סופגניות פארי ברסט

Homsky Meitar • February 5, 2019

חג החנוכה הוא ללא ספק חג מיוחד וטעים, אני קוראת לו "חג הטיגונים" כי מי שמכיר אותי טוב, יודע שאני לא מרבה לטגן בבית, אבל כשחג החנוכה מגיע כל החוקים מופרים והבית מתמלא ריחות נפלאים של סופגניות מכל הסוגים. בשמונת ימי החג הילדודס שלי מחכים כל יום לגלות איזו סופגניה או קינוח מטוגן הם יקבלו הפעם.

המתכון הזה לסופגניות עננים מלווה אותי כבר שנים ואני מכינה אותו כמו שהוא ללא שינויים כל שנה, הרי מתכון טוב לא מחליפים!

השנה החלטתי לקחת את המתכון לכיוון קצת שונה, כיוון פרזאי שאני מאוד מחוברת אליו, ויצרתי ספגניה שהיא כבר ממש קינוח מפנק וטעים בטירוף.

סופגנית פארי - ברסט רכה מאוד מבפנים ואוורירית כמו ענן, מלאה בקרם פרלינה לוז עשיר שמשתלב יחד מעולה.

את הסופגניות ניתן למלא בכל מילוי שאוהבים כמו: ריבה, ממרח נוטלה, קינדר בוואנו, חלבה, גנאש שוקולדואפילו ללא מילוי ועם הרבה אבקת סוכר. 

הן פשוט מושלמות ונהדרות בכל טעם שתבחרו.

הבעיה היחידה עם הסופגניות האלה היא שלא ניתן להפסיק לאכול אותן....

ראו הוזהרתם הן ממכרות!

כ -23 סופגניות 


מצרכים לקרם פרלינה

300 גרם חלב

75 גרם שמנת מתוקה

3 גרם מחית וניל (חצי כפית)

45 גרם סוכר

90 גרם חלמונים

38 גרם קורנפלור

120 גרם מחית פרלינה (ניתן להשיג בחניות מתמחות)

165 גרם חמאה

18 גרם מסת ג'לטין (3 גרם ג'לטין + 15 גרם מים קרים)


אופן ההכנה:

  1. מכינים את מסת הג'לטין (3 גרם גלטין + 15 גרם מים קרים) מניחים בצד כ- 15 דקות. מסת הג'לטין מוכנה כאשר הג'לטין ספח אליו את כל המים.
  2.  בקלחת שוקלים חלב, שמנת מתוקה, ומחית וניל.
  3. בקערה נפרדת מערבבים עם מטרפה ידנית חלמונים, סוכר עם מעט מהנוזל שהפרשנו מהקלחת, מוסיפים קורנפלור מערבבים עד לקבלת מסה אחידה ומעבירים לקלחת.
  4. מבשלים על אש בינונית תוך כדי טריפה נמרצת עד לקבלת קרם סמיך.
  5. מוסיפים את מסת הג'לטין ומערבבים עד להמסה מלאה.
  6. מוסיפים מחית פרלינה ומערבבים.
  7. מעבירים את הקרם למד ליטר ומקררים במקרר לטמפ' 50 מעלות. ב- 50 מעלות מוסיפים חמאה קרה בפעם אחת ומבלנדרים בעזרת בלנדר מוט.
  8. מעבירים את הקרם לקופסה ומעל הקרם מניחים ניילון צמוד לקרם. מקררים את הקרם לפחות 4 שעות במקרר.
  9. לפני השימוש פותחים את הקרם עם בלון הקצפה או מטרפה ידנית.


מצרכים לבצק:

500 גרם קמח 
8 גרם שמרים יבשים
55 גרם סוכר
50 גרם שמנת חמוצה
150 גרם חלב
90 גרם ביצים (בערך 2 ביצים קטנות M)
כף ברנדי
כפית גרידת לימון
2 גרם מחית וניל (חצי כפית)
קורט מלח
55 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (החמאה צריכה להיות מעט רכה אך לא נוזלית)


אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר שוקלים קמח, שמרים יבשים וסוכר - מערבבים בעזרת כף לפיזור אחיד.
  2. מוסיפים חלב, שמנת חמוצה, ביצים, ברנדי, מחית וניל, גרידת לימון וקורט מלח ומתחילים ללוש במהירות בינונית כ- 3 דקות, עד שהבצק מתאחד ונראה הומוגני וחלק.
  3. מוסיפים בהדרגה חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות שהוצאנו מהמקרר כ 10 דקות לפני לישת הבצק, החמאה עדיין תהיה קרה אך גמישה יותר ונוכל למעוך מאותה בין שתי אצבעות. את החמאה נוסיף בהדרגה כל פעם כמה חתיכות, כאשר הן נטמעות בבצק נוסיף עוד חמאה עד שכל החמאה תיטמע בבצק. נמשיך ללוש את הבצק עוד כ- 7 דקות עד לפיתוח גלוטן, נקבל בצק חלק, גמיש, אלסטי ולא דביק. שימו לב, כי זמני הלישה עשויים להשתנות בין סוגי המיקסרים.
  4. בתום הלישה מוציאים את הבצק מקערת המיקסר למשטח עבודה לא מקומח, במידת הצורך ניתן לשמן קלות את משטח העבודה. אל תתפתו לקמח את משטח העבודה כיוון שקמח רק יפריע לנו לגלגל את הבצק לכדורים מושלמים. נחלק את הבצק ליחידות במשקל 40-50 גרם ונניח על משטח העבודה מכוסה בניילון למשך 10 דקות.
  5. לאחר המנוחה מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור חלק ומהודק. שלב זה חשוב כדי שהסופגנייה לא תיפתח בעת הטיגון וכדי ליצור כיפה חלקה ויפה. תחילה נשטח את הבצק על גבי משטח העבודה, נכניס את כל הקצוות כלפי המרכז ונהפוך את הבצק, "נכלא" את הבצק בכף היד ונגלגל בתנועות סיבוביות על גבי משטח העבודה .את הכדורים נניח במגש משומן היטב בשמן במרווחים של כ- 10 ס"מ בין סופגנייה אחת לשנייה. 
  6. נכניס התבנית לתנור כבוי סגור להתפחה במשך שעה ורבע עד שעתיים (זמני ההתפחה עשויים להשתנות בהתאם לטמפרטורה בבית שלכם ולטמפרטורת הבצק בסיום הלישה), עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.
  7. לאחר שהכדורים תפחו מוציאים את התבניות מהתנור ללא כיסוי במשך 15 דקות לקבלת קרום עדין ויבש, בזמן הזה מחממים בסיר עמוק שמן בגובה כ 10 ס"מ לטמפרטורת 160-170 מעלות.
  8.  מטגנים את הסופגניות כ- 2 דקות מכל צד, עד שהן מקבלות צבע זהוב (הזמנים משתנים בהתאם לגודל הסופגנייה).
  9. מוציאים את הסופגניות באמצעות כף מחוררת, ונניח את הסופגניות על גבי נייר סופג לספיגת עודפי השמן מהקליפה החיצונית או על גבי רשת צינון.
  10. מצננים את הסופגניות וממלאים בריסה ובוזקים אבקת סוכר.


הרכבת הסופגניות:
1. חוצים את הסופגניות ומזלפים עם צנטר משונן בקוטר 1 ס"מ תלוליות.
2. סוגרים את הסופגניה ומפזרים אבקת סוכר .

הערות:
  • ניתן למלא את הסופגניות בצורה קלאסית , יוצרים חור קטן במרכז הסופגנייה עם סכין וממלאים בקרם פרלינה, מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.
  • הצעות למילויים: ריבת תות או כל ריבה שאוהבים, ממרח נוטלה,  קינדר בוואנו, חלבה או גנאש שוקולד.

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More