עוגיות 100% פיסטוק

Homsky Meitar • October 9, 2020



כחובבת מושבעת של פיסטוק קשה לי להימנע מלהכין מתכונים חדשים המשלבים פיסטוק, לשמחתי אני מגלה מידי יום,  כי רבים מכם אוהבים כמוני פיסטוק, וזה רק עושה לי חשק להכין מתכוני פיסטוק נוספים בבלוג.
הפעם לא שיחקתי עם שילוב טעמים כמו שאני עושה בדרך כלל, פשוט לקחתי את הפיסטוק והשתמשתי בו במרקמים שונים והתקבלה עוגיה 100% פיסטוק! איזה כיף!!!!
העוגיות שמנמנות במקרם טיפונת פריך מבחוץ ומבפנים רכות וצ'ואיות ומלאות גנאש פיסטוק רך ונוזלי.

מאז שאני זוכרת את עצמי,  אהבתי לקלף ולאכול פיסטוקים לא קלויים או קלויים, עם השנים האהבה רק התעצמה והיום אני כל כך מעריכה את חומר הגלם שהוא בעל ערכים תזונתים טובים ומאוד בריא, ומכינה איתו קינוחים רבים.

הכנתם?
אל תשכחו לצלם ולשלוח/לתייג תמונה באינסטגרם >> homsky_patisserie



עוגיות 100% פיסטוק 

המתכון מספיק לכ- 16 עוגיות 

לבצק העוגיות 
130 גרם חמאה רכה
60 גרם מחית פיסטוק טבעית (כ- 3 כפות)
90 גרם סוכר מולסה (חום כהה) 
90 גרם סוכר לבן (חצי כוס פחות כף)
4 גרם מלח פלור דה סל
2 גרם מחית וניל (חצי כפית)
90 גרם ביצים בטמפרטורת החדר (2 ביצים בגודל M קטנות- עדיף לשקול)
250 גרם קמח (כוס וחצי +4 כפות)
100 גרם פיסטוקים טחונים דק (כוס)
5 גרם סודה לשתיה

למילוי העוגיות
160 גרם שוקולד לבן
20 שמן זרעי ענבים (או כל שמן נייטרלי אחר) 
45 גרם מחית פיסטוק איכותית
קורט מלח פלור דה סל
חצי כפית מחית וניל

לקישוט העוגיות:
מחית פיסטוק טבעית - להכנת המתכון
כחצי כוס פיסטוקים לא קלויים



אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה, מחית פיסטוק טבעית , מחית וניל, מלח, סוכר לבן וסוכר מולסה עד שמתקבלת מסה תפוחה ובהירה.
  2. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי ניקוי דפנות הקערה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, סודה לשתיה  ופיסטוקים טחונים, מוסיפים לקערת המיקסר ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.
  4. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה במקרר.
  5. בקערה חסינה למיקרוגל ממיסים בפולסים קצרים שוקולד לבן. בכל עצירה של המיקרוגל מערבבים את התערובת בעזרת לקקן (חצי דקה ערבוב > 15 שניות ערבוב > ובמידת הצורך עוד 15 שניות).
  6. מוסיפים מחית פיסטוק, מחית וניל וקורט מלח ומערבבים.
  7. מעבירים את הגנאש לשקית זילוף, מזלפים לתבנית שקעים בקוטר כ 3.5 ס"מ גובה 1.2 ס"מ (משקל כל חצי כדור כ 15 גרם)  ומעבירים לקירור במקפיא למשך כ- 30-45 דקות עד שהשוקולד מתקשה וניתן לחלץ מהתבנית.
  8. מחלקים את הבצק ליחידות במשקל 50 גרם, משטחים כל יחידת בצק ובמרכזה מניחים חצי כדור גנאש קפוא, עוטפים עם הבצק ומגלגלים.
  9. מניחים את העוגיות המגולגלות במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומקררים כחצי שעה במקרר.
  10. מחממים תנור טורבו ל 165 מעלות.
  11. מוציאים את העוגיות מהמקרר, משטחים מעט כל עוגייה ואופים למשך כ- 10 דקות, תלוי בעוצמת התנור שלכם (כשמוציאים את העוגיות מהתנור הן רכות מאוד ומתייצבות לאחר קירור).
  12. מצננים את העוגיות.
  13. בשקית זילוף ממלאים מחית פיסטוק טבעי וגוזרים חור קטן, מזלפים מעל העוגיות בפורת ספירלה ומקשטים בפיסטוקים.

הערות:
  • מחית פיסטוק טבעית ניתן לרכוש בחניות מתמחות או להכין מחית פיסטוק ביתית נפלאה המתכון כאן .
  • ניתן להמיר פיסטוקים טחונים בקמח חיטה לבן באותה כמות, אך אני ממליצה לטחון פיסטוקים לקבלת טעם עשיר של פיסטוק.
  • מי שאוהב יכול לפזר כמה גרגירי מלח פלור דה סל מעל העוגיות לפני האפיה או לאחר זילוף מחית פיסטוק. את המלח ניתן לרכוש בחניות מתמחות.
  • שומרים את העוגיות בקופסה אטומה 4-5  ימים.
  • ניתן להקפיא את העוגיות מגולגלות לפני האפיה, וכשרוצים לאפות מוציאים את העוגיות מהמקפיא להפשרה במקרר ואופים לפי הוראות ההכנה.
  • מי שאוהב שילוב של קרמל ופיסטוק, ניתן להכין את הגנאש עם שוקולד גולד (קרמל מלוח) של חברת קליבו במקום שוקולד לבן. או להשתמש רק בממרח גולד בתוספת מחית פיסטוק- המשך התהליך זהה לאופן ההכנה.
  • זמני אפייה משתנים מתנור לתנור.

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More