קינוח אישי – מוס גבינה, שטרויזל וגנאש שוקולד קרמל מלוח
Homsky Meitar • May 19, 2020
חג שבועות מתקרב, ועבורי הוא רק מהווה תירוץ להכין קינוחי גבינה שאני כל כך אוהבת לאורך כל השנה.
הקינוח הבא, הוא קינוח אישי בכוס המשלב טעמים ומרקמים בכל ביס ומבחינתי זה קינוח לא מתאמץ ותמיד מנצח.
אומנם הקינוח מכיל שלושה מתכונים שונים, אך כל מרכיב סופר פשוט להכנה ולא אורך זמן ממושך... והתוצאה שווה את ההשקעה.
אז מה דעתכם על מוס גבינה, שטרויזל, גנאש קרמל מלוח ופירות אדומים?
שילוב הטעמים מושלם ואתם חייבים להכין את הקינוח הזה לחג!
הכנתם?
אל תשכחו לספר לי איך יצא
באינסטגרם @homsky_meitar
בפייסבוק homsky meitar
קינוח אישי – מוס גבינה, שטרויזל וגנאש שוקולד קרמל מלוח
המתכון מספיק ל 6 כוסות בנפח 200 מ"ל
מצרכים:
מוס גבינה:
250 גרם גבינה לבנה 5%
200 גרם שמנת חמוצה 15%
4 גרם ג'לטין + 20 גרם מים קרים
חצי כפית מחית וניל איכותית
כפית גרידת לימון
50 גרם אבקת סוכר
250 גרם שמנת מתוקה
גנאש שוקולד חלב וקרמל מלוח:
125 גרם שמנת מתוקה
חצי כפית מחית וניל איכותית
2 גרם מלח פלור דה סל
20 גרם גלוקוזה
80 גרם סוכר
30 גרם חמאה
100 גרם שוקולד חלב
שטרויזל שקדים:
100 גרם קמח עוגיות/רב תכליתי
100 גרם סוכר דמררה
70 קרם אבקת שקדים
100 גרם חמאה
פירות לקישוט :
תותים/ פטל /אוכמניות /דובדבנים
אופן ההכנה:
1. הכנת שטרויזל: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל החומרים עד לקבלת פירורים גסים, מסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים בטורבו 170 מעלות כ 12-15 דקות עד שמזהיב.
2. מצננים בטמפרטורת החדר.
3. הכנת מוס גבינה: בקערית קטנה מערבבים יחד ג'לטין ומים קרים. משהים כ 10-15 דקות במקרר עד שהג'לטין סופח את כל הנוזלים.
4. בקערה טורפים עם מטרפה ידנית גבינה לבנה, שמנת חמוצה, מחית וניל, גרידת לימון ואבקת סוכר למסה חלקה ללא גושים.
5. מקציפים שמנת מתוקה למרקם רך המזכיר מרקם של יוגורט.
6. ממיסים את הג'לטין במשך כמה שניות במיקרו עד שהגלטין נוזלי וללא גושים.
7. לוקחים כ 3 כפות מתערובת הגבינה לקערית הג'לטין ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית, לאחר שהתערובת חלקה וללא גושים מעבירים לקערת הגבינות וטורפים טוב.
8. מקפלים שמנת מתוקה מוקצפת לתערובת הגבינות עם הג'לטין ומעבירים את התערובת לשקית זילוף.
9. בתחתית הכוסות מסדרים שטרוייזל מזלפים מוס גבינה לכוסות (כ 120 גרם לכל כוס). מעבירים את הכוסות לתבנית מניילנים בניילון נצמד ומקררים לילה במקרר.
10. הכנת גנאש שוקולד וקרמל מלוח: בקלחת מחממים לסף רתיחה שמנת, מחית וניל ומלח פלור דה סל. מניחים בצד.
11. בקלחת נוספת מכינים קרמל יבש: מחממים גלוקוזה ומפזרים סוכר כך שכל תחתית הסיר תכוסה בשכבה דקה מאוד של סוכר. ממשיכים להוסיף סוכר באזורים שהסוכר נמס, כל פעם מזריעים עוד סוכר עד שהכנסנו את כל הסוכר. בשלב הזה ניתן להטות מעט את הסיר כך שהסוכר ינוע בתוך הסיר תוך כדי קרמול. לאחר שכמעט כל הסוכר נמס ומתחיל להתקבל צבע ענברי מערבבים עם מרית חסינה לחום עד שמגיעים לצבע קרמל עמוק ויפה.
12. מוסיפים את החמאה ומערבבים טוב.
13. מוסיפים את הנוזלים בהדרגה (כל פעם קצת) תוך כדי ערבוב מתמיד (זהירות הקרמל מבעבע בעת הוספת הנוזלים החמים).
14. מעבירים את הקרמל למד ליטר ובו שוקולד חלב, ממתינים 2 דקות וטוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת גנש חלק ומבריק.
15. מעבירים את הקרמל לקופסה שטוחה ומכסים את פני השטח עם ניילון נצמד ומעבירים לקירור במקרר לפחות שלוש שעות או עד שהקרמל במרקם יציב ונוח לזילוף.
16. הרכבת המנה: מעבירים את הגנאש לשקית זילוף עם צנטר חלק רחב ומזלפים מספר תלוליות על גבי המוס, שטרויזל ומקשטים עם פירות אדומים.
17. בתאבון!
הערות :
- מלח פלור דה סל ניתן לרכוש בחנויות מתמחות.
- ניתן להוסיף את המלח ולהתאים את הכמות לפי טעמכם.
- הקינוח במיטבו ביום ההכנה וניתן לשמור במקרר יומיים לאחר ההרכבה.
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן

אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן