אוזני המן מלוחות - בטטה, דלעת ופטה

Homsky Meitar • March 3, 2022

השבוע נפגשתי עם חברתי הלוחשת לאוכל, הלא היא יהודית אביב המוכשרת, ליום אפייה לקראת פורים.

יהודית הכינה מתכון לבקלאווה מטריפה (יעלה אצלה לבלוג בשבוע הבא, יש לכם למה לחכות) ואני הכנתי אוזני המן מלוחות במלית בטטה, דלעת, פטה ואגוזים.

ליהודית בלוג בישול ואפייה ותיק בשם "הלוחשת לאוכל" ובו מתכונים מגוונים והכי חשוב כמו שאני אוהבת מדוייקים!


יום האפייה שלנו עבר במהרה וזה הרגיש שרק הגעתי אליה, ככה זה כשנהנים הזמן טס... ואני כבר מחכה למפגש הבא שלנו ♥


המתכון לאוזני המן מלוחות שהכנתי לכם עם יהודית, קל להכנה וכל כך טעים, בצק פריך מלוח ונימוח עם מלית מעט מתקתקה עם פטה שנותנת מליחות טובה.

אני שילבתי ביס של אוזן המן עם שמנת חמוצה וקצת עלי טימין וזה כל כך מעדן ונותן עוד מרקם כייפי.

ניתן להגיש את האוזני המן לצד סלט וזו ממש ארוחה קלילה וטעימה.


הכנתם?

אל תשכחו לשתף אותי באינסטגרם homsky_patisserie@

מוזמנים לראות סרטון הכנה כאן


אוזני המן מלוחות במילוי בטטה, דלעת, פטה ופקאן


המתכון מספיק לכ- 22 אוזני המן


מצרכים לבצק פריך:

150 גרם חמאה

300 גרם קמח עוגיות

חצי כפית מלח

כפית סוכר

20 גרם חלמונים (מביצה אחת גודל L)

4 כפיות שמנת מתוקה

1 כפית חומץ

10 גרם שומשום שחור לרידוד מעל הבצק


מצרכים למלית:

50 גרם חמאה

200 גרם בטטה חתוכה לקוביות קטנות (0.5 ס"מ)

200 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות (0.5 ס"מ)

4-5 ענפי טימין (רק העלים)

1/2 כפית מלח (לפי הטעם)

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית הל

קורט אגוז מוסקט

3 כפיות דבש

___________________________

100 גרם פטה/בולגרית 5% מפוררת

30 גרם אגוזי פקאן או מלך קצוצים דק.


להגשה:

שמנת חמוצה

עלי טימין



אופן ההכנה:

  1. להכנת המלית: במחבת מניחים חמאה, מוסיפים קוביות בטטה ודלעת ומטגנים תוך כדי ערבוב מספר דקות.
  2. מוסיפים טימין, מלח, קינמון, הל, אגוז מוסקט, דבש וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב.
  3. מטגנים עד שהבטטה והדלעת מתרככים וכל הטעמים יוצאים. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. לאחר שהמלית התקררה מוסיפים פטה מפוררת ואגוזי פקאן קצוצים דק ומערבבים.
  5. להכנת הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה קרה חתוכה לקוביות, קמח, מלח, סוכר וטוחנים בפולסים לפירורים דקים.
  6. מוסיפים חלמונים, שמנת מתוקה, חומץ וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק אחיד. חשוב להימנע מעיבוד יתר.
  7. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפיה לעלה בעובי 4 מ"מ, מפזרים שומשום שחור על הבצק בצורה אחידה ומרדדים קלות להטמעת השומשום.
  8. קורצים עיגולים בקוטר 7.5 ס"מ , וממלאים במרכז כפית מלית וסוגרים לצורת אוזן המן, ממשיכים למלא את שאר הבצק.
  9. את שאריות הבצק אוספים, מרדדים שוב וממשיכים להכין אוזני המן.
  10. מסדרים את העוגיות על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה  במרווחים ומכניסים תנור שחוממם מראש ל 170 מעלות.
  11. אופים כ-12 דקות, עד שהן מתייצבות ומזהיבות מעט. (שימו לב, בבצק אין כמעט סוכר ולכן צבע העוגיות נותר בהיר לאחר האפייה).
  12. מצננים את העוגיות ומגישים לצד שמנת חמוצה ומעט עלי טימין.


הערות:

  • קמח עוגיות הוא קמח דל בגלוטן המעניק פריכות נפלאה לעוגיות, אני השתמשתי בקמח עוגיות מנופה של טחנות ישראליות, ניתן לרכוש בסופרים השונים או ישירות דרך טחנות ישראליות. ניתן להמיר באותה כמות בקמח רב תכליתי.
  • זמני האפייה משתנים מתנור לתנור, העוגיות מוכנות שהן מתייצבות ומזהיבות מעט.

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More