עוגיות שורטברד
לפני כחודשיים טל (בן זגי) חגג יום הולדת 42, בעקבות התפשטות האומיקרון החלטנו לחגוג במסגרת ביתית ולא לצאת למסעדה כהרגלינו,
הזמנו חברים אלינו הביתה ואני בישלתי ארוחה חגיגית.
לקראת הארוחה, יצא טל לסיבוב קניות קבוע במרכז השכונתי וקיבל לרגל יום הולדתו קופסת עוגיות מבעל חנות דגים שאנחנו רוכשים אצלו דגים טריים מידי שבוע.
את הקופסה אחסנו בארון, הרי עוגיות לא חסרות אצלנו ואני מעולם לא רוכשת עוגיות... לאחר מספר ימים איתנון ביקש שאכין לו לשתות תה ולאכול עוגיות, מאחר וצנצנת העוגיות היתה ריקה, הצעתי לו לאכול מהעוגיות שטל קיבל במתנה. מיותר לציין שהעוגיות חוסלו במהרה ע"י כל המשפחה ובאותו הרגע החלטתי להכין עוגיות בדיוק כאלה ואפילו טעימות יותר!
העוגיות שקיבלנו הן עוגיות שורטברד, בקופסה אדומה ולא מזמינה, אך כשטועמים מהעוגייה הביס מדהים!
עוגיות חמאה כל כך נימוחות שנמסות בפה ולא ניתן להפסיק לאכול.
עוגיות שורטברד מקורן מסקוטלנד ונהוג לאפות אותן בתבנית אפייה עגולה ולחצות למשולשים, אני החלטתי להכין בתבנית מלבנית, כך החיתוך והאחסון יהיה פשוט ונוח. עוגיות שורטברד הן עוגיות פשוטות מאוד להכנה, חומרי גלם שזמינים בכל מזווה ובעלות טעם חמאה עשיר ומרקם נימוח ומדהים.
המתכון מאוד פשוט להכנה, אין צורך לשקול את הבצק לעוגיות, כיוון שאופים את כל הבצק בתבנית מלבנית, במהלך האפייה מוציאים מהתנור וחותכים לעוגיות ומחזירים שוב לתנור לאפייה נוספת. אני הכנתי את הגרסה הקלאסית ואותה שדרגתי עם ציפוי שוקולד ופיסטוקים... וואו איזה ביס מושלם!
רוצו להכין ואני מבטיחה לכם שגם אתם תתאהבו!
הכנתם?
אל תשכחו לשתף אותי באינסטגרם homsky_patisserie@
לסרטון הכנה לחצו כאן
עוגיות שורטברד
המתכון מספיק לתבנית 30X20 - עוגיות 24
מצרכים לבצק פריך:
250 גרם חמאה
280 גרם קמח עוגיות (2 כוסות)
20 גרם קרנפלור (2 כפות)
1/4 כפית מלח
80 גרם אבקת סוכר (2/3 כוס)
חצי כפית מחית וניל
גרידת תפוז (אופציונלי)
לקישוט העוגיות:
200 שוקולד חלב
35 גרם חמאת קקאו/ או שמן צמחי נייטרליי
30 גרם פיסטוקים קצוצים
-----------------------------
או אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור טורבו ל 150 מעלות.
- במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה קרה חתוכה לקוביות, קמח, מלח, אבקת סוכר, קורנפלור, מחית וניל וגרידת תפוז וטוחנים בפולסים עד לקבלת בצק אחיד ללא שאריות קמח.
- מניחים את הבצק על גבי נייר אפייה וסוגרים את נייר האפייה לפי גודל התבנית. כשהבצק סגור בתוך נייר האפייה מרדדים לעובי אחיד (כחצי ס"מ).
- מעבירים את הבצק לתבנית ומיישרים, או מניחים מסגרת על גבי הבצק.
- מקפיאים את הבצק בתוך התבנית במשך כחצי שעה.
- מוציאים את הבצק מהמקפיא ואופים במשך 18-20 דקות או עד שהעוגיות מעט מזהיבות.
- מוציאים מהתבנית/ משחררים את המסגרת וחותכים למלבנים בגודל 6.5*2.5 ס"מ.
- מחזירים את העוגיות לאפייה נוספת של כ 8-10 דקות. העוגיות מוכנות שהן טיפס זהובות.
- מצננים את העוגיות.
- ניתן לבזוק אבקת סוכר או לצפות בשוקולד חלב.
- להכנת ציפוי שוקולד חלב: ממיסים במיקרו חמאת קקאו, מוסיפים שוקולד חלב וממיסים יחד בפולסים קצרים כדי שהשוקולד לא יישרף.
- אם ברשותכם מדחום מערבבים את השוקולד עד שהוא מגיע ל 30-31 מעלות.
- מעבירים את השוקולד לכוס וטובלים בשוקולד את העוגיות עד חצי מאורכן, מניחים על נייר אפייה ומפזרים פיסטוקים קצוצים.
- לאחר שהשוקולד מתקשה מעבירים לקופסה אטומה ושומרים בטמפרטורת החדר 4-5 ימים.
הערות:
- קמח עוגיות הוא קמח דל בגלוטן המעניק פריכות נפלאה לעוגיות, אני השתמשתי בקמח עוגיות מנופה של טחנות ישראליות, ניתן לרכוש בסופרים השונים או ישירות דרך טחנות ישראליות. ניתן להשתמש באותה כמות בקמח חיטה לבן - רב תכליתי.
- זמני האפייה משתנים מתנור לתנור, העוגיות מוכנות שהן זהובות מעט .
- ניתן לוותר על ציפוי השוקולד ולפזר אבקת סוכר - העוגיות ישמרו כשבוע בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה.
