Blog Post

קראמבל תפוחים ואוכמניות

Homsky Meitar • September 21, 2022

אחד הקינוחים המנחמים והאהובים עלי הוא קראמבל תפוחים, אוכלים אותו חם וכשמוסיפים גלידת וניל מעליו מקבלים ביס מושלם.
מדובר בקינוח קל להכנה, הוא כל כך פשוט שכל פעם שהכנתי אותו למשפחה ורציתי לשתף במתכון, הביך אותי לכתוב מתכון מאוד קצר :)

קראמבל הוא קינוח פופולארי מהמטבח הבריטי, מקורו בתקופת מלחמת העולם השנייה והוא הומצא בשל מחסור בביצים, 
הוא מורכב מפירורי בצק חמאתי על מצע של פירות שחולקו בזמן המלחמה.

לפני כשבועיים נפגשנו אצל שרית עטר, 11 בלוגריות מתחום האוכל בפרויקט מיוחד של און לייף בשיתוף ניופאן, לבשל יחד לקראת ראש השנה.
בתיה, חברתי מזה שנים רבות בעלת הבלוג just batia, ואני היינו אחריות על הקינוח והכנו קראמבל תפוחים משגע ומנחם שהפיץ ריח נפלא והיה סיומת מתוקה לערב מהנה. לאחר מספר ימים שנפגשנו בשנית, בתיה הציעה שנכין שוב קראמבל תפוחים, מיד נעניתי למשימה ,אבל הפעם גוונו והוספנו לקראמבל אגוזי מלך שמשתלבים מצוין עם תפוחים וקינמון.
המפגש היה כל כך מהנה וטעים שאנחנו כבר מתכננות את המפגש הבא עם קינוח חדש וטעים!


הכנתם את הקראמבל?
אל תשכחו לשתף אותי באינסטגרם >> homsky_workshop_patisserie
לסרטון ההכנה לחצו כאן 


קראמבל תפוחים ואוכמניות
המתכון מספיק לתבנית עגולה בקוטר 32 ס"מ

מצרכים לתפוחים:
6 תפוחים מזן גראנד סמיט
50 גרם סוכר דמררה (1/4 כוס)
2 כפות דבש 
כפית קינמון
כוס אוכמניות

מצרכים לקראמבל:
200 גרם סוכר דמררה (כוס)
200 גרם חמאה
140 גרם קמח (כוס)
100 גרם אגוזי מלך
1/2 כפית קינמון
קורט מלח

לפיזור לפני האפייה:
שקדים פרוסים

להגשה:
גלידה וניל

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור טורבו ל 180 מעלות.
  2. משמנים היטב תבנית אפייה בחמאה רכה.
  3. הכנת הקראמבל:  במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים בפולסים אגוזי מלך, קמח, חמאה, סוכר דמררה, קינמון ומלח עד לקבלת פירורים גסים (שימו לב, לעצור רגע לפני שמתקבל בצק).
  4.  הכנת התפוחים: קולפים את התפוחים, חותכים לרבעים וכל רבע חותכים לשלוש חתיכות לאורך.
  5. מניחים את התפוחים בקערה ומוסיפים, סוכר, קינמון, דבש ומערבבים היטב.
  6. מסדרים את התפוחים בתבנית, מוסיפים אוכמניות ומעל מפזרים את הקראמבל ושקדים פרוסים.
  7. מכניסים את הקראמבל לתנור שחומם מראש ואופים במשך 35-40 דקות עד שהתפוחים מתרככים והקאמבל מזהיב.
  8. מגישים חם עם כדור גלידה וניל.

הערות:
  • במקום תפוחים ניתן להשתמש בכל פרי אחר שאוהבים.
  • במקום סוכר דמררה ניתן להשתמש בסוכר לבן.
  • הקראמבל במיטבו ביום ההכנה. ניתן לשמור במקרר למשך יומיים. לפני ההגשה מומלץ לחמם.

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: