Blog Post

חלת שומשום רכה כמו ענן

Homsky Meitar • July 19, 2020

מידי שבוע אני מכינה חלות ולחמניות ביתיות למשפחה ואין יותר כיף מלפתוח את הסופ"ש עם ריח של חלות שמתפזר בבית.
חלה רכה שזה עתה יצאה מהתנור היא ללא ספק אחד הדברים הטעימים ומנחמים שיש, כל אחד בוצע לו חתיכה ואוכל עם חמאה, סלט קוויט (מטבוחה) או מנגב איזה רוטב טעים.

לאחרונה שמתי לב, בזכות בקשות רבות שלכם, שבבלוג אין מתכון לחלות, אומנם קיימים כמה מתכונים לחמניות מעולות, אבל חלות זה חובה!
את המתכון לחלות מתוקות שאני מכינה מידי שבוע הוא מתכון אותו אני מלמדת בסדנת מאפי שמרים, ולכן הוא אינו מפורסם בבלוג, אבל בשבוע האחרון החלטתי לפרסם לכם מתכון חדש לחלות שומשום רכות רכות ממש כמו ענן שאני בטוחה שתאהבו!

על מנת להכין חלות ומאפי שמרים צריך לתכנן, ואי אפשר להיות ספונטניים, כמו בהכנת עוגה בחושה, כן כן! תכנון נכון מונע קיצור תהליכים שבבצקי שמרים משפיע על התוצר הסופי.  המתכון לא קשה, אך חשוב לעקוב אחר ההוראות ולתת לבצק זמן התפיחה שנחוץ לו, התהליך אורך זמן, אבל אני מבטיחה לכם שהתוצאה וההנאה שמתקבלת מהכנת החלות שווה כל רגע.

החלות כל כך טעימות, רכות ואווריריות, שזה מרגיש קצת כמו לאכול ענן.
אז אני ממליצה לכם להכין כי המתכון באמת קל והתוצאה מדהימה!

אז אחרי ששכנעתי אתכם ואתם בדרך למטבח, אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם homsky_patisserie

חלת שומשום רכה כמו ענן

2 חלות גדולות

מצרכים:
500 גרם קמח לחם וחלות או קמח רב תכליתי
7 גרם שמרים יבשים או 21 גרם שמרים טריים
50 גרם ביצים (ביצה בגודל M)
30 גרם סוכר (2 כפות)
20 גרם דבש (כף אחת)/כף מייפל/כף סילאן
50 גרם שמן זרעי ענבים (1/4 כוס/ 5 כפות)
205-210 מים 
10 גרם מלח

להברשה לפני האפיה:
לחלת שומשום - מים 
לחלה רגילה - ביצה טרופה +כף מים
שומשום לפיזור (שחור, מלא ורגיל)


אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים יבשים וסוכר. 
  2. מוסיפים לקערת המיקסר, ביצים, דבש, שמן ומערבלים במהירות נמוכה תוך כדי הוספת המים וממשיכים ללוש כ 2-3 עד לקבלת בצק.
  3. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-7 דקות במהירות במהירות נמוכה- בינונית עד שמתקבל בצק גמיש, רך, מעט דביק שנפרד מהדפנות ונאסף סביב וו הלישה.
  4. מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומכדררים את הבצק לכדור (אין צורך לקמח את משטח העבודה), מעבירים לקערה משומנת קלות בשמן ומכסים בניילון נצמד רופף.
  5. מכניסים את הקערה לתנור כבוי וסגור להתפחה ראשונה כשעה עד שעה וחצי - עד שהבצק מגיע לתוספת של כ 80% מהנפח.
  6. מוציאים את הבצק למשטח העבודה, ומחלקים ל 6 יחידות במשקל 145 גרם, מכדררים כל יחידה לכדור ומכסים בניילון לא מהודק על מנת למנוע התייבשות של הבצק למשך 10 דקות.
  7. לוקחים יחידת בצק ומשטחים לצורת מלבן בעזרת האצבעות או מרדדים בעזרת מערוך, יוצרים גליל ומניחים בצד מכוסה. ממשיכים להכין גלילים משאר יחידות הבצק. 
  8. לוקחים שלוש יחידות בצק ומגלגלים כל יחידה לנחש שמן במרכז ודק יותר בקצוות, חשוב להקפיד כי אורך הרצועות יהיה שווה באורכן.
  9. מסדרים את שלוש הרצועות אחת ליד השנייה וקולעים צמה ממרכז הרצועות כלפי מטה ולאחר מכן קולעים ממרכז הרצועות כלפי מעלה. קליעה מ 3 רצועות:  את הרצועה הימנית מעבירים למרכז ולאחר מכן את הרצועה השמאלית מעבירים למרכז וחוזר חלילה, כאשר מגיעים לקצה מהדקים טוב את שלוש הרצועות וממשיכים לקלוע את החלק העליון של החלה.
  10. קולעים חלה נוספת.
  11. לחלת שומשום: שופכים לתבנית כמות נדיבה של שומשום, מורחים את החלה טוב במים, מרימים את החלה בזהירות ומצפים את כל החלה בשומשום ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. 
  12. מסדרים את החלות בתבנית ומכניסים לתנור כבוי להתפחה נוספת כשעה ורבע, תלוי בטמפרטורת החדר.
  13. מחממים תנור טורבו ל- 170 מעלות.
  14. אם רוצים חלה עם מעט שומשום, לאחר התפחה שנייה מורחים את החלה בביצה טרופה עם כף מים ומפזרים מעט שומשום.
  15. מכניסים את התבנית לאפיה של כ- 17-20 דקות או עד שהחלות זהובות.
  16. מצננים את החלות בטמפרטורת החדר.

הערות:
  • שמן זרעי ענבים ניתן להמיר בכל שמן צמחי אחר כמו: שמן זית, קנולה, חמניות...
  • החלות נשמרות יומיים עטופות טוב בניילון נצמד בטמפרטורת החדר.
  • ניתן להקפיא את החלות לאחר שהן מתקררות לחלוטין, עוטפים את החלב בניילון נצמד ומקפיאים עד חודשיים.

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: