אוזני המן מלוחות - בטטה, דלעת ופטה
השבוע נפגשתי עם חברתי הלוחשת לאוכל, הלא היא יהודית אביב המוכשרת, ליום אפייה לקראת פורים.
יהודית הכינה מתכון לבקלאווה מטריפה (יעלה אצלה לבלוג בשבוע הבא, יש לכם למה לחכות) ואני הכנתי אוזני המן מלוחות במלית בטטה, דלעת, פטה ואגוזים.
ליהודית בלוג בישול ואפייה ותיק בשם "הלוחשת לאוכל" ובו מתכונים מגוונים והכי חשוב כמו שאני אוהבת מדוייקים!
יום האפייה שלנו עבר במהרה וזה הרגיש שרק הגעתי אליה, ככה זה כשנהנים הזמן טס... ואני כבר מחכה למפגש הבא שלנו ♥
המתכון לאוזני המן מלוחות שהכנתי לכם עם יהודית, קל להכנה וכל כך טעים, בצק פריך מלוח ונימוח עם מלית מעט מתקתקה עם פטה שנותנת מליחות טובה.
אני שילבתי ביס של אוזן המן עם שמנת חמוצה וקצת עלי טימין וזה כל כך מעדן ונותן עוד מרקם כייפי.
ניתן להגיש את האוזני המן לצד סלט וזו ממש ארוחה קלילה וטעימה.
הכנתם?
אל תשכחו לשתף אותי באינסטגרם homsky_patisserie@
מוזמנים לראות סרטון הכנה כאן

אוזני המן מלוחות במילוי בטטה, דלעת, פטה ופקאן
המתכון מספיק לכ- 22 אוזני המן
מצרכים לבצק פריך:
150 גרם חמאה
300 גרם קמח עוגיות
חצי כפית מלח
כפית סוכר
20 גרם חלמונים (מביצה אחת גודל L)
4 כפיות שמנת מתוקה
1 כפית חומץ
10 גרם שומשום שחור לרידוד מעל הבצק
מצרכים למלית:
50 גרם חמאה
200 גרם בטטה חתוכה לקוביות קטנות (0.5 ס"מ)
200 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות (0.5 ס"מ)
4-5 ענפי טימין (רק העלים)
1/2 כפית מלח (לפי הטעם)
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית הל
קורט אגוז מוסקט
3 כפיות דבש
___________________________
100 גרם פטה/בולגרית 5% מפוררת
30 גרם אגוזי פקאן או מלך קצוצים דק.
להגשה:
שמנת חמוצה
עלי טימין
אופן ההכנה:
- להכנת המלית: במחבת מניחים חמאה, מוסיפים קוביות בטטה ודלעת ומטגנים תוך כדי ערבוב מספר דקות.
- מוסיפים טימין, מלח, קינמון, הל, אגוז מוסקט, דבש וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב.
- מטגנים עד שהבטטה והדלעת מתרככים וכל הטעמים יוצאים. טועמים ומתקנים תיבול.
- לאחר שהמלית התקררה מוסיפים פטה מפוררת ואגוזי פקאן קצוצים דק ומערבבים.
- להכנת הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה קרה חתוכה לקוביות, קמח, מלח, סוכר וטוחנים בפולסים לפירורים דקים.
- מוסיפים חלמונים, שמנת מתוקה, חומץ וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק אחיד. חשוב להימנע מעיבוד יתר.
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפיה לעלה בעובי 4 מ"מ, מפזרים שומשום שחור על הבצק בצורה אחידה ומרדדים קלות להטמעת השומשום.
- קורצים עיגולים בקוטר 7.5 ס"מ , וממלאים במרכז כפית מלית וסוגרים לצורת אוזן המן, ממשיכים למלא את שאר הבצק.
- את שאריות הבצק אוספים, מרדדים שוב וממשיכים להכין אוזני המן.
- מסדרים את העוגיות על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה במרווחים ומכניסים תנור שחוממם מראש ל 170 מעלות.
- אופים כ-12 דקות, עד שהן מתייצבות ומזהיבות מעט. (שימו לב, בבצק אין כמעט סוכר ולכן צבע העוגיות נותר בהיר לאחר האפייה).
- מצננים את העוגיות ומגישים לצד שמנת חמוצה ומעט עלי טימין.
הערות:
- קמח עוגיות הוא קמח דל בגלוטן המעניק פריכות נפלאה לעוגיות, אני השתמשתי בקמח עוגיות מנופה של טחנות ישראליות, ניתן לרכוש בסופרים השונים או ישירות דרך טחנות ישראליות. ניתן להמיר באותה כמות בקמח רב תכליתי.
- זמני האפייה משתנים מתנור לתנור, העוגיות מוכנות שהן מתייצבות ומזהיבות מעט.
