עוגת שמרים במילוי קרמל מסקרפונה ופקאן

Homsky Meitar • October 18, 2020

זה לא סוד שאני אוהבת שילוב של קרמל ופקאן ומהרגע שנחשפתי לשוקולד גולד של חברת קליבו אני מרבה להשתמש בו לקינוחים רבים וותיקים בבלוג, כמו:
לאחרונה הכנתי עוגת שמרים במילוי גבינה וקרמל והחלטתי שאני חייבת לשתף אתכם כי השילוב מדהים!!!
הכנתי בצק שמרים רך ואוורירי ומאוד נוח לעבודה ומלית טעימה בטירוף עם שילוב מעולה של קרמל מלוח, פקאן ומסקרפונה... וואו איזה ביס !
אתם חייבים להכין ולהתאהב כמוני :)

הכנתם? אותי בתוצרים שלכם ♥
אינסטגרם >> homsky_patisserie


עוגת שמרים במילוי קרמל, מסקרפונה ופקאן

המתכון מספיק ל 3 תבניות אינגליש קייק 25X8.5 

מצרכים:
240 גרם חלב קר ( כוס)
50 גרם ביצים (ביצה גודל M)
50 גרם שמן זרעי ענבים (1/4 כוס)
כפית מחית וניל איכותית
80 גרם סוכר
500 גרם קמח חיטה לבן (רב תכליתי)
8 גרם שמרים יבשים או 24 גרם שמרים טריים
4 גרם מלח
100 גרם חמאה קרה 

מלית קרמל, מסקרפונה ופקאן
190 גרם מסקרפונה (כ 3/4 מיכל)
160 גרם ממרח גולד (קרמל מלוח)
30 גרם מחית פקאן טבעית
כפית מחית וניל
כפית מחית קרמל
קורט מלח פלור דה סל
45 גרם אינסטנט פודינג וניל 
50 גרם אבקת שקדים
--------------------------------
120 גרם אגוזי פקאן לא קלויים קצוצים

להברשה לפני האפיה:
ביצה טרופה
כף מים

סירופ סוכר:
100 גרם מים
100 גרם סוכר
חצי כפית מחיצת וניל



אופן ההכנה:
  1. חותכים חמאה קרה מהמקרר לקוביות קטנות כ 1 ס"מ ומנחים בצד עד לשימוש.
  2. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים חלב, ביצה, שמן, מחית וניל ושמרים (אם אתם משתמשים בשמרים יבשים מערבבים אותם עם הקמח והסוכר).
  3. מוסיפים קמח וסוכר ומערבלים במהירות איטית עד להתגבשות בצק כדקה- שתיים.
  4. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-5 דקות במהירות נמוכה- בינונית עד שמתקבל בצק שנפרד מהדפנות ונאסף סביב וו הלישה.
  5. מוסיפים חמאה בהדרגה, ולשים עוד כ 5-7 דקות עד שמתקבל בצק חלק, רך, גמיש, מבריק שנפרד מהדפנות ונאסף סביב וו הלישה.
  6. מוציאים את הבצק למשטח עבודה, אין צורך לקמח בכלל! מכדררים את הבצק לכדור, מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד רופף ומעבירים להתפחה של לילה במקרר (מינימום 8 שעות).
  7. לאחר שהבצק תפח מכינים את המלית: בקערה מערבבים גבינת מסקרפונה בעזרת לקקן עד לריכוך.
  8. מוסיפים לקערה ממרח גולד, מחית פקאן טבעית, מחית וניל ומחית קרמל ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  9. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל, אבקת שקדים ומלח ומערבבים עש שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים ומעבירים למקפיא ל כ 5-10 דקות עד שהמלית מתייצבת ומרקמה נוח למריחה.
  10.  מוציאים מהמקרר את הבצק ומחלקים אותו לשלוש יחידות במשקל 345 גרם (מתאים לתבנית אינגליש קייק חד"פ קצרה).
  11. מרדדים את הבצק למלבן 20X35, מורחים על גבי הבצק שכבה אחידה של מלית(1/3 מהמלית) בעזרת פלטה מדורגת ומפזרים אגוזי פקאן לא קלויים קצוצים.
  12. מגלגלים לרול מלמטה כלפי מעלה ומעבירים להקפאה של כ- 10 דקות, עד שהבצק קר ויציב לחיתוך.
  13. לאחר ההקפאה חותכים את הגליל באמצע ומניחים את שתי הרצועות בצורת X , יוצרים קליעת בורג ומניחים בתבנית האפיה.
  14.  מתפיחים את העוגות כשעה תלוי בטמפ החדר.
  15. מחממים תנור טורבו ל 165 מעלות (תלוי בעוצמת התנור שלכם, עם התנור חלש אפשר להוסיף לכל שלב 5-10 מעלות).
  16. בינתיים מכינים סירופ סוכר: בקלחת מרתיחים סוכר, מים ומחית וניל עד שכל הסוכר נמס והתערובת מבעבעת. ומצננים בטמפ החדר.
  17. מכניסים את העוגות לתנור ואופים כ 20 דקות ב 165 מעלות  ועוד 10 דקות ב 155 מעלות או עד שהעוגות שחומות וריח עז מתפשט בבית :)
  18. מיד בתום האפייה מברישים את העוגות בסירופ סוכר קר ומצננים בטמפרטורת החדר.

הערות:
  • שמן זרעי ענבים ניתן להמיר בכל שמן צמחי אחר.
  • העוגות במיטבן ביום ההכנה אך הן רכות וטעימות גם יומיים שלושה לאחר האפיה וניתן לשמור אותן בטמפרטורת החדר עטופות בניילון נצמד. ניתן לאחר התקררות לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא.
  • מחית פקאן טבעית ניתן לרכוש בחנויות מתמחות באפיה, כמו כן ניתן להמיר לחמאת שקדים באותה היחס.
  • מחית קרמל היא מחית מרוכזת ולכן שמים כמות קטנה לחיזוק טעמי הקרמל, ניתן לרכוש בחנויות המתמחות באפיה או לותר.
  • ממרח גולד הוא ממרח קרמל מלוח של חברת קליבו, ניתן להשיר במרקייק.
  • לא אוהבים מלית קרמל, גבינה ופקאן? מרחו כל ממרח או מלית שמתאימה לאפיה ושאתם אוהבים כי הבצק הזה הוא רך ואוורירי ומתאים לכל מלית!

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More