Blog Post

אוזני המן פרח ריבה

Homsky Meitar • March 17, 2022


אני שומעת דעות חלוקות לגבי אוזני המן, ואני יכולה להבין את אלה שלא אוהבים אוזני המן, גם אני בילדותי לא אהבתי אוזני המן, כי אמא שלי לא הכינה (היא הכינה משלוחי מנות ביתיים אבל ללא אוזני המן) והכרתי רק את הגרסה הקנויה והלא מוצלחת, שעושה עוול לאוזני המן ביתיים ונימוחים.

אז תשכחו מאוזני המן קנויות, כי עד שלא תכינו אוזני המן ביתיים לא תבינו כמה הן טעימות ולא בכדי, הן העוגיות הכי האהובות על ילדיי לאורך כל השנה ולא רק בפורים:)


עד אתמול הייתי בטוחה שסיימתי עם מתכוני אוזני המן השנה אבל הרעיון, לקחת את העוגיות האהובות עלי מהילדות ולחפש אותן לאוזני המן או להיפך :)

היה חזק ממני והייתי חייבת לנסות... ומכיוון שהשילוב יצא, לא פחות ממושלם, החלטתי לשתף אתכם, גם אם לא תספיקו להכין עוד השנה, מקסימום תשמרו לכם את המתכון לשנה הבאה.


הכנתי אוזני המן פרח ריבה, שיצאו מופלאות! איך לא, הרי הבצק כל כך נימוח וטעים בשילוב של ריבת פירות יער ביתית במרקם משגע וטעימה בטירוף.

כשחשבתי על הרעיון להכין אוזני המן פרח ריבה, רציתי שהאוזן המן תרמז על הצורה של הפרח וגם שהצורה תישמר ולא תפתח באפייה, הרי הריבה באפייה מבעבעת ולאחר התקררות נפחה יורד ולא רציתי שהצורה תתעוות באפייה, אז החלטתי להוסיף לריבה אבקת שקדים כדי למנוע ממנה לבעבע ולגרום לאוזני המן להיפתח באפייה.

את האבקת שקדים אפשר להחליף ולגוון בפירורי עוגיות טחונות, כל אגוז שאתם אוהבים טחון לאבקה ומשתלב לכם טוב עם הריבה וקוקוס.


אז אם אתם אוהבי עוגיות פרח ריבה, וגם אם לא... אתם חייבים להכין כי הן כל כך טעימות והמחמאות לא יפסיקו לזרום!


הכנתם?

אל תשכחו לשתף אותי באינסטגרם homsky_patisserie@

מוזמנים לראות סרטון הכנה כאן


אוזני המן פרח ריבה

המתכון מספיק לכ- 50-55 אוזני המן


מצרכים לבצק פריך:

200 גרם חמאה

220 גרם קמח עוגיות

קורט מלח

100 גרם אבקת סוכר

40 גרם קורנפלור

40 גרם אבקת שקדים

40 גרם חלמונים (משתי ביצים גודל L)

חצי כפית מחית וניל


מצרכים לריבת פירות יער:

350 גרם פירות אדומים טריים או קפואים (פטל, אוכמניות, דומדמניות, דובדבנים או תותים) 

175 גרם סוכר

גרידה מלימון אחד

5 גרם מחית וניל (כפית)

20 גרם מיץ לימון


להכנת המלית

200 גרם ריבה מוכנה וקרה

75 גרם אבקת שקדים



אופן ההכנה:

  1. הכנת ריבת פירות יער: מפשירים את הפירות (אם השתמשתם בפירות קפואים), טוחנים עם בלנדר מוט ומעבירים לקלחת.
  2. מוסיפים לקלחת או סיר רחב עם תחתית כבדה, סוכר, גרידת לימון, מיץ לימון ומחית וניל ומבשלים על אש גבוהה, לאחר הרתיחה ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עוד כ 7-10 דקות. הריבה צריכה להסמיך וכאשר חוצים את המסה בעזרת לקקן עמיד לחום המסה נסגרת לאט. אם יש לכם מדחום הריבה מוכנה כשהטמפרטורה מגיעה ל 106 מעלות.
  3. את הריבה מעבירים לצנצנת מעוקרת (שהורתחה במשך 10 דקות ויבשה לחלוטין) ומניחים להתקררות הפוך, על גבי המכסה.
  4. הכנת הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה קרה חתוכה לקוביות, קמח, מלח, אבקת סוכר, קורנפלור ואבקת שקדים וטוחנים בפולסים לפירורים דקים.
  5. מוסיפים חלמונים ומחית וניל וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק אחיד. חשוב להימנע מעיבוד יתר.
  6. מרדדים חצי מכמות הבצק בין שני ניירות אפיה לעלה בעובי 4 מ"מ, חוזרים על אותה פעולה עם יתרת הבצק ומעבירים להקפאה של 5-10 דקות או למקרר לחצי שעה (אם אתם לא מתכוונים להכין את העוגיות מיד, ניתן לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהעביר לקירור עד לשימוש).
  7. הכנת המילוי: מערבבים ריבה מוכנה ואבקת שקדים לתערובת אחידה ומעבירים לשקית זילוף.
  8. הרכבת אוזני המן: לאחר קירור הבצק, משחררים את נייר האפייה וקורצים עיגולים בקוטר 6-6.5 ס"מ עם קורצן פרח.
  9. מזלפים מהמלית על גבי העיגולים וסוגרים לצורת אוזן המן.
  10. מסדרים את העוגיות על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה  במרווחים ומכניסים להקפאה כשעה. אני ממליצה לא לותר על שלב זה, כך מובטחת תוצאה יפה של אוזני המן השומרים על צורתם.
  11. מחממים תנור טורבו ל 160-170 מעלות (תלוי בעוצמת התנור שלכם).
  12. אופים כ- 10-12 דקות, עד שהן מזהיבות מעט.
  13. מקררים לחלוטין.
  14. בוזקים מעט אבקת סוכר/
  15. ממלאים 2-3 כפיות ריבה בשקית זילוף, גוזרים חור קטן ומזלפים במרכז העוגייה ריבת פירות יער (לא מילוי הכולל אבקת שקדים).
  16. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר 4-5 ימים.


הערות:

  • קמח עוגיות הוא קמח דל בגלוטן המעניק פריכות נפלאה לעוגיות, אני השתמשתי בקמח עוגיות מנופה של טחנות ישראליות, ניתן לרכוש בסופרים השונים או ישירות דרך טחנות ישראליות.
  • זמני האפייה משתנים מתנור לתנור, העוגיות מוכנות שהן זהובות מעט בקצוות ולבנות במרכז.
  • לקבלת עוגיות יפות השומרות על צורתן, חשוב להקפיד להקפיא טוב את העוגיות, כמו כן אפשר לאחר ההקפאה לסדר את העוגיות בקופסה אטומה ולאפות ישירות מהמקפיא.
  • ניתן להשתמש בקורצן גדול יותר כפי שמופיע במתכוני אוזני המן אחרים בבלוג, אני החלטתי להכין אוזני המן פרח ריבה מוקטנת.

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: