עוגת שיש וניל, קרמל ושוקולד מריר
Homsky Meitar • October 3, 2020
עוגת שיש זו נוסטלגיה עבורי, בילדות היא ככבה לא מעט אצלנו במשפחה בשבתות, זו עוגה בחושה פשוטה שמכינים בקלות, אך יש במראה שלה קסם בזכות שילוב הצבעים שיוצר את אפקט השיש.
לאחרונה הכנתי למשפחתי כמה גרסאות טעימות, אך העוגה הזו, קצרה את מירב המחמאות, היא עסיסית וטעימה, מתוקה במידה כיוון שהשוקולד מריר מאזן את המתיקות ומשתלב נפלא עם הוניל והקרמל. מה שהכי כיף בעוגה הזו, שניתן להיות יצירתיים וליצור את צבעי הבלילה עם ממרחים או סוגי שוקולד שונים, רק חשוב להקפיד להשתמש בגוונים שונים כידי ליצור את אפקט השיש.
העוגה הזו, היא מסוג העוגות שלא צריך הכנות ואפשר להיות ספונטניים ולהכין רגע לפני שהאורחים מגיעים ולגרוף מחמאות רבות.
העוגה שמתקבלת כל כך רכה ועסיסית, קלה להכנה וטעימה בטירוף!
הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם homsky_patisserie
עוגת שיש וניל, קרמל ושוקולד מריר
מצרכים לעוגה:
160 גרם ביצים (3 ביצים גודל M)
200 גרם סוכר (כוס)
כפית מחית וניל איכותית
200 גרם שמן זרעי ענבים
מיכל אחד שמנת חמוצה
מיכל אחד שמנת מתוקה
רבע כפית מלח
170 גרם אבקת שקדים (כוס אחת + 3/4 כוס)
210 גרם קמח (כוס וחצי)
8 גרם אבקת אפיה
------------
80 גרם שוקולד מריר
80 גרם ממרח שוקולד גולד
כפית מחית קרמל
-----------
גנאש שוקולד אופציונלי
120 גרם שוקולד מריר
140 גרם שמנת מתוקה
5 גרם גלוקוזה
אופן ההכנה:
- משמנים רינג או תבנית בקוטר 22 ס"מ.
- מחממים תנור טורבו ל 170 מעלות (ראו הערות לגבי זמני אפיה)
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים ביצים, סוכר, ומחית וניל למסה תפוחה ובהירה (כ- 5 דקות).
- מוסיפים את השמן בזרם דק תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה- בינונית עד שכל השמן נטמע במסה.
- מערבבים שמנת חמוצה ושמנת מתוקה למסה חלקה ומוסיפים לתערובת בקערת המיקסר במהירות נמוכה עד להטמעה.
- בקערה נפרדת מנפים אבקת שקדים ומערבבים עם הקמח, מלח ואבקת אפיה.
- מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים לקערת המיקסר את היבשים בהדרגה עד לקבלת תערובת אחידה, שימו לב, חשוב לא לערבב יתר על המידה רק עד שהתערובת אחידה.
- משמנים רינג או תבנית אפיה ומעבירים לתוכה שליש מהתערובת הלבנה.
- ממיסים בפולסים במיקרוגל שוקולד מריר ומאחדים עם שליש מהתערובת הלבנה בתנועות קיפול ויוצקים לתבנית על גבי התערובת הלבנה.
- את השליש הנותר מהתערובת הלבנה מאחדים עם ממרח קרמל מלוח ומחית קרמל בתנועות קיפול ויוצקים לתבנית מעל התערובת הכהה.
- בעזרת סכין יוצרים מראה שיש ואופים את העוגה במשך כשעה (תלוי בעוצמת התנור שלכם), עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר.
- לאחר שהעוגה התקררה בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
- במקום אבקת סוכר ניתן לשפוך על העוגה החמה גנאש שוקולד מריר ולצנן בטמפרטורת החדר. להכנת הגנאש, ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וגלוקוזה, מערבבים טוב עד לקבלת גנאש חלק ומבריק.
הערות:
- זמני האפייה משתנים מתנור לתנור. התנור שלי חזק לכן אני אופה ב 165 מעלות ולקראת סוף האפייה כשהעוגה כבר שחומה אני מורידה את טמפרטורת התנור ל 155 מעלות להמשך האפייה עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. שימו לב לתנור שלכם, לימדו אותו וכך תצליחו לדייק בזמני האפיה.
- ניתן להמיר שמן זרעי ענבים בשמן נייטרלי אחר שאתם אוהבים כמו קנולה/ חמניות.
- לקיצור זמני האפיה וקבלת עוגה נמוכה יותר, ניתן להשתמש ברינג בקוטר 24 ס"מ.
- העוגה נשמרת 3-4 ימים בטמפרטורת החדר בכלי אטום.
- במידה וציפתם את העוגה בגנאש שוקולד ניתן לשמור את העוגה במקרר כ 4-5 ימים, אך מומלץ לאכול את העוגה בטמפרטורת החדר.
- אני השתמשתי בשוקולד מריר איכותי 65% מוצקי קקאו, אתם יכולים להשתמש בכל שוקולד מריר שאתם אוהבים או להמיר לשוקולד חלב שיהפוך את העוגה למתוקה יותר.
- מחית שוקולד גולד ניתן לרכוש ממרקייק, אך ניתן להחליף בממרח אחר שאוהבים או שוקולד בצבע קרמלי כמו שוקולד גולג או בלונדי, כמו כן ניתן לוותר ולהכין את העוגה בשני צבעים, מסה בהירה ומסה כהה.
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן

אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן