By Homsky Meitar
•
April 12, 2022
כשמזג האוויר מתחמם ואווירת החג כבר מורגשת בכל מקום, אני מאושרת! החגים בשבילי זה זמן משפחה, אוכל וקינוחים טובים. מאז שאני זוכרת את עצמי אני טיפוס של חגים וקיץ, וכשהאווירה טיפה מתחממת אני מיד נכנסת למוד של יצירת מתכונים חדשים ללא גלוטן לפסח. בפסח האתגר הוא גדול ליצור קינוח ללא גלוטן, ויחד עם זאת, לשמור על המרקם והטעם. נכון, יש היום בשוק לא מעט קמחים ללא גלוטן, אך אני באופן אישי תמיד אעדיף להשתמש בקמחי מקור, ואחד מהם הוא קמח שקדים (אבקת שקדים) שמלבד הטעם העשיר הוא תחליף טוב למי שנמנע מגלוטן. אם אתם כאן, בטח כבר יצא לכם להכין לפחות מתכון אחד מהבלוג ואני בטוחה ששמתם לב, שאחד מחומרי הגלם הנפוצים אצלי הוא אבקת שקדים שמופיע כמעט בכל רשימת מצרכים. אני עושה בו שימוש רב כי הוא ללא ספק מעשיר את הקינוח ונותן טעם נפלא בעוגיות, עוגות בחושות מילויים למאפי שמרים וכו'. כשחשבתי על רעיונות למתכונים לפסח, רציתי להכין עוגיות על בסיס שקדים שמבחינתי זה "ללכת" על בטוח, ואז נזכרתי בע וגיות אמרטי שאני כל כך אוהבת שהן על טהרת השקדים והכי מתאימה לפסח. עוגיות אמרטי הן כל כך קלות להכנה וטעימות בטירוף, הן פריכות מבחוץ ובעלות מרקם צ'ואי מבפנים והכי חשוב הן ללא גלוטן ומתאימות לפסח! הכנתם? אל תשכחו לשלוח/לתייג תמונה באינסטגרם >> homsky_patisserie לסרטון ההכנה לחצו כאן