מאפינס וניל אוכמניות
היום התחיל הסגר השלישי, הילדודס בבית הספר (זה שינוי נחמד מהסגרים הקודמים), סדנאות האפייה נדחו לתום הסגר, ואני מוצאת שיש לי זמן פנוי למשימות ישנות שלא הספקתי להגיע אליהן. אני יודעת שתקופה זו אינה פשוטה ואפילו קשה, אבל אני תמיד משתדלת למצוא משהו חיובי אחד ואני יודעת שזה שזמני ועוד רגע כולנו נחזור לשגרה!
אחד המתכונים שאני רוצה להכין כבר זמן רב ואני לא מספיקה להגיע אליו הוא מאפינס וניל אוכמניות וקראמבל, שילוב מושלם!
אני כל כך אוהבת פירות יער ולא פלא כי במרבית המתכונים שלי לעוגות בחושות בבלוג אני משלבת פירות יער בכלל ואוכמניות בפרט, השילוב של חמוץ ומתוק הוא מעולה, ומעבר לטעם העוגה נראית מעולה!
הפעם החלטתי ללכת על הגרסה המוקטנת והכנתי מיני מאפינס כל כך טעימים ורכים שכיף להכין ולאכול בלי רגשות אשם, הרי אוכלים מאפין אחד קטנטן, נכון?!
כל זאת, בהנחה שבאמת הצלחתם לאכול רק אחד :)
המתכון מאוד פשוט וקליל להכנה והתוצאה מופלאה!
homsky_patisserie ....רוצו להכין ואל תשכחו לספר לי איך יצא
מאפינס וניל אוכמניות
כ- 36 מיני מאפינס או 14 מאפינס גדולים
מצרכים:
מאפינס:
150 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
200 גרם סוכר (כוס סוכר)
כפית מחית וניל איכותית
חצי כפית מלח
115 גרם ביצים (2 ביצים גודל L) בטמפרטורת החדר
200 גרם חלב בטמפרטורת החדר
245 גרם קמח עוגיות או קמח רב תכליתי (כוס + 3/4 כוס)
30 גרם אבקת שקדים
5 גרם אבקת אפייה
200 גרם אוכמניות טריות או קפואות (בערך כוס וחצי)
קראמבל:
50 גרם סוכר דמררה (חום בהיר)
60 גרם קמח
20 אבקת שקדים
50 גרם חמאה קרה
קורט מלח
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל - 170 מעלות.
- קראמבל: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות, קמח, סוכר אבקת שקדים ומלח עד לקבלת גושי בצק גדולים. מניחים בצד.
- מאפינס: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד חמאה רכה, סוכר, מחית וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת הומוגנית במרקם של משחה.
- מנקים את דפנות ותחתית קערת המיקסר עם מרית, מערבלים שוב ומוסיפים ביצים טרופות בהדרגה, כל פעם קצת עד שהביצים נבלעות בתערובת ורק לאחר מכן מוסיפים עוד.
- בקערה נוספת מערבבים קמח, אבקת שקדים ואבקת אפייה.
- מוסיפים את היבשים לסירוגין עם החלב כך שמתחילים ומסיימים עם היבשים (1/3 יבשים ו- 1/2 מכמות החלב > 1/3 יבשים ויתרת החלב ובסוף את יתרת היבשים), מערבלים רק עד שהתערובת אחידה - זהירות מערבוב יתר!
- מקפלים לתערובת אוכמניות טריות או קפואות (לא להפשיר) עד שהן מתפזרות באופן אחיד בתערובת.
- מרפדים תבניות שקעים במנז'טים ומעבירים את התערובת לשקעים, מעל מפזרים קראמבל.
- אופים את המאפינס במשך כ- 15 דקות, עד שקיסם במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים בטמפרטורת החדר ומפדרים אבקת סוכר.
הערות:
- במקום קמח עוגיות ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי באותה הכמות.
- זמני אפיה משתנים מתנור ותנור.
- המאפינס נשמרים כ3-4 ימים בטמפרטורת החדר או במקרר.
- ניתן להקפיא לאחר האפייה בכלי אטום למשך חודש, לפני ההגשה להפשיר ולאחר מכן ניתן לחמם דקה שתיים בתנור.
- ניתן להחליף את האוכמניות בכל פרי יער שאתם אוהבים.
