Blog Post

עוגיות פיסטוק תפוז פריכות

Homsky Meitar • January 9, 2021
זה לא סוד שאני מאוד אוהבת פיסטוק והבחירה הראשונה שלי בקינוחים תמיד תהיה פיסטוק. אני אוהבת גם חומרי גלם אחרים, אבל פיסטוק עבורי זה מיוחד, טעים, משתלב נפלא עם פירות יער והדרים והצבע  כל כך משגע!
אם יכולתי כל המתכונים בבלוג והקינוחים שאני מכינה בבית היו משלבים בצורה זו או אחרת פיסטוק, אבל אני לא לבד בבית ולילדים שלי יש דרישות והעדפות אחרות וגם מאוד חשוב לי שהבלוג יהיה מגוון כדי שכל אחד מכם יוכל למצוא משהו שהוא אוהב.

אחרי כל ההקדמה הזו, מתבקש שהמתכון יהיה לחובבי פיסטוק, לא? 
הפעם הכנתי עוגיות פיסטוק  תפוז, שילוב מדהים עם ניחוח נפלא, העוגיות, כל כך טעימות ונימוחות שאי אפשר להפסיק לאכול אותן.
המתכון מאוד פשוט להכנה, ניתן להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה אך אני תמיד בוחרת להכין בצקים פריכים במעבד מזון, תהליך קצר של כמה דקות בלבד. 
ניתן לאפות את העוגיות ולאחסן בצנצנת אטומה ולהניח על השיש או להקפיא את העוגיות לפני האפייה וכל פעם שתירצו תאפו את העוגיות ישירות מהמקפיא.

אז אל תחכו, היכנסו למטבח והתחילו להכין :)

הכנתם?
אל תשכחו לשלוח/לתייג תמונה באינסטגרם >>  homsky_patisserie



עוגיות פיסטוק תפוז פריכות

המתכון מספיק לכ- 40-50 עוגיות

מצרכים :
70 גרם פיסטוקים טחונים לאבקה
100 גרם אבקת סוכר
210 גרם קמח עוגיות
20 גרם קורנפלור
2 גרם מלח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
 גרידת תפוז מתפוז אחד
50 גרם מחית פיסטוק
כפית מחית וניל
10 גרם מיץ תפוזים

אבקת סוכר לפיזור מעל העוגיות

אופן ההכנה:
  1. במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים פיסטוקים ואבקת סוכר עד שכל הפיסטוקים נטחנים לאבקה.
  2. מוסיפים קמח, קורנפלור, מלח, גרידת תפוז וחמאה וטוחנים עד לקבלת פירורים דקים כמו חול.
  3. מוסיפים מחית פיסטוק, מחית וניל ומיץ תפוזים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד ללא שאריות קמח.
  4. מעבירים את הבצק למשטח העבודה ויוצרים כדורים במשקל 12-15 גרם (תלוי בהעדפה שלכם), מסדרים את העוגיות במרווחים על גבי מגש מרופד בנייר אפייה או משטח סיליקון מחורר, פוחסים מעט את העוגיות ומכניסים להקפאה של 30-60 דקות, או עד שהעוגיות קפואות לחלוטין.
  5. בינתיים שהעוגיות במקפיא, מחממים תנור טורבו ל 165-170 מעלות תלוי בעוצמת התנור שלכם.
  6. מכניסים את המגש עם העוגיות הקפואות ישירות לתנור חם ואופים 12-14 דקות תלוי בגודל העוגייה ועוצמת התנור שלכם.
  7. מצננים את העוגיות בטמפרטורת החדר.
  8. בוזקים אבקת סוכר ומאחסנים בצנצנת אטומה.

הערות:
  • ניתן להכין את העוגיות ולשמור במקפיא לפני האפייה, כל פעם שרוצים עוגיות, מסדרים על מגש ומכניסים לתנור שחומם מראש ישירות מהמקפיא.
  • שומרים את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר כשבוע - שבוע וחצי.
  • השילוב של פיסטוק ותפוז נפלא, אך אם אתם לא אוהבים ניתן לוותר על גרידת תפוז ולהמיר מיץ תפוזים בחלב.
  • מחית פיסטוק ניתן לרכוש בחנויות מתמחות לאפייה או להכין מחית פיסטוק ביתית, המתכון כאן
By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: