בשבוע האחרון התחלתי לחשוב על קינוחים ללא גלוטן לקראת חג הפסח, בד"כ אחרי פורים אני נכנסת לטרפת אפיה ומנסה כל מיני קינוחים ללא גלוטן שיתאימו
לחג .
הפעם רציתי להכין קינוח עשיר בשוקולד, פשוט להכנה וגם טעים בטירוף שהילדודס לא יפסיקו לזלול, וזו הסיבה שהחלטתי להכין עוגיות שוקולד צ'יפ עם שברי
פקאנים ומטבעות שוקולד גולד (קרמל מלוח) שאני מאוד אוהבת.
העוגיות יוצאות רכות ובמרקם עוגתי מבפנים בדיוק כמו שאני אוהבת עוגיות שוקולד צ'יפ, המלח במתכון והשוקולד גולד מאזנים את המתיקות ונותנות טוויס כיפי.
העוגיות טעימות בטירוף והכי מדהים הן שהן כשרות לפסח!
כ 50 עוגיות
מצרכים:
300 גרם שוקולד מריר 55%
150 גרם חמאה
100 גרם סוכר לבן
120 גרם סוכר מולסה (חום כהה)
150 גרם ביצים (3 ביצים M)
75 גרם קורנפלור
75 גרם אבקת שקדים
50 גרם אבקת קקאו כהה
1 גרם מלח פלור דה סל
10 גרם אבקת אפיה
150 גרם פקאן קצוץ
150 גרם מטבעות שוקולד גולד של קליבו (אפשר להמיר בשוקולד לבן)
מעט מלח פלור דה סל/ מלח ים גרוס לפיזור מעל העוגיות במידה ואוהבים
אופן ההכנה:
1.ממיסים שוקולד מריר וחמאה בפולסים במיקרוגל.
2.בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים ביצים וסוכרים עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה.
3.מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים הזרזיף דק את השוקולד והחמאה המומסים.
4.מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים מלח, קורנפלור, אבקת שקדים ואבקת אפיה ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
5.מוסיפים פקאנים ושוקולד גולד ומערבבים לפיזור אחיד במסה.
6.משטחים את המסה על ניילון נצמד ומכניסים למקפיא לחצי שעה ולאחר מכן מעבירים למקרר לעוד שעתיים עד כ 6 שעות.
7.מחממים תנור ל 165-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
8.מוציאים את הבצק מהמקרר ויוצרים כדורים במשקל 25 גרם ומניחים על גבי תבנית עם נייר אפיה במרווחים של 3-4 ס"מ, כיוון שהעוגיות מתפשטות באפיה.
9.פוחסים מעט את העוגיות על מנת לקבל עוגיות שטוחות ויפות.
10.אופים את העוגיות כ 8-9 דקות (אני אוהבת את העוגיות רכות בפנים ולכן אפיתי 8 דקות) ומקררים בטמפרטורת החדר. כשהעוגיות יוצאות מהתנות הן עד
רכות אך הן מתקשות מעט לאחר שמתקררות.