כדורי אנרגיה תמרים וחמאת בוטנים

Homsky Meitar • December 31, 2020

כדורי תמרים או כדורי אנרגיה לא משנה איך תקראו להם הם טעימים!

אני קוראת להם כדורי אנרגיה של איתן, בני הבכור שמאוד מאוד אוהב אותם והם עבורו חטיף אנרגיה שהוא יכול לקחת עימו לבית הספר וליהנות ולי אין רגשות אשם שאני שולחת אותו עם חטיף "אנרגיה" קנוי מפוצץ בסוכר. זה לא סוד שאיתן מאוד אוהב קינוחים (בשונה מאחיו)  והוא הטועם הראשי של כל מה שאני מכינה, אבל, אני תמיד מנסה לשמור עליו ולהכין עבורו גרסאות בריאות יותר ולחפש תחליפים טובים לנשנוש בשעות אחר הצהריים.


לפני כחמש שנים, כשאיתן החל ללמוד בחטיבה הצעירה וההזנה הופסקה, התחלתי לחשוב מה אוכל להכין לו לארוחות בוקר, הכנו רשימה וכל יום איתן ואני ידענו מה יהיה בכריך שלו. זה עבד מצוין ולאט לאט איתן נחשף למאכלים שלא אכל קודם. היום איתן כבר לא בררן הוא אוכל וטועם הכל, עדיין הוא פחות אוהב ירקות ופירות אבל אני גאה בו שהוא מוכן לנסות כל פעם מחדש.

באותה תקופה, כשעוד מכרתי קינוחים ומארזים (אי שם לפני שנים... מרגיש לי שזה היה בעידן אחר),הכנתי כל מיני גרסאות לחטיפי אנרגיה מתמרים טעימים בטירוף,

המשלבים אגוזים ותבלינים שאני מאוד אוהבת, חטיפי התמרים בגרסתם הישנה והפחות בריאה היו אהובים על איתן ואחת לתקופה הכנתי כמות של גלילים שפרסתי למטבעות, אחסנתי במקפיא וכל פעם שהתחשק לנו משהו מתוק הוצאנו והתענגנו על חטיף תמרים קר.


מאז הצורה השתנתה וגם המתכון "הבריא", כיום המתכון לא מכיל סוכר, והמתיקות מגיעה מהתמרים בלבד, הוספתי חמאת בוטנים וקקאו ויצאו כדורי תמרים קקאו נפלאים! איתן מרוצה ונהנה מכדור תמרים מידי יום בבית הספר.

המתכון סופר פשוט להכנה והתוצאה כיפית וטעימה.


הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם homsky_patisserie@




כדורי אנרגיה תמרים וחמאת בוטנים


כ- 15 כדורי תמרים קטנים


מצרכים:

200 גרם תמרים מזן מג'הול מגולענים

85 גרם חמאת בוטנים טבעית (1/3 כוס)

כפית מחית וניל איכותית

1/4 כפית מלח או חצי כפית מלח פלור דה סל

1/4 כפית קינמון

40 גרם אגוזי מלך

40 גרם אגוזי פקאן

40 גרם שקדים

15 גרם קקאו (אופציונלי)


ציפוי:

קוקוס או קוקוס קלוי


אופן ההכנה:

  1. מגלענים את התמרים וטוחנים במעבד מזון לממרח יחסית חלק.
  2. מוסיפים חמאת בוטנים וטוחנים רק עד לערבוב אחיד בתערובת.
  3. מוסיפים מלח, וניל, קינמון, אגוזים וקקאו וטוחנים לערבוב אחיד וקיצוץ האגוזים.
  4. מחלקים את התערובת ל- 15 יחידות, יוצרים כדורים מהודקים בגודל כדור פינג פונג ומגלגלים בקוקוס.


הערות:

  • מומלץ להשתמש בתמרים מזן מג'הול רכים.
  • ניתן להשתמש בכל תערובת אגוזים שאוהבים רק חשוב לשמור על הכמויות.
  • אתם לא אוהבים קקאו, השמיטו ותקבלו כדורי תמרים חמאת בוטנים מדהימים!
  • ניתן להמיר חמאת בוטנים בחמאת שקדים/ טחינה.
  • ניתן להוסיף קמצוץ של ציפורן והל ותקבלו כדורים מטובלים עם ארומה נפלאה.
  • את הכדורים שומרים במקרר במשך שבוע עד שבוע וחצי או מקפיאים בכלי אטום למשך חודשיים.



כדורי תמרים וחמאת בוטנים ללא קקאו

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More