Blog Post

אוזני המן מרציפן פטל ורדים

Homsky Meitar • March 7, 2019

מאז שאני זוכרת את עצמי חג פורים הוא החג האהוב עלי, כילדה התרגשתי וחיכית בכיליון עיניים ליום שבו נתחפש ונלך לבית הספר, עם השנים ההתרגשות נותרה, אך בצורה שונה, כעת הילדים מתחפשים וכל כך נהנים ואני כבר מספר שבועות לפני חג פורים מתכננת, אופה ואורזת משלוחי מנות תוצרת בית.

כל כך כיף לקבל משלוח מנות home made ועוד יותר כיף להעניק למי שאוהבים.


כל שנה אני מכינה מגוון עשיר של עוגיות, ממתקים ואוזני המן במגוון מילויים טעימים, אני כל כך אוהבת אוזני המן ולא בכדי בבלוג כבר קיימים 10 מתכוני אוזני המן שונים.

את "שגעון" האפייה בכלל ובפורים בפרט ירשתי מאמי, שאופה עוגיות במגוון טעמים וסגנונות ויחד בילדותי היינו מסדרות משלוחי מנות למשפחה ולשכנים.


המתכון הבא, הוא מתכון לאוזני המן מושלמות, הבצק הוא חמאתי, עדין בשקדים ומשתלב מעולה עם כל מילוי שתבחרו למלא, אבל המילוי שאני בחרתי למלא כל כך מיוחד ולא שגרתי שאני בטוחה שאם תכינו תקבלו מחמאות רבות!


הכנתם?

אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם homsky_patisserie@

לסרטון הכנה לחצו כאן

אוזני המן מרציפן פטל ורדים


המתכון מספיק לכ- 50 אוזני המן


מצרכים לבצק פריך:

200 גרם חמאה

220 גרם קמח עוגיות

קורט מלח

100 גרם אבקת סוכר

40 גרם קורנפלור

40 גרם אבקת שקדים

40 גרם חלמונים (משתי ביצים גודל L)

חצי כפית מחית וניל


מצרכים למרציפן פטל ורדים:

160 גרם אבקת שקדים

60 גרם אבקת סוכר

20 גרם מי ורדים

30 גרם מחית פטל קפואה

5 גרם (חצי כפית) מחית פטל מרוכזת.


לקישוט:

אבקת סוכר

או

150 גרם שוקולד רובי/שוקולד לבן

25 גרם חמאת קקאו או שמן צמחי נייטרלי

*אופציונלי כפית מחית פטל מרוכזת.



אופן ההכנה:

  1. הכנת המרציפן, בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל החומרים יחד עד לקבלת מלית הומוגנית. מניילנים ושומרים במקרר.
  2. הכנת הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה קרה חתוכה לקוביות, קמח, מלח, אבקת סוכר, קורנפלור ואבקת שקדים וטוחנים בפולסים לפירורים דקים.
  3. מוסיפים חלמונים ומחית וניל וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק אחיד. חשוב להימנע מעיבוד יתר.
  4. מרדדים חצי מכמות הבצק בין שני ניירות אפיה לעלה בעובי 4 מ"מ, חוזרים על אותה פעולה עם יתרת הבצק ומעבירים להקפאה של 5-10 דקות או למקרר לחצי שעה (אם אתם לא מתכוונים להכין מייד ניתן לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהעביר לקירור עד לשימוש).
  5. לאחר קירור הבצק, משחררים את נייר האפייה וקורצים עיגולים בקוטר 6.5 -7 ס"מ.
  6. ממלאים כל עיגול בצק בכדור מרציפן וסוגרים לצורת אוזן המן. אני ממליצה להכין מראש כדורים במשקל של 5 גרם ולא להתפתות להגדיל את הכדור כיוון שהמלית מעט מתנפחת באפיה.
  7. מסדרים את העוגיות במרווחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומכניסים להקפאה של שעה לפחות. אני ממליצה לא לותר על שלב זה, כך מובטחת תוצאה יפה של אוזני המן ששומרים על צורתם.
  8. אופים בחום 170 מעלות 10-12 דקות, עד שהן מזהיבות מעט.
  9. מקררים לחלוטין, בוזקים מעט אבקת סוכר או טובלים בשוקולד רובי: ממיסים חמאת קקאו, מוסיפים שוקולד וממשיכים להמיס בפולסים של 15 שניות עד שהשוקולד נמס. מוסיפים מחית פטל ומערבבים. טובלים את העוגיות בשוקולד ומפזרים לקישוט עלי ורדים מיובשים. אם משתמשים בשמן, ממיסים את השוקולד ולאחר המסה מלאה מוסיפים שמן ומחית פטל מרוכזת ומערבבים.
  10. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר 4-5 ימים.


הערות:

  • קמח עוגיות הוא קמח דל בגלוטן המעניק פריכות נפלאה לעוגיות, אני השתמשתי בקמח עוגיות מנופה של טחנות ישראליות, ניתן לרכוש בסופרים השונים או ישירות              דרך טחנות ישראליות. ניתן להשתמש באותה כמות בקמח רב תכליתי- חיטה לבן.
  • לא אוהבים מי ורדים? המירו במחית פטל קפואה באותה הכמות.
  • ניתן במקום מחית פטל קפואה להשתמש במחית קסיס קפואה באותה הכמות.
  • מחית פטל מרוכזת ניתן לרכוש בחנויות מתמחות באפיה, אם אין ברשותכם ניתן לותר ולהכין את המתכון בלעדיה.

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: