עוגה בחושה ליים, יוגורט ופטל שחור
Homsky Meitar • August 15, 2020
באחד הביקורים האחרונים שלי אצל הירקן, ראיתי אריזות של ליים יפייפה ולא יכולתי להשאיר אותן שם' אז מיד רכשתי וידעתי שאכין קינוחים שכבר נרקמו במוחי.
כחובבת קינוחי לימון, כל שנה בתחילת הקיץ, כשעונת הליים מתחילה, אני אוהבת לבשל ולהכין קינוחים רבים ומגוונים המשלבים ליים.
הליים נראה כמו לימון אך הוא קטן יותר בגודלו, ירוק, מלא במיץ עשיר עם חמיצות מעודנת, אני אוהבת לגרד את הקליפה ולשמור לי במקפיא לימים שלא אמצא ליים.
אתמול אירחנו חברים שהם כבר מזמן משפחה שלנו, ואין כמו להכין עוגה בחושה, פשוטה וקלה להכנה שמפיצה ריח נפלא בבית.
אז בין ההכנות והבישולים, החלטתי להכין גם עוגת ליים, יוגורט יווני ופטל שחור שתצטרף לשאר לשאר הקינוחים שהילדודס שלנו אוהבים.
העוגה הזו, היא מסוג העוגות שלא צריך הכנות ואפשר להיות ספונטניים ולהכין רגע לפני שהאורחים מגיעים ולגרוף מחמאות רבות.
העוגה שמתקבלת כל כך רכה ועסיסית, קלה להכנה, חמצמצה וטעימה בטירוף!
הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם homsky_patisserie
עוגה בחושה ליים, יוגורט ופטל שחור
מצרכים לעוגה:
200 גרם ביצים (4ביצים גודל M)
200 גרם סוכר (כוס)
חצי כפית מחית וניל
200 גרם שמן זרעי ענבים
200 גרם יוגורט יווני
65 גרם מיץ ליים (כשני לימונים)
זסט משני לימוני ליים
רבע כפית מלח
175 גרם אבקת שקדים (כוס אחת + 3/4 כוס)
210 גרם קמח (כוס וחצי)
8 גרם אבקת אפיה
------------
160 גרם פטל שחור
כף שטוחה קמח
אופן ההכנה:
- משמנים רינג או תבנית בקוטר 24 ס"מ.
- מחממים תנור טורבו ל 170 מעלות.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים ביצים, סוכר, ומחית וניל למסה תפוחה ובהירה (כ- 5 דקות).
- מוסיפים את השמן בזרם דק תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה- בינונית עד שכל השמן נטמע במסה.
- בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים (אבקת שקדים, קמח, אבקת אפיה ומלח) ומנפים אותם.
- מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים לקערת המיקסר אבקות ומיץ לימון + זסט לימון + יוגורט לסרוגין (3 פעמים יבשים ופעמיים מיץ לימון ויוגורט), מתחילים ומסיימים ביבשים. שימו לב, לא לערבב יותר מידי כדי לא לפגוע בנפח המסה.
- מערבבים פטל שחור עם עם כף קמח ומוסיפים את הפטל (ללא שאריות הקמח) לתערובת ומקפלים בעזרת לקקן לפיזור אחיד.
- מעבירים את התערובת לרינג/תבנית משומנת.
- אופים את העוגה במשך 50 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר.
- לאחר שהעוגה התקררה בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
הערות:
- זמני האפייה משתנים מתנור לתנור. התנור שלי חזק לכן אני אופה ב 165 מעלות ולקראת סוף האפייה כשהעוגה כבר שחומה אני מורידה את טמפרטורת התנור ל 155 מעלות להמשך האפייה עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
- ניתן להמיר שמן זרעי ענבים בשמן נייטרלי אחר שאתם אוהבים כמו קנולה/ חמניות.
- ניתן להחליף יוגורט יווני בכל יוגורט אחר או בשמנת חמוצה.
- העוגה לא גבוהה מאוד, ניתן לאפות בתבנית בקוטר 22, אך זמני האפייה יתארכו.
- העוגה נשמרת 3-4 ימים בטמפרטורת החדר בכלי אטום, כל זה בהנחה שהצלחתם להתאפק :)
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן

אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן