אצבעות פילו וגבינות

Homsky Meitar • March 21, 2022


כהורה לשלושה ילדים, אחד האתגרים שלי הוא לגוון בארוחות ערב קלילות ולקלוע לטעמם של שלושת ילדיי, שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר דבר שמסבך את הכנת ארוחת הערב. אני מנסה להכין להם מתכונים שונים, לעיתים רחוקות אני קולעת לטעמם של שלושתם, אך לרוב, עמית שהיא מאוד מקובעת לא מוכנה לטעום.

אך אני שמתי לי מטרה שאני לא מתייאשת וממשיכה לחשוף אותם למאכלים שונים וההתמדה תשתלם בטווח הרחוק. בכל אופן אני מקווה.


השבוע, רגע לפני פסח מצאתי במקרר חבילת עלי פילו, וזה בדיוק הזמן להכין ארוחות ערב ולחסל חמץ :)

הוצאתי מהמקרר גבינות והתחלתי להכין להם אצבעות קריספיות ממולאות גבינות, מבחינתם זה בורקס שהם מאוד אוהבים ואני מנצלת חומרי גלם שיש לי בבית.


המאפה כל כך טעים ומאוד פשוט להכנה והכי חשוב עבורי שכולם אכלו ונהנו! אני מאוד אוהבת לשלב גבינות עם דבש וטימין - לטעמי זה שילוב מנצח.

הקריספיות של הבצק, הגבינות והמתיקות של הדבש יוצרות מאפה כייפי וטעים בטירוף.

ניתן להגיש את המאפה  לצד סלט וזו ממש ארוחה קלילה וטעימה שכל בני הבית יטרפו!


הכנתם?

אל תשכחו לשתף אותי באינסטגרם homsky_patisserie@

מוזמנים לראות סרטון הכנה כאן



אולי יעניין אתכם להכין מאפה שמרים גבינות, דבש וטימין




אצבעות פילו וגבינות

המתכון מספיק לכ- 15 מאפים


מצרכים :

חבילת עלי פילו מופשרים

60 גרם חמאה


למלית:

130 גרם בולגרית/פטה

130 גרם גבינת שמנת

2 שיני שום טרי או קונפי

כף קורנפלור

1/4 כפית מלח (לפי הטעם)

פלפל שחור לפי הטעם

1/4 כפית טימין יבש או טרי

___________________

חבילת אצבעות מוצרלה

40 גרם גבינה צהובה מגוררת - אופציונלי


למריחה לפני האפייה:

ביצה טרופה

שומשום


לזיגוג:

כף דבש 



אופן ההכנה:

  1. להכנת המלית: מפוררים גבינה בולגרית ומניחים בקערה עם גבינת שמנת, שום כתוש, קורנפלור מלח, פלפל שחור וטימין.
  2. מעבירים את המלית לשקית זילוף ומניחים בצד.
  3. ממיסים חמאה במיקרו.
  4. מניחים עלה פילו על משטח העבודה (את שער העלים מכסים במגבת שלא יתייבשו) ומורחים בחמאה.
  5. מקפלים את העלה לחצי (לאורכו), כך שיתקבל מלבן צר וארוך, מורחים שוב בחמאה מומסת.
  6. מזלפים מהמלית גבינות בחלק הצר של המלבן ומשאירים מהצדדים רווח של 1 ס"מ שיעזור לנו בסגירת המאפה.
  7. מניחים על גבי המלית חצי אצבע מוצרלה ומקפלים את צדי עלה הפילו לאורכו ומגלגלים מהחלק הצר כך שיתקבל סיגר, לקראת הסוף מורחים שוב מעט חמאה לסגירה. ממשיכים באותו האופן עם שאר העלים.
  8. מסדרים את האצבעות גבינה בתבנית ומורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  9. מחממים תנור טורבו ל 200 מעלות ואופים כ 25 דקות עד שהמאפה משחים ואפוי כולו.
  10. מחממים דבש במיקרוגל כ 5-10 שניות עד שהדבש נוזלי.
  11. מוציאים את המאפה מהתנור ומזגגים בדבש.
  12. מצננים מעט ומגישים.


הערות:

  • זמני האפייה משתנים מתנור לתנור, המאפים מוכנים כשהם שחומים מכל הצדדים.
  • ניתן להשתמש בגבינות שאוהבים כמו בולגרית/פטה באחוזי שומן שונים. אני אוהבת להשתמש בבולגרית או פטה מעודנת 5% שומן.
  • ניתן להגיש עם שמנת חמוצה וסלט.

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More