Blog Post

לחמניות כוסמין רכות לכריכים

Homsky Meitar • December 2, 2019

בתחילת השנה פרסמתי מתכון ללחמניות חלב ודבש שהתאים בדיוק לתקופת החגים, המתכון תפס תאוצה ועד היום הוא מככב באינסטגרם.
במהלך התקופה קיבלתי לא מעט פניות איך ניתן להמיר את המתכון לפרווה, ועניתי שהטעם שיתקבל לא יהיה אותו הדבר בהמרה לפרווה, כי החלב והחמאה תורמים רבות לטעם.
הנושא הזה לא עזב אותי, כי רציתי לתת מענה גם בגירסה הפרווה. בזמני ה"פנוי" שאין ממנו הרבה, ביצעתי מספר ניסיונות עם תחליפים שונים עד שהגעתי לתוצאה שהייתי מרוצה. ואם לומר את האמת, המבחן האמיתי היה עם הילדודס ובמיוחד עם איתן שהוא מבקר קשוח במיוחד.
בעבר הכנתי לילדים שלי מספר גרסאות ללחמניות מקמחים בריאים יותר ובניהם לחמניות כוסמין שהן האהובות עלי, אבל כל פעם קיבלתי את אותה תשובה שהם אוהבים רק לחמניות מבצק חלה. בהמשך הם התאהבו בלחמניות חלב ודבש ומאז הן המועדפות עליהם מידי יום לבית הספר.
תופתעו לגלות שאת המתכון הבא הכנתי דווקא מקמח כוסמין, שבעבר לא עבר את מבחן הטעם בקרב הילדודס והפעם, הלחמניות נחלו הצלחה מסחררת!
אני הצלחתי פעמיים, פעם ראשונה כי פיתחתי מתכון מקמח כוסמין שהילדים שלי מאוד אוהבים, ופעם שנייה כי שחזרתי את המתכון מבחינת המרקם ללחמניות חלב ודבש בגרסה פרווה.
הלחמניות כל כך טעימות, רכות ואווריריות, שזה מרגיש קצת כמו לאכול ענן.
אז אני ממליצה לכם להכין כי המתכון קל והתוצאה מדהימה, רק תיקחו בחשבון, שהלחמניות מתחסלות מהר...

12 לחמניות גדולות 

מצרכים:
560 גרם קמח כוסמין לבן (4 כוסות)
9 גרם שמרים יבשים או 27 גרם שמרים טריים
60 גרם ביצים (ביצה בגודל L)
80 גרם דבש (4 כפות)
250 גרם חלב שקדים קר
55 גרם שמן זרעי ענבים 
11 גרם מלח

להברשה לפני האפיה:
ביצה טרופה
כף מים
שומשום לפיזור (שחור, מלא ורגיל)

אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים קמח, שמרים יבשים, ביצים, דבש, חלב שקדים ושמן במהירות נמוכה על לקבלת בצק, כ- 2 דקות לישה.
  2. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-7 דקות במהירות במהירות נמוכה- בינונית עד שמתקבל בצק גמיש, רך, מעט דביק שנפרד מהדפנות ונאסף סביב וו הלישה.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה, מכדררים את הבצק לכדור, מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד רופף.
  4. מכניסים את הקערה לתנור כבוי וסגור להתפחה ראשונה כשעה ורבע - עד שהבצק מגיע לתוספת של כ 80% מהנפח.
  5. מוציאים את הבצק למשטח העבודה מקומח קלות, ומחלקים אותו ליחידות במשקל 80 גרם ומכסים בניילון לא מהודק על מנת למנוע התייבשות של הבצק.
  6. לוקחים יחידת בצק, משטחים אותה בעזרת האצבעות ומכניסים את קצוות הבצק למרכז. הופכים את הבצק כך שהחלק הסגור כלפי מעלה ומגלגלים לכדור חלק ומהודק. ממשיכים להכין את שאר הלחמניות. הבצק מעט דביק וזה בסדר, ניתן לקמח מעט את היד בכדי למנוע מהבצק להידבק אך חשוב שבעת הגלגול משטח העבודה יהיה נטול קמח.
  7. מסדרים על את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור כבוי להתפחה נוספת כחצי שעה- שעה, תלוי בטמפרטורת החדר.
  8. מחממים תנור טורבו ל- 170 מעלות.
  9. לאחר ההתפחה מוציאים מהתנור את התבנית, מורחים ביצה, מפזרים מעל כל יחידת בצק מעט שומשום.
  10. מכניסים את התבנית לאפיה של כ -  15 דקות עד שהלחמניות זהובות.
  11. מצננים את הלחמניות בטמפרטורת החדר.

הערות:
  • קמח כוסמין לבן ניתן להשיג בסופר או בחנויות טבע, אני משתמשת בקמח כוסמין לבן של טחנות ישראליות.
  • ניתן להמיר חלב שקדים בחלב רגיל או מים.
  • שמן זרעי ענבים ניתן להמיר בכל שמן צמחי אחר.
  • הלחמניות נשמרות יומיים עטופות טוב בניילון נצמד בטמפרטורת החדר.
  • לאחר שהלחמניות מתקררות לחלוטין ניתן לשמור אותן עטופות טוב במקפיא, וכל פעם שרוצים לחמנייה מוציאים ומפשירים בטמפרטורת החדר או כמה שניות במיקרוגל.
  • אני אוהבת לסדר את הלחמניות על גבי תבנית האפיה במרווחים יחסית קטנים כך שבאפיה הן תופחות ונוגעות אחת בשנייה. התוצאה שמתקבלת היא שהן רכות מבפנים ומהצדדים. אם אתם מעדיפים מעטה פחות רך מהצדדים תקפידו על מרווחים גדולים יותר.

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: