Blog Post

עוגיות חמאה, שקדים וקינמון

Homsky Meitar • January 19, 2021
יש רגעים שממש מתחשק לי להכין עוגיות פשוטות, ממש פשוטות. 
עוגיות פריכות, טעימות ולא מתחכמות. 
עוגיות מחומרי גלם פשוטים שיש בכל בית, שמכינים בצ'יק וכיף לאכול לצד כוס תה או קפה.
אז הכנתי עוגיות חמאה, שקדים וקינמון, פשוטות, טעימות, פריכות בטירוף ושמפיצות ריח נפלא בכל הבית. אני יודעת שלא כולם אוהבים קינמון ואפילו חלקם סולדים מקינמון, אך אני נמנית עם האנשים שממש אוהבים קינמון וכמה שיותר. 
מה שכיף בעוגיות האלה, שאם אתם לא מחובבי הקינמון אתם יכולים להשמיט ולקבל עוגיות חמאה ושקדים נפלאות, אך אם אתם מספיק אמיצים תוסיפו לקינמון קמצוץ של ציפורן והל ותקבלו עוגיות מתובלות וריחניות!

המתכון סופר פשוט להכנה ומשך זמן ההכנה הכולל הוא לא יותר מחצי שעה ויש לכם צנצנת עוגיות נפלאות וטעימות.

הכנתם?
אל תשכחו לשלוח/לתייג תמונה באינסטגרם >>  homsky_patisserie



עוגיות שקדים וקינמון

המתכון מספיק לכ- 60 עוגיות

מצרכים :
210 גרם קמח עוגיות 
150 גרם חמאה 
80 גרם אבקת שקדים
100 גרם אבקת סוכר
2 גרם מלח
3 גרם קינמון
קורט הל - אופציונלי
קורט ציפורן - אופציונלי
5 גרם/ חצי כפית מחית וניל
15 גרם חלב (כף)
100 גרם שקדים טבעיים קצוצים 

לציפוי:
50 גרם סוכר דמררה
חצי כפית קינמון
3 כפות מים

אופן ההכנה:
  1. קוצצים שקדים ומניחים בצד.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח וחמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות ומעבדים עד לקבלת פירורים דקים ללא גושי חמאה גדולים.
  3. מוסיפים אבקת שקדים, אבקת סוכר, מלח, קינמון, ציפורן והל ומערבבים עד להתפזרות אחידה.
  4. מוסיפים מחית וניל וחלב וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק אחיד.
  5. מוסיפים שקדים קצוצים ומערבבים עד שכל השקדים מתפזרים באופן אחיד בבצק.
  6. מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים אותו לשתי יחידות במשקל 320 גרם.
  7. מיצרים גליל מהודק בקוטר 3.5 ס"מ- לשמירה על גליל חלק ואחיד ניתן לגלגל בתוך נייר אפיה.
  8. מעבירים את הגלילים להקפאה לפחות לשעתיים, או עד שהגלילים קפואים לחלוטין.
  9. בקערה מערבבים קינמון וסוכר דמררה ומפזרים במרכז נייר האפייה לרוחב על מנת שנוכל לצפות את הגליל בסוכר.
  10. מחממים תנור לחום 165-170 מעלות טורבו (תלוי בעוצמת התנור שלכם).
  11. מוציאים את הגלילים הקפואים מהמקפיא, בעזרת מברשת סיליקון מצפים את הגליל במעט מים ומגלגלים בסוכר כך שכל הגליל מצופה לחלוטין.
  12. בעזרת סכין חדה ולא משוננת (עדיפות לסכין שף) חותכים עוגיות בעובי חצי ס"מ.
  13. מסדרים במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ 12-14 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.

הערות:
  • ניתן להכין את הגלילים ולא לאפות את שניהם, לאחר לאחר יצירת הגליל להקפיא חצי שעה, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקפיא.
  • חשוב להקפיד לצפות את הגליל בשכבה דקה של מים, במידה ותהיה כמות מים גדולה יותר הסוכר ייפרד מהעוגיה לאחר האפייה.
  • שומרים את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר כשבוע - שבוע וחצי במידה והצלחתם לא לחסל מיד שיצאו מהתנור :)
  • אפשר להכין את המתכון גם במעבד מזון עם להב פלדה לפי אותם שלבים, מלבד שקדים קצוצים שאותם כדאי לאחד בנפרד ולא בתוך מעבד המזון.
מגלגלים את הגליל בסוכר דמררה וקינמון ופורסים ליחידות בעובי 1 ס"מ 
By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: