לחמניות המבורגר
Homsky Meitar • October 4, 2020
אצלנו במשפחה ארוחת המבורגר מתקיימת לפחות אחת לשבוע, זו ארוחה קלה להכנה, טעימה בטירוף וכמעט כולם מרוצים (פלג חצי צמחוני והמבורגר יצא מהתפריט שלו בשנתיים האחרונות)... אומנם זו ארוחה פשוטה, אך המרכיבים חייבים להיות איכותיים, בשר טוב שאנחנו רוכשים מהקצב השכונתי ולחמניות שאני מכינה לרוב מבצק ללחמניות חלב ודבש שהן נפלאות והמתכון
כאן.
לאחרונה ביצעתי ניסיונות רבים למאפים עם קמח נפלא שמיועד לפסטה - קמח דורום, אך הוא מעולה גם ללחמים כי הוא עשיר בחלבון ונותן תוצאה מדהימה.
הניסיון האחרון והמוצלח ביותר הוא ללחמניות המבורגר, אשר שילבתי קמח דורום וקמח לחם של טחנות ישראליות והתקבלו לחמניות כל כך רכות ואווריריות ממש כמו ענן!
הכנת בצקי שמרים אינה מסובכת ואפילו פשוטה, אך חשוב לתכנן נכון את תהליך העבודה ולקחת בחשבון את זמני ההתפחה.
אני לא ממליצה לכם להכין בצק שמרים כשאתם לחוצים ואין לכם מספיק זמן, כי הסוד במאפה טוב ואוורירי הוא תפיחה טובה ומדויקת.
אז אם יש לכם כמה שעות פנויות אתם חייבים להכין את הלחמניות הנפלאות האלה, כי המתכון קל והתוצאה מדהימה, רק תיקחו בחשבון, שהלחמניות מתחסלות מהר...
הכנתם?
אל תשכחו לספר לי איך יצא
באינסטגרם @homsky_meitar
בפייסבוק homsky meitar
לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
לחמניות המבורגר
כ- 11 לחמניות גדולות
מצרכים:
280 גרם קמח דורום
280 קמח לחם
8 גרם שמרים יבשים או 24 גרם שמרים טריים
50 גרם ביצים (ביצה בגודל M)
30 גרם דבש
30 גרם סוכר
60 גרם שמן זרעי ענבים
250-260 גרם מים קרים
11 גרם מלח
להברשה לפני האפיה:
ביצה טרופה
כף מים
שומשום לפיזור (שחור, מלא ורגיל)
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים קמח, שמרים יבשים, סוכר, ביצים, דבש, מים ושמן במהירות נמוכה על לקבלת בצק, כ- 2 דקות לישה.
- מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-7 דקות במהירות במהירות נמוכה- בינונית עד שמתקבל בצק גמיש, רך, מעט דביק שנפרד מהדפנות ונאסף סביב וו הלישה.
- משמנים קלות את משטח העבודה, מכדררים את הבצק לכדור, מעבירים לקערה משומנת מעט ומכסים בניילון נצמד רופף.
- מכניסים את הקערה לתנור כבוי וסגור להתפחה ראשונה כשעה ורבע - עד שהבצק מגיע לתוספת של כ 80% מהנפח.
- מוציאים את הבצק למשטח העבודה, ומחלקים אותו ליחידות במשקל 90 גרם ומכסים בניילון לא מהודק על מנת למנוע התייבשות של הבצק.
- לוקחים יחידת בצק, משטחים אותה בעזרת האצבעות ומכניסים את קצוות הבצק למרכז. הופכים את הבצק כך שהחלק החלק כלפי מעלה ומגלגלים לכדור חלק ומהודק. ממשיכים להכין את שאר הלחמניות. הבצק מעט דביק וזה בסדר, ניתן לשמן מעט את משטח בכדי למנוע מהבצק להידבק אך חשוב שבעת הגלגול משטח העבודה יהיה יחסית יבש.
- מסדרים על את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור כבוי להתפחה נוספת כחצי שעה- שעה, תלוי בטמפרטורת החדר. בתום התפיחה הלחמניות כמעט יכפילו את נפחן ובעת הזזת התבנית הלחמניות ירטטו.
- לאחר ההתפחה מוציאים מהתנור את התבנית ומחממים תנור טורבו ל- 170 מעלות.
- מורחים ביצה, מפזרים מעל כל לחמניה מעט שומשום.
- מכניסים את התבנית לאפיה של כ- 15 דקות עד שהלחמניות זהובות.
- מצננים את הלחמניות בטמפרטורת החדר.
הערות:
- קמח דורום נטחן מגרעיני דורום, זן מיוחד של חיטה קשה, לקמח גוון צהבהב והוא עשיר מאוד בחלבון, הקמח מיועד לפסטה אך נותן תוצאות נפלאות באפיית לחמים.
- ניתן להמיר קמח דורום בקמח לחם באותה כמות, אך כמות המים תקטן ב 20-30 גרם.
- לקבלת לחמניות חלב ניתן להמיר את המים לחלב.
- שמן זרעי ענבים ניתן להמיר בכל שמן צמחי אחר.
- לקבלת לחמניות רכות מאוד לאחר הוצאת התבנית מהתנור כסו את הלחמניות במגבת יבשה.
- הלחמניות נשמרות יומיים עטופות טוב בניילון נצמד בטמפרטורת החדר.
- לאחר שהלחמניות מתקררות ניתן לשמור אותן עטופות טוב במקפיא, וכל פעם שרוצים לחמנייה מוציאים ומפשירים בטמפרטורת החדר או כמה שניות במיקרוגל.
- אני אוהבת לסדר את הלחמניות על גבי תבנית האפיה במרווחים יחסית קטנים כך שבאפיה הן תופחות ונוגעות אחת בשנייה. התוצאה שמתקבלת היא שהן רכות מבפנים ומהצדדים. אם אתם מעדיפים מעטה פחות רך מהצדדים תקפידו על מרווחים גדולים יותר.
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן

אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן