בתחילת השנה פרסמתי מתכון ללחמניות חלב ודבש שהתאים בדיוק לתקופת החגים, המתכון תפס תאוצה ועד היום הוא מככב באינסטגרם.
במהלך התקופה קיבלתי לא מעט פניות איך ניתן להמיר את המתכון לפרווה, ועניתי שהטעם שיתקבל לא יהיה אותו הדבר בהמרה לפרווה, כי החלב והחמאה תורמים רבות לטעם.
הנושא הזה לא עזב אותי, כי רציתי לתת מענה גם בגירסה הפרווה. בזמני ה"פנוי" שאין ממנו הרבה, ביצעתי מספר ניסיונות עם תחליפים שונים עד שהגעתי לתוצאה שהייתי מרוצה. ואם לומר את האמת, המבחן האמיתי היה עם הילדודס ובמיוחד עם איתן שהוא מבקר קשוח במיוחד.
בעבר הכנתי לילדים שלי מספר גרסאות ללחמניות מקמחים בריאים יותר ובניהם לחמניות כוסמין שהן האהובות עלי, אבל כל פעם קיבלתי את אותה תשובה שהם אוהבים רק לחמניות מבצק חלה. בהמשך הם התאהבו בלחמניות חלב ודבש ומאז הן המועדפות עליהם מידי יום לבית הספר.
תופתעו לגלות שאת המתכון הבא הכנתי דווקא מקמח כוסמין, שבעבר לא עבר את מבחן הטעם בקרב הילדודס והפעם, הלחמניות נחלו הצלחה מסחררת!
אני הצלחתי פעמיים, פעם ראשונה כי פיתחתי מתכון מקמח כוסמין שהילדים שלי מאוד אוהבים, ופעם שנייה כי שחזרתי את המתכון מבחינת המרקם ללחמניות חלב ודבש בגרסה פרווה.
הלחמניות כל כך טעימות, רכות ואווריריות, שזה מרגיש קצת כמו לאכול ענן.
אז אני ממליצה לכם להכין כי המתכון קל והתוצאה מדהימה, רק תיקחו בחשבון, שהלחמניות מתחסלות מהר...