אצבעות פילו וגבינות
כהורה לשלושה ילדים, אחד האתגרים שלי הוא לגוון בארוחות ערב קלילות ולקלוע לטעמם של שלושת ילדיי, שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר דבר שמסבך את הכנת ארוחת הערב. אני מנסה להכין להם מתכונים שונים, לעיתים רחוקות אני קולעת לטעמם של שלושתם, אך לרוב, עמית שהיא מאוד מקובעת לא מוכנה לטעום.
אך אני שמתי לי מטרה שאני לא מתייאשת וממשיכה לחשוף אותם למאכלים שונים וההתמדה תשתלם בטווח הרחוק. בכל אופן אני מקווה.
השבוע, רגע לפני פסח מצאתי במקרר חבילת עלי פילו, וזה בדיוק הזמן להכין ארוחות ערב ולחסל חמץ :)
הוצאתי מהמקרר גבינות והתחלתי להכין להם אצבעות קריספיות ממולאות גבינות, מבחינתם זה בורקס שהם מאוד אוהבים ואני מנצלת חומרי גלם שיש לי בבית.
המאפה כל כך טעים ומאוד פשוט להכנה והכי חשוב עבורי שכולם אכלו ונהנו! אני מאוד אוהבת לשלב גבינות עם דבש וטימין - לטעמי זה שילוב מנצח.
הקריספיות של הבצק, הגבינות והמתיקות של הדבש יוצרות מאפה כייפי וטעים בטירוף.
ניתן להגיש את המאפה לצד סלט וזו ממש ארוחה קלילה וטעימה שכל בני הבית יטרפו!
הכנתם?
אל תשכחו לשתף אותי באינסטגרם homsky_patisserie@
מוזמנים לראות סרטון הכנה כאן
אולי יעניין אתכם להכין מאפה שמרים גבינות, דבש וטימין
אצבעות פילו וגבינות
המתכון מספיק לכ- 15 מאפים
מצרכים :
חבילת עלי פילו מופשרים
60 גרם חמאה
למלית:
130 גרם בולגרית/פטה
130 גרם גבינת שמנת
2 שיני שום טרי או קונפי
כף קורנפלור
1/4 כפית מלח (לפי הטעם)
פלפל שחור לפי הטעם
1/4 כפית טימין יבש או טרי
___________________
חבילת אצבעות מוצרלה
40 גרם גבינה צהובה מגוררת - אופציונלי
למריחה לפני האפייה:
ביצה טרופה
שומשום
לזיגוג:
כף דבש
אופן ההכנה:
- להכנת המלית: מפוררים גבינה בולגרית ומניחים בקערה עם גבינת שמנת, שום כתוש, קורנפלור מלח, פלפל שחור וטימין.
- מעבירים את המלית לשקית זילוף ומניחים בצד.
- ממיסים חמאה במיקרו.
- מניחים עלה פילו על משטח העבודה (את שער העלים מכסים במגבת שלא יתייבשו) ומורחים בחמאה.
- מקפלים את העלה לחצי (לאורכו), כך שיתקבל מלבן צר וארוך, מורחים שוב בחמאה מומסת.
- מזלפים מהמלית גבינות בחלק הצר של המלבן ומשאירים מהצדדים רווח של 1 ס"מ שיעזור לנו בסגירת המאפה.
- מניחים על גבי המלית חצי אצבע מוצרלה ומקפלים את צדי עלה הפילו לאורכו ומגלגלים מהחלק הצר כך שיתקבל סיגר, לקראת הסוף מורחים שוב מעט חמאה לסגירה. ממשיכים באותו האופן עם שאר העלים.
- מסדרים את האצבעות גבינה בתבנית ומורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- מחממים תנור טורבו ל 200 מעלות ואופים כ 25 דקות עד שהמאפה משחים ואפוי כולו.
- מחממים דבש במיקרוגל כ 5-10 שניות עד שהדבש נוזלי.
- מוציאים את המאפה מהתנור ומזגגים בדבש.
- מצננים מעט ומגישים.
הערות:
- זמני האפייה משתנים מתנור לתנור, המאפים מוכנים כשהם שחומים מכל הצדדים.
- ניתן להשתמש בגבינות שאוהבים כמו בולגרית/פטה באחוזי שומן שונים. אני אוהבת להשתמש בבולגרית או פטה מעודנת 5% שומן.
- ניתן להגיש עם שמנת חמוצה וסלט.
