עוגת שיש קינמון, חלב ווניל אוורירית
כשיורד הגשם הראשון, כל מה שצריך ליד ספל הקפה זו עוגה בחושה רכה ואוורירית עם קינמון שמפזר ריח נפלא וחורפי בבית,
עוגות בחושות הן העוגות הכי טעימות והכי קלות להכנה, 20 דקות וחומרי גלם פשוטים שיש בכל בית וקיבלתם עוגה מנצחת שתגרוף מחמאות רבות!
העוגה קלה להכנה, למרות שהמתכון מצריך הפרדת ביצים, עקבו אחר ההוראות ותקבלו עוגת שיש קינמון חלב ווניל נפלאה שלא תפסיקו לאכול.
בעוגה רציתי להדגיש את טעם החלב ולכן הוספתי אבקת חלב, אל דאגה, אם לא הספקתם לרכוש, ראו בהערות אופן המרה.
העוגה שהתקבלה היא עוגת שיש חלב וקינמון! היא כל כך רכה ואוורירית ממש לאכול ענן עם.
אני חייבת להזהיר אתכם רגע לפני שאתם נכנסים למטבח שהעוגה הזו היא מסוג העוגות שמיישרים ומיישרים בלי הפסקה...
@homsky_workshop_patisserie <<הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא
לסרטון ההכנה לחצו כאן
עוגת שיש קינמון, חלב ווניל אוורירית
תבנית עגולה בקוטר 23 ס"מ גובה 7.5 ס"מ עם תחתית משלפת.
מצרכים לעוגה:
4 ביצים גודל L מופרדות
200 גרם סוכר
חצי כפית מחית וניל איכותית
75 גרם שמן זרעי ענבים
200 גרם חלב (3/4 כוס + 2 כפות)
175 גרם קמח תופח (כוס ורבע)
1/4 כפית מלח
10 גרם אבקת חלב (כף)
-------------------------------
30 גרם סוכר חום כהה (2 כפות)
10 גרם קינמון (כף)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור טורבו ל 160 מעלות.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, שמים חלבונים ומחצית מכמות הסוכר (100 גרם) ומקציפים עד לקבלת מרנג יציב וגמיש.
- במקביל בקערה רחבה טורפים בעזרת מטרפה ידנית חלמונים, יתרת הסוכר (100 גרם) ומחית וניל לתערובת אחידה שמתחילה להבהיר.
- מוסיפים את השמן בזרזיף דק וטורפים, מוסיפים חלב וממשיכים לטרוף עד להטמעה מלאה.
- מערבבים את היבשים (קמח תופח, מלח ואבקת חלב), מוסיפים אותם לקערה, ומערבבים עד שכל הקמח נטמע לחלוטין בתערובת - זהירות מערבוב יתר! מומלץ לסיים את הערבוב בעזרת לקקן על מנת לוודא שאין שאריות קמח בתחתית הקערה.
- מקפלים את המרנג לתוך תערובת החלמונים בהדרגה, כל פעם 1/3 מהמרנג, נעזרים במטרפה ובתנועות קיפול מאחדים בין שתי התערובות ומסיימים את האיחוד בעזרת לקקן.
- בקערה קטנה מערבבים סוכר חום כהה וקינמון, מוסיפים כרבע מהבלילה ומערבבים טוב עד שכל הבלילה מקבלת גוון חום אחיד.
- מעבירים חצי מהתערובת הלבנה לתבנית, מעליה שופכים חצי מהתערובת החומה ושוב את יתרת התערובת הלבנה ומעליה את יתרת התערובת החומה.
- בעזרת מזלג יוצרים צורת שיש . (שימו לב, אין צורך לשמן את התבנית).
- אופים את העוגה במשך 50 דקות , עד שהעוגה זהובה, קפיצית ויציבה, ניתן לבדוק בעזרת נעיצת קיסם במרכז העוגה היוצא יבש.
- בתום האפייה מצננים את העוגה .
- מחלצים את העוגה מהתבנית בעזרת סכין , צמוד לדופן התבנית.
- מניחים את העוגה על צלחת הגשה ובוזקים אבקת סוכר.
הערות:
- במקום קמח תופח ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי באותה הכמות בתוספת 7 גרם אבקת אפייה.
- זמני אפיה משתנים מתנור ותנור.
- העוגה נשמרת כ 3-4 ימים בטמפרטורת החדר, ניתן להקפיא לאחר האפייה בכלי אטום למשך חודש, לפני ההגשה להפשיר ולהגיש בטמפרטורת החדר.
- אין צורך לשמן את התבנית, כך העוגה שומרת על הגובה ונשארת ישרה.
- אבקת חלב ניתן לרכוש בחנויות מתמחות לאפייה, אם אין ברשותכם ניתן להמיר בכף - 10 גרם קמח תופח.
