עוגת בסקוויטים גבינה וקרמל
Homsky Meitar • October 8, 2020
עוגת בסקוויטים זו עוגה נוסטלגית! עוגה שהיתה כמעט בכל בית, היא קלה להכנה , טעימה ואין כמעט ילד שלא אוהב אותה.
במשפחה הגרעינית שלי הילדים שלי לא הכירו את העוגה, עד שלפני כחצי שנה, קצת לפני הקורונה פקדה אותנו , התארחנו אצל הורי ואמא שלי הכינה עוגת ביסקוויטים נוסטלגית וטעימה, מיותר לציין שנרשמה הצלחה והבכור שלי איתן, מבקש מסבתא שתכין לו אותה בכל הזדמנות.
אני לא הכנתי אותה מעולם בביתי, היא זכורה לי כעוגה טעימה אך מאוד פשוטה, ואני העדפתי להכין עוגות וקינוחים מורכבים יותר.
בראש השנה האחרון, בתקופת הסגר, כשכולם נמצאים בחג בבית במסגרת משפחה גרעינית, נאלצתי לבשל וגם להכין קינוחים, אז החלטתי "לוותר" לעצמי ולהכין קינוח קליל ופשוט להכנה שלוקח 15 דקות הכנה ולקצור מחמאות מהילדים.
הכנתי עוגת ביסקוויטים! כן כן, עוגת ביסקוויטים עם עוגיות קנויות לראש השנה!
איתן, היה מאושר והגדיר אותה, העוגה הכי טעימה.
העוגה משלבת קרם גבינה מסקרפונה עדין וגנאש שוקולד קרמל, הקרם לא מתוק מידי והמתיקות בכל ביס מגיעה מהגנאש שנותן ביס מושלם!
גילוי נאות, לאחר שאיתן התלהב מאוד מהעוגה שאימי הכינה לו, החלטתי להכין לו גם עוגת ביסקוויטים עם עוגיות שאני אפיתי, יצאה עוגה טעימה בטירוף, אך העוגיות שהכנתי לא הגיעו למרקם הרצוי ונותרו יותר פריכות ופחות רכות כפי שמתקבל עם עוגיות פתי בר קנויות. כמובן שלא אמרתי נואש, ומי יודע אולי תגיע גרסה נוספת עם עוגיות ביתיות... יש למה לחכות :)
הכנתם?
אל תשכחו לצלם ולשלוח/לתייג תמונה באינסטגרם
>> homsky_patisserie
תבנית בגודל 30*20
מצרכים:
קרם גבינה:
250 גרם גבינה לבנה (מיכל אחד)
500 גרם גבינת מסקרפונה (2 מיכלים)
500 גרם שמנת מתוקה (2 מיכלים)
כפית מחית וניל איכותית
75 גרם אבקת סוכר
15 גרם אינסטנט פודינג וניל
גנאש שוקולד קרמל
200 גרם שוקולד גולד (קרמל מלוח)
10 גרם גלוקוזה
125 גרם שמנת מתוקה (חצי מיכל)
שרוול עוגיות פתיבר
כוס חלב
חצי כפית מחית וניל איכותית
חצי כפית נס קפה
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר מניחים גבינה לבנה וגבינת מסקרפונה ובעזרת לקקן מרככים את הגבינות.
- מוסיפים לקערת המיקסר אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וניל, מחית וניל ושמנת מתוקה ומקציפים עם בלון הקצפה במהירות בינונית עד לקבלת קרם רך אך יציב.
- בקערה קטנה מערבבים חלב, מחית וניל ונס קפה, טובלים את עוגיות הפתיבר ומסדרים שכבה ראשונה בתחתית התבנית.
- מעבירים לתבנית חצי מכמות הקרם ומיישרים בעזרת פלטה קטנה מדורגת או לקקקן.
- טובלים שוב עוגיות פתיבר בחלב ומסדרים שכבה שניה של ביסקוויטים מעל הקרם.
- שופכים לתבנית את הכמות הנותרת של הקרם, מיישרים ומכניסים לקירור עטוף בניילון נצמד למשך לילה - מנימום 5-6 שעות.
- בקערה חסימה למיקרוגל ממיסים בפולסים, שוקולד גולד, גלוקוזה ושמנת מתוקה. תחילה כ 30 שניות, מערבבים עם לקקן, מחזירים למיקרוגל לעוד כ 30 שניות ומערבבים עד לקבלת גנאש אחיד ומבריק.
- מוציאים את העוגה מהמקרר שופכים על גבי הקרם את הגנאש ומטים את התבנית לכיסוי מלא של העוגה.
- מצננים שוב כשעה ואוכלים :)
הערות:
- שוקולד גולד - שוקולד קרמל מלוח של חברת קליבו, ניתן לרכוש בחנויות מתמחות לאפיה.
- אם אין לכם גלוקוזה ניתן להוריד - גלוקוזה, ניתן לרכוש בחנויות מתמחות לאפיה.
- העוגה נשמרת במקרר כ 4-5 ימים.
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן

אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן