רוגלך מקמח כוסמין במילוי פקאן ומייפל

Homsky Meitar • August 26, 2020

מה דעתכם על רוגלך ביתיים, רכים וטעימים?
אז תחשבו על רוגלך מושלמים במילוי  פקאן, מייפל וקינמון! וואו איזה ביס מושלם!
על השילוב המושלם הזה דיברנו כשפרסמתי את המתכון לעוגיות מייפל פקאן שנחל הצלחה רבה בבלוג ונראה לי מיותר להוסיף מילים, כי כבר הסכמנו שהוא שילוב מנצח.

את הרוגלך הכנתי השבוע מספר פעמים ושילבתי קמח כוסמין לבן וכוסמין מלא, בד"כ אני מכינה מאפי שמרים מקמח לבן, אך הפעם החלטתי להכין לילדים רוגלך טעימים מקמחים בריאים יותר. 
כשהרוגלך יוצאים מהתנור הריח שמתפשט בבית מדהים וממש קשה להתאפק ולחכות שהרוגלך יתקררו....

אם גם אתם אוהבים שילוב של מייפל, פקאן וקינמון, אז חייבים להכין, כי המתכון שווה את ההשקעה!
הכנתם? שתפו אותי בתוצרים שלכם ♥
באינסטגרם >> homsky_patisserie

כ- 36 יחידות רוגלך 

מצרכים:
125 גרם קמח כוסמין מלא (כוס)
420 גרם קמח כוסמין לבן (3 כוסות)
8 גרם שמרים יבשים או 24 גרם שמרים טריים
80 גרם סוכר
100 גרם ביצים (2 ביצים גודל M )
200 גרם שמנת חמוצה (מיכל אחד)
30 גרם חלב (2 כפות)
חצי כפית מחית וניל איכותית
4 גרם מלח
80 גרם חמאה קרה 

מלית פקאן מייפל
200 גרם פקאן  
60 גרם סוכר חום כהה (1/4 כוס)
75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
ביצה גודל L
80 גרם מייפל (1/3 כוס)
8 גרם קינמון (כף שטוחה)
1/2 כפית מחית וניל
1/4 כפית מלח

להברשה לפני האפיה:
ביצה טרופה
כף מים

סירופ סוכר:
120 גרם מים
100 גרם סוכר
20 גרם מייפל (כף אחת)
חצי כפית מחיצת וניל



אופן ההכנה:
  1. בקערה מיקסר מערבבים קמח כוסמין לבן ומלא, סוכר ושמרים, מוסיפים ביצים, חלב, שמנת חמוצה ומחית וניל ומערבלים במהירות איטית עד להתגבשות בצק כשתי דקות לישה.
  2. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-5 דקות במהירות נמוכה- בינונית עד שמתקבל בצק חלק וגמיש שנפרד מהדפנות ונאסף סביב וו הלישה.
  3. מוסיפים חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות בהדרגה, ולשים עוד כ 7 דקות עד שמתקבל בצק חלק, רך, גמיש, מבריק שנפרד מהדפנות ונאסף סביב וו הלישה.
  4. מוציאים את הבצק למשטח עבודה, אין צורך לקמח בכלל! מכדררים את הבצק לכדור, מעבירים לקערה משומנת קלות ומכסים בניילון נצמד רופף.
  5. מעבירים את הקערה למקרר לתפיחה והתייצבות כ 8-12 שעות.
  6. מכינים מלית פקאן מייפל: במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים בפולסים את הפקאנים, מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים עד לקבלת מלית חלקה ואחידה. שומרים במקרר עד לשימוש.
  7. מכינים סירופ סוכר: בקלחת מרתיחים סוכר, מים, מייפל ומחית וניל עד שכל הסוכר נמס ומצננים בטמפ החדר.
  8. לאחר תפיחת הבצק, מוציאים מהמקרר ומחלקים אותו לשלוש יחידות במשקל 330 גרם (מכל יחידת בצק ניתן להכין רוגלך או לשלב ולהכין עוגת שמרים בתבנית אינגליש קייק קצרה).
  9. מקמחים את משטח העבודה ואת הבצק במעט קמח ומרדדים את הבצק למלבן 25X40 (רוחב 25 ס"מ מולנו) מורחים בעזרת פלטה מדורגת על חצי מהבצק מלית בשכבה דקה ומשאירים שוליים של כ- 1/2 ס"מ ללא מלית. 
  10. מקפלים את הבצק לשניים, החלק ללא המלית על גבי החלק עם המלית ומרדדים למלבן בעובי 4 מ"מ.
  11. בעזרת גלגלת פיצה חותכים למשולשים שבסיסם 5-6 ס"מ ומגלגלים לרוגלך מהבסיס לכיוון השפיץ.
  12. מסדרים את הרוגלך בתבנית מרופדת בנייר אפיה כשהשפיץ כלפי מטה ובמרווחים של 2.5 ס"מ.
  13.  מתפיחים בתנור סגור וכבוי כשעה תלוי בטמפ' החדר.
  14. מחממים תנור טורבו ל 165 מעלות (תלוי בעוצמת התנור שלכם, עם התנור חלש אפשר להוסיף לכל שלב 5-10 מעלות).
  15. מכניסים את הרוגלך לתנור ואופים כ 15-17 דקות או עד שהרוגלך שחומים. 
  16. מיד בתום האפייה מברישים את הרוגלך בסירופ סוכר קר ומצננים בטמפרטורת החדר.

הערות:
  • הרוגלך במיטבם ביום ההכנה וניתן לשמור בטמפרטורת החדר עטוף בניילון נצמד יומיים שלושה. ניתן לאחר התקררות לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא.
  • ניתן למלא בכל ממרח שוקולד שאתם אוהבים.

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More