בילדות לא אהבתי כלל אוזני המן וגם במהלך השנים לא ניסיתי לטעום שוב, כי זכרתי עד כמה החוויה של אוזן המן קנויה לא הייתה טובה. ובכל זאת, בפורים הבית היה מלא ריחות של עוגיות מסוגים שונים שאימי נהגה להכין כל שנה ללא הפסקה כדי שתוכל למלא משלוחי מנות לשכנים והמשפחה.
עם השנים, התחלתי לאפות באופן
אובססיבי הכל, והכנתי גם אוזני המן, ואז הבנתי עד כמה העוגיה הזו טובה כשמכינים
אותה מחומרים טובים ובדיוק כמו שצריך.
הבצק פריך וחמאתי, המילוי נדיב
במידה כך שהעוגיה שומרת על צורתה, המילוי רך ונעים למרות שנאפה... בקיצור, היא
עוגיה מושלמת וממכרת במיוחד שמכינים אותה בעבודת יד, ובננו היא פשוטה מאוד וההשקעה
שווה את התוצאה!
אז אני ממליצה לכם להכין אוזני
המן ביתיות ומושלמות!
המתכון מספיק לכ- 50 אוזני המן
מצרכים לבצק פריך:
200 גרם חמאה
220 גרם קמח
קורט מלח
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם קורנפלור
40 גרם אבקת שקדים
40 גרם חלמונים (משתי ביצים גודל L)
חצי כפית מחית וניל
מצרכים למלית פרג:
150 גרם חלב
45 גרם דבש
45 גרם סוכר
50 גרם חמאה
1 גרם מלח
160 גרם פרג טרי טחון במקום
גרידת לימון מחצי לימון
40 גרם פירורי עוגיות (אני משתמשת בבצק פריך שאני טוחנת)
60 גרם אגוזי מלך טחונים גס
אופן ההכנה:
1.במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים חמאה קרה חתוכה לקוביות, קמח, מלח, אבקת סוכר, קורנפלור ואבקת שקדים וטוחנים בפולסים לפירורים דקים.
2.מוסיפים חלמונים ומחית וניל וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק אחיד. חשוב להימנע מעיבוד יתר.
3.מניילנים את הבצק ומקררים לפחות 3 שעות.
4.להכנת מילוי פרג, בסיר קטן מבשלים חלב, חמאה, מלח סוכר ודבש לסף רתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את הפרג.
5.ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהנוזלים מצטמצמים מעט והמסה מסמיכה.
6. מוסיפים תוכ כדי ערבוב אגוזי מלך, פירורי עוגיות וגרידת לימון. מסירים מהאש ומקרירים.
7.לאחר קירור הבצק, מרדדים חצי מכמות הבצק בין שני ניירות אפיה לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגול בקוטר 6.5 -7 ס"מ ומכניסים להקפאה של 5 דקות.
8.ממלאים כל עיגול בצק במלית פרג וסוגרים לצורת אוזן המן. אני ממליצה להכין מראש כדורים במשקל של 5-7 גרם. המלית מתנפחת מעט באפיה.
9.מסדרים את אוזני המן במרווחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומכניסים להקפאה של כחצי שעה. אני ממליצה לא לותר על שלב זה, כך מובטחת תוצאה
יפה של אוזני המן ששומרים על צורתם.
10.אופים בחום 170 מעלות 10-12 דקות, עד שהן מזהיבות מעט.
11.מקררים לחלוטין, בוזקים מעט אבקת סוכר ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר 4-5 ימים.