ספינג' של סבתא ממי
Homsky Meitar • February 3, 2019
החג האהוב עלי בפתח ואני לא מפספסת את ההזדמנות להכין למשפחה לביבות, סופגניות, צורוס או כל מטוגן אחר, הילדים נהנים מהגיוון והחגיגה נמשכת שמונה ימים.
אצלינו במשפחה, המתכון האהוב ביותר שאותו מכינים לא רק בחנוכה, אלא בכל אירוע משמח לאורך כל השנה הוא ספינג' של סבתא ממי.
ספינג', זו בעצם סופגנייה מבצק שמרים פשוט, עתיר במים כך שבעת הכנתו נקבל בצק רך ודביק.
צורתה של הסופגנייה עם חור במרכז, ומרקמה קריספי מבחוץ, רך וספוגי בפנים ועם בועות בגדלים שונים.
המתכון הנפלא הזה, מתבסס על מתכון של סבתי האהובה עם שינויים קלים שלי שקיבלו את אישורה .
הבצק הוא בצק מאוד פשוט שאני מכינה אותו בלישה ידנית ללא צורך במיקסר, צורת הטיגון יכולה להיראות מעט מסובכת, אך לאחר הכנת כמה ספינג'ים אני מבטיחה שתקלטו את השיטה... ובנינו, הצורה פשוט חשובה כי מתקבלת סופגניה מדהימה!
אז אתם מכינים?
מצרכים לבצק:
1000 גרם קמח 20 גרם שמרים יבשים
20 גרם סוכר
20 גרם מלח
50 גרם שמן
2 כפות עראק
800 גרם מים (או כמו שסתבתא ממי אומרת ״כמה שהקמח לוקח״)
20 גרם סוכר
20 גרם מלח
50 גרם שמן
2 כפות עראק
800 גרם מים (או כמו שסתבתא ממי אומרת ״כמה שהקמח לוקח״)
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה מערבבים קמח, שמרים וסוכר.
- יוצרים במרכז גומה ושופכים אליה את השמן, עראק וחצי כוס מים (120 גרם).
- מתחילים ללוש את הבצק ידנית ותוך כדי לישה מוסיפים את שאר המים עד לקבלת בצק רך מאוד ואוורירי. כמות המים עשויה להשתנות בהתאם לסוג הקמח שתשתמשו.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כשתי דקות.
- בתום הלישה מורחים את הבצק במעט שמן, מכסים ונותנים מנוחה של כ 45 דקות.
- לאחר מנוחת הבצק, מרטיבים מעט את הידיים ומבצעים קיפולים (הרמת הבצק מדופן הערה כלפי פנים הקערה) או מקפיצים את הבצק בשיטה של סבתא ממי (מכניסים את היד לתחתית הקערה ומקפיצים את הבצק).
- מכסים שוב את הבצק ונותנים מנוחה נוספת של כ- 45 דקות.
- חוזרים על אותה הפעולה עם ידיים רטובות ומניחים להתפחה של כחצי שעה.
- בסיר גדול ועמוק מחממים שמן לטמפרטורה 160-165 מעלות.
- משמנים מעט את הידיים וקורצים כדור בצק, במרכזו יוצרים חור, מניחים את הספינג׳ בזהירות בשמן החם ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
- מוציאים את הספינג' המוכן למסננת.
- טובלים את הספינג' בסוכר ואוכלים טרי.
הערות
:
- ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה ולא עם וו לישה מאחר והבצק מאוד נוזלי.
- אוכלים את הספינג' טרי ביום ההכנה, כמובן שהכי טעים לאכול אותו כשהוא עוד חמים.
- ניתן לבזוק אבקת סוכר במקום לטבול בסוכר. אצלנו המנהג הוא לצפות את הספינג' בסוכר וכך לטעמי הכי טעים :)
- מומלץ להשתמש בקמח עשיר בגלוטן
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן

אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן