Blog Post

טארט משמשים

Homsky Meitar • June 14, 2020

כילדה הפרי שהכי אהבתי בימי הקיץ הוא משמש, אני זוכרת את המקרר עמוס במשמשים כתמתמים ומתוקים שאכלנו בהנאה.
מיותר לציין שאני תמיד חיפשתי את המשמשים עם לחי אדומה, שמבחינתי היו הכי יפים והכי מתוקים.
לצערי, עונת המשמשים מאוד קצרה ולכן אני לא מבזבזת זמן, ניגשת לירקן ,קונה משמשים ומכינה קינוחים. לא תמיד אני מספיקה להכין את כל מה שאני מתכננת, אבל 
הקינוח שאני אופה מידי שנה ואני לא מוכנה לוותר עליו הוא טארט משמשים וקרם שקדים.

הפעם שילבתי על גבי הבצק פריך שכבה דקה של ריבת משמש ומעל המשמשים פיזרתי שטרויזל ושקדים פרוסים למרקם קראנצ'י נוסף.
את הקינוח הכנתי במשך שעה בלבד, השתמשתי באותה קערה ובאותו וו לישה ללא שטיפה, התחלתי בבצקים ועברתי לקרם שקדים וזה פשוט חסך זמן וקיצר את תהליך ההכנה.
את הטארט הכנתי ברינג גדול וחתכתי לריבועים לאחר שהטארט התקרר, אך בהחלט ניתן להכין את המתכון כטארטים אישיים.
הטארט יצא כל כך טעים, הבצק פריך עם קרם שקדים רך ומענג.... פשוט ביס מושלם!

אני מזמינה אתכם להכין ולשתף אותי בתוצאה שלכם באינסטגרם  שלי ♥

המתכון מספיק לתבניתרינג 30X20 

מצרכים:
בצק שקדים פריך:
150 גרם קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
50 גרם אבקת סוכר
40 גרם אבקת שקדים
קורט מלח
30 גרם שמנת מתוקה
חצי כפית מחית וניל

שטרויזל שקדים:
50 גרם קמח עוגיות
50 גרם סוכר דמררה
35 גרם אבקת שקדים
50 גרם חמאה

קרם שקדים:
120 גרם חמאה רכה
80 גרם סוכר דמררה
חצי כפית מחית וניל
קורט מלח
140 גרם אבקת שקדים
15 גרם קורנפלור
48  גרם ביצים (ביצה גודל M)

8 משמשים
* אופציונלי 4-5 כפות ריבת משמש
30 גרם שקדים פרוסים 

לקישוט:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
  1. עוטפים רינג בנייר אפיה ונייר אלומניום ומשמנים את הדפנות בחמאה.
  2. מחממים תנור טורבו ל 170 מעלות
  3. הכנת בצק שקדים פריך: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח, חמאה, אבקת שקדים, אבקת סוכר ומלח לפירורים דקים.
  4. מוסיפים מחית וניל ושמנת מתוקה ומעבדים עד לקבלת בצק חלק והומוגני.
  5. מעבירים את הבצק לרינג ומשטחים אותו לעובי אחיד בעזרת האצבעות (ללא שוליים - רק תחתית), מחוררים בעזרת מזלג ומעבירים להקפאה 10 דקות.
  6. אופים את הבצק כ- 10 דקות עד שהבצק מזהיב מעט ומקררים בטמפרטורת החדר.
  7. הכנת שטרויזל: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל החומרים עד לקבלת פירורים גסים, מסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד להרכבת הטארט.
  8. הכנת קרם שקדים: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה רכה, סוכר, וניל ומלח לתערובת הומוגנית, בהירה וקרמית.
  9. בקערה נפרדת מערבבים את היבשים (אבקת שקדים וקורנפלור) ומוסיפים לקערת המיקסר.
  10. טורפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר, לאחר שהביצים נטמעו, מנקים את הדפנות וממשיכם להוסיף את שאר הביצים.
  11. מעבירים את הקרם לשקית זילוף (אין צורך בצנטר) סוגרים את החלק העליון של השקית ומניחים במקרר עד להרכבת הטארט.
  12. מגלענים את המשמשים וחותכים כל חצי משמש ל- 5 פרוסות.
  13. הרכבה: לאחר שהבצק פריך התקרר, מורחים שכבה דקה של ריבת משמש.
  14. מעל שכבת הריבה מורחים קרם שקדים ומיישרים.
  15. מסדרים את המשמשים בטורים.
  16. מפזרים מעל שטרוייזל ושקדים פרוסים.
  17. אופים את הטארט במשך 25-30 דקות עד שהמשמשים מתרככים, הקרם מתייצב והשטרוייזל מזהיב.
  18. מקררים בטמפרטורת החדר.
  19. בוזקים מעט אבקת סוכר ומגישים.

הערות:
  • זמני האפיה משתנים מתנור לתנור ולכן חשוב לשים לב לצב הטארט ולוודא שהמשמשים רכים.
  • הטארט במיטבו ביום ההכנה אבל הוא בהחלט טעים ופריך גם אחרי.
  • שומרים את הטארט במקרר עד 3 ימים ומומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: