עוגיות שורטברד

Homsky Meitar • March 9, 2022

לפני כחודשיים טל (בן זגי) חגג יום הולדת 42, בעקבות התפשטות האומיקרון החלטנו לחגוג במסגרת ביתית ולא לצאת למסעדה כהרגלינו,

הזמנו חברים אלינו הביתה ואני בישלתי ארוחה חגיגית. 

לקראת הארוחה, יצא טל לסיבוב קניות קבוע במרכז השכונתי וקיבל לרגל יום הולדתו קופסת עוגיות מבעל חנות דגים שאנחנו רוכשים אצלו דגים טריים מידי שבוע.

את הקופסה אחסנו בארון, הרי עוגיות לא חסרות אצלנו ואני מעולם לא רוכשת עוגיות...  לאחר מספר ימים איתנון ביקש שאכין לו לשתות תה ולאכול עוגיות, מאחר וצנצנת העוגיות היתה ריקה, הצעתי לו לאכול מהעוגיות שטל קיבל במתנה. מיותר לציין שהעוגיות חוסלו במהרה ע"י כל המשפחה ובאותו הרגע החלטתי להכין עוגיות בדיוק כאלה ואפילו טעימות יותר!


העוגיות שקיבלנו הן עוגיות שורטברד, בקופסה אדומה ולא מזמינה, אך כשטועמים מהעוגייה הביס מדהים!

עוגיות חמאה כל כך נימוחות שנמסות בפה ולא ניתן להפסיק לאכול.


עוגיות שורטברד מקורן מסקוטלנד ונהוג לאפות אותן בתבנית אפייה עגולה ולחצות למשולשים, אני החלטתי להכין בתבנית מלבנית, כך החיתוך והאחסון יהיה פשוט ונוח. עוגיות שורטברד הן עוגיות פשוטות מאוד להכנה, חומרי גלם שזמינים בכל מזווה ובעלות טעם חמאה עשיר ומרקם נימוח ומדהים.


המתכון מאוד פשוט להכנה, אין צורך לשקול את הבצק לעוגיות, כיוון שאופים את כל הבצק בתבנית מלבנית, במהלך האפייה מוציאים מהתנור וחותכים לעוגיות ומחזירים שוב לתנור לאפייה נוספת. אני הכנתי את הגרסה הקלאסית ואותה שדרגתי עם ציפוי שוקולד ופיסטוקים... וואו איזה ביס מושלם!


רוצו להכין ואני מבטיחה לכם שגם אתם תתאהבו!


הכנתם?

אל תשכחו לשתף אותי באינסטגרם homsky_patisserie@

לסרטון הכנה לחצו כאן




עוגיות שורטברד

המתכון מספיק לתבנית 30X20 - עוגיות 24


מצרכים לבצק פריך:

250 גרם חמאה

280 גרם קמח עוגיות (2 כוסות)

20 גרם קרנפלור (2 כפות)

1/4 כפית מלח

80 גרם אבקת סוכר (2/3 כוס)

חצי כפית מחית וניל

גרידת תפוז (אופציונלי)


לקישוט העוגיות:

200 שוקולד חלב

35 גרם חמאת קקאו/ או שמן צמחי נייטרליי

30  גרם פיסטוקים קצוצים

-----------------------------

או אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור טורבו ל 150 מעלות.
  2. במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה קרה חתוכה לקוביות, קמח, מלח, אבקת סוכר, קורנפלור, מחית וניל וגרידת תפוז וטוחנים בפולסים עד לקבלת בצק אחיד ללא שאריות קמח.
  3. מניחים את הבצק על גבי נייר אפייה וסוגרים את נייר האפייה לפי גודל התבנית. כשהבצק סגור בתוך נייר האפייה מרדדים לעובי אחיד (כחצי ס"מ).
  4. מעבירים את הבצק לתבנית ומיישרים, או מניחים מסגרת על גבי הבצק.
  5. מקפיאים את הבצק בתוך התבנית במשך כחצי שעה.
  6. מוציאים את הבצק מהמקפיא ואופים במשך 18-20 דקות או עד שהעוגיות מעט מזהיבות.
  7. מוציאים מהתבנית/ משחררים את המסגרת וחותכים למלבנים בגודל 6.5*2.5 ס"מ.
  8. מחזירים את העוגיות לאפייה נוספת של כ 8-10 דקות. העוגיות מוכנות שהן טיפס זהובות.
  9. מצננים את העוגיות.
  10. ניתן לבזוק אבקת סוכר או לצפות בשוקולד חלב.
  11. להכנת ציפוי שוקולד חלב: ממיסים במיקרו חמאת קקאו, מוסיפים שוקולד חלב וממיסים יחד בפולסים קצרים כדי שהשוקולד לא יישרף.
  12. אם ברשותכם מדחום מערבבים את השוקולד עד שהוא מגיע ל 30-31 מעלות.
  13. מעבירים את השוקולד לכוס וטובלים בשוקולד את העוגיות עד חצי מאורכן, מניחים על נייר אפייה ומפזרים פיסטוקים קצוצים.
  14. לאחר שהשוקולד מתקשה מעבירים לקופסה אטומה ושומרים בטמפרטורת החדר 4-5 ימים.



הערות:

  • קמח עוגיות הוא קמח דל בגלוטן המעניק פריכות נפלאה לעוגיות, אני השתמשתי בקמח עוגיות מנופה של טחנות ישראליות, ניתן לרכוש בסופרים השונים או ישירות דרך טחנות ישראליות. ניתן להשתמש באותה כמות בקמח חיטה לבן - רב תכליתי.
  • זמני האפייה משתנים מתנור לתנור, העוגיות מוכנות שהן זהובות מעט .
  • ניתן לוותר על ציפוי השוקולד ולפזר אבקת סוכר - העוגיות ישמרו כשבוע בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה.

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More