ברשתות החברתיות אני מקבלת פניות רבות למתכון לעוגת שמרים, עד היום לא העליתי מתכון כי את המתכון לעוגת שמרים שוקולד אני מלמדת בסדנת מאפי שמרים שלי. והינה, בתקופה זו, שעדיין לא חזרתי לקיים את הסדנאות שלי החלטתי שזו הזדמנות טובה לשתף אתכם במתכון לעוגת שמרים נפלאה ואהובה.
מונה, זו עוגת שמרים במילוי שוקולד, זיכרון מתוק שזורק אותי לילדות.
השבוע עיינתי בספר המתכונים של סבתא ממי שלי, ספר ובו מקבץ מתכונים הכי פופולריים שלה שנערך ונכרך ע"י אחיותיה של אימי, ביום הולדתה ה- 80.
ספר המתכונים מלא בטעמים ורגש, מתובל בהערות מצחיקות של סבתי, ובעיקר מעלה בי חשק עז להיכנס למטבח.
בין המתכונים ראיתי עוגה אהובה ומייד נזכרתי בניחוחות והטעמים הנפלאים.
סבתא ממי הכינה עוגת מונה, כל שנה ביום כיפור לצאת הצום, כל הצום חיכינו לרגע שנאכל מהעוגה ונשתה כוס תה עם הרבה נענע.
עוגת מונה כל כך רכה וטעימה שברגע שראיתי את המתכון נכנסתי למטבח והפשלתי שרוולים.... לא באמת, לקח לי חצי שעה לבצע במתכון קצת שינויים והתאמות כדי ליצור מתכון סופר מדוייק... אז אחרי כחצי שעה התחלתי לאפות.
במשך שלושה ימים עשיתי מספר ניסיונות כדי להגיע לתוצאה הכי טובה ומדויקת, העוגה כל כך רכה וטעימה, עם ארומה מיוחדת של הדרים ובמילוי שוקולד נוטלה, התקבל ביס אלוהי!!!
השילוב של שוקולד ותפוז מעולם לא היה חביב עלי במיוחד, אבל, ויש אבל גדול, הטעם פשוט מושלם! ואם לומר את האמת, עד לרגע צאת הספר לא ידעתי שהמתכון מכיל תפוז.... ובזכות הזיכרון, לא היתה לי בכלל התלבטות ורק חיכיתי ליום שאכין את העוגה ואשתף אתכם במתכון.
אתם חייבים להכין, כי המתכון שווה את ההשקעה!
אז קדימה היכנסו למטבח הכינו ושתפו אותי בתוצרים שלכם ♥
באינסטגרם >> homsky_patisserie