לחמניות אצבע מקמח כוסמין מלא
Homsky Meitar • December 29, 2020
מה יותר מספק מלאפות לחמניות ולחמים ביתיים ולדעת שבני הבית אוכלים מאפים איכותיים מחומרי גלם טובים וללא חומרים משמרים.
מהרגע שהילדים שלי אוכלים לחם אני אופה מידי שבוע לחמניות, מבחינתי זו תרפיה והנאה ועבורם זה לחמניות טעימות של אימוש.
זה לא סוד שהילדים שלי מוכנים לאכול לחמניות מקמחים לבנים בלבד, לא ברור לי למה, אבל הספקתי לנסות להבין וזה מה שאני מכינה עבורם מידי שבוע.
היום, יום שני לסגר השלישי, החלטתי להכין לחמניות מקמח כוסמין בשילוב קמח לבן שאני מאוד אוהבת ומכינה אותם שנים לבעלי ולי, בדרך כלל אני משלבת קמח כוסמין עם קמח לחם, אך הפעם שילבתי קמח כוסמין וקמח פיצה והלחמניות יצאו רכות ואווריריות בטירוף שהייתי חייבת לשתף אתכם במתכון.
המתכון ללחמניות מאוד פשוט וקל להכנה! הלחמניות שמתקבלות הן רכות ואווריריות ומרגישות כמו לאכול ענן.
הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם homsky_patisserie
אולי יעניין אתכם :
לחמניות אצבע מקמח כוסמין מלא
המתכון מספיק ל- 19 לחמניות
מצרכים:
550 גרם קמח כוסמין מלא
450 גרם קמח פיצה
15 גרם שמרים יבשים
110 גרם ביצים (2 ביצים גודל L)
60 גרם דבש (3 כפות)
70 גרם שמן זית
480-490 מים קרים
20 גרם מלח ההימלאיה
להברשה לפני האפיה:
ביצה טרופה +כף מים
מיקס שומשום לפיזור (שחור, מלא ורגיל), גרעיני חמנייה וגרעיני דלעת
מלח גס ההימאליה
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח כוסמין, קמח פיצה ושמרים יבשים.
- מוסיפים לקערת המיקסר, ביצים, דבש, שמן ומערבלים במהירות נמוכה תוך כדי הוספת המים וממשיכים ללוש כ 2-3 עד לקבלת בצק ללא שאריות קמח בתחתית הקערה.
- מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-7 דקות במהירות במהירות נמוכה- בינונית עד שמתקבל בצק גמיש, רך, מעט דביק שנפרד מהדפנות ונאסף סביב וו הלישה.
- משמנים קלות את משטח העבודה, מעבירים את הבצק ומכדררים לכדור, מעבירים לקערה משומנת במעט בשמן זית ומכסים בניילון נצמד רופף.
- מכניסים את הקערה לתנור כבוי וסגור להתפחה ראשונה כשעה עד שעה וחצי - עד שהבצק מגיע לתוספת של כ 80% מהנפח. שימו לב, בימי חורף קרים תפיחת הבצק אורכת זמן ממושך יותר.
- משמנים קלות את משטח העבודה ומוציאים את הבצק מהקערה, ומחלקים ל 19 יחידות במשקל כ- 93 גרם, מכדררים כל יחידה לכדור, מכסים בניילון לא מהודק (למנוע התייבשות של הבצק) ונותנים מנוחה למשך 10-15 דקות.
- לוקחים יחידת בצק, מרדדים למלבן צר וארוך, ומגלגלים לגליל מהחלק הצר כך שמתקבלת לחמנייה קצרה ושמנמנה. את החיבור צובטים לסגירה ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה שהחיבור כלפי מטה.
- מניחים את הלחמניות על גבי תבנית במרווחים של כ - 1.5 ס"מ על מנת שהלחמניות בזמן ההתפחה והאפייה יתחברו ונקבל לחמנייה רכה גם מהצדדים.
- מכניסים את התבנית לתנור כבוי להתפחה נוספת כשעה ורבע, תלוי בטמפרטורת החדר.
- לאחר סיום ההתפחה נוציא את הלחמניות מהתנור ונחמם לטורבו ל- 170 מעלות.
- מורחים את הלחמניות בביצה טרופה וכף מים ומפזרים תוספות ומעט מלח גס.
- מכניסים את התבנית לאפיה של כ- 17-20 דקות או עד שהלחמניות זהובות.
- מצננים את החלות בטמפרטורת החדר.
הערות:
- במתכון השתמשתי בקמח פיצה של טחנות ישראליות, ניתן גם להשתמש בקמח לחם וחלות או קמח כוסמין לבן של טחנות ישראליות. כמות המים תקטן מעט, לכן מומלץ להוסיף את המים בהדרגה עד לקבלת בצק גמיש מעט דביק ונוח לעבודה.
- שמן זית ניתן להמיר בכל שמן צמחי אחר כמו: שמן זרעי ענבים, קנולה, חמניות...
- ניתן לשמור על מרווחים גדולים בעת סידור הלחמניות על גבי התבנית לפני האפייה, יתקבלו לחמניות שחומות והן לא יתחברו באפייה.
- אם אתם רוצים לחמניות עם מעטה רך, לאחר האפייה מכסים את הלחמניות במגבת.
- הלחמניות נשמרות יומיים עטופות טוב בניילון נצמד בטמפרטורת החדר.
- ניתן להקפיא את הלחמניות לאחר שהן מתקררות, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים עד חודשיים.
- זמני ההתפחה הן בגדר המלצה בלבד ועשויים להשתנות בהתאם לטמפרטורה. חשוב לא למהר בהתפחה שניה כיוון שהיא מפתחת מרקם ומשפיעה על אווריריות הלחמנייה.
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן

אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן