Blog Post

פבלובה קקאו, פקאן ותותים

Homsky Meitar • April 4, 2019
אחד הקינוחים שתמיד מככבים אצלנו בחג הפסח הוא פבלובה בכל מיני צורות וגדלים, עוגות אישיות או עוגה אחת גדולה ומרשימה. 
ולא רק בחג הפסח, כי כשאני רוצה להכין קינוח ואין לי הרבה זמן, תמיד אני בוחרת בפבלובה כי היא מאוד פשוטה להכנה, מרשימה, טעימה בטירוף ותמיד ניתן להכין מראש את המרנג ולשמור בקופסה אטומה עד להרכבה.
כאני חושבת על פבלובה, התמונה שתמיד קופצת לי לראש היא של מרנג בצבע לבן בז' עם פירות טריים, רוטב פירות וקרם על בסיס קצפת או מסקרפונה . הפעם החלטתי שלכבוד החג אני רוצה להכין למשפחה משהו מיוחד, שונה הן בנראות והן בטעמים. הכנתי מרנג בשילוב קקאו, קרם פקאן ולקישוט תותים טריים רגע לפני שהם נעלמים לנו.
הפבלובה שמתקבלת מעט פציחה מבחוץ ובעלת מרקם רך ונעים מבפנים שמזכיר מרשמלו, הקרם הוא על בסיס שמנת מתוקה ופרלינה פקאן שבעצם מחליף את הסוכר ונותן מתיקות עדינה וטעמי פקאן טובים.

אני מאוד מרוצה מהשילוב שיצא ואתם ללא ספק חייבים להכין את הקינוח הזה לחג ובכלל!



פבלובה קקאו, פקאן ותותים 

המתכון מספיק לעוגה בקוטר 20 ס"מ

מצרכים לפבלובה:
120 גרם חלבונים בטמפרטורת החדר (כ- 3 חלבונים בגודל L)
200 גרם (כוס) סוכר
קורט מלח
10 (כף) גרם קורנפלור
15 גרם אבקת קקאו בלגי כהה
חצי כפית מחית וניל
כפית חומץ

מצרכים לקרם פקאן:
100 גרם שמנת מתוקה
120 גרם פרלינה פקאן או לוז
15 גרם מסת ג'לטין (2.5 ג'לטין +12.5 מים קרים)
250 גרם שמנת מתוקה

לקישוט: 
אבקת קקאו
פקאנים גרוסים
תותים


אופן ההכנה:

  1. להכנת הפבלובה: מוציאים את החלבונים כחצי שעה לפני הכנת המרנג. שלב זה חשוב, כיוון שהחלבונים הופכים להיות יותר נוזליים ופחות צמיגיים, דבר המאפשר הקצפה טובה יותר של החלבונים.
  2. על גבי שני ניירות אפיה מציירים עיגול בקוטר 20 ומניחים הפוך על גבי שתי תבניות אפיה.
  3. מחממים תנור ל – 120 מעלות.
  4. בקערת מיקסר מערבבים כדקה בעזרת בלון הקצפה את החלבונים, סוכר ומלח עד שהסוכר מעט נמס בתוך החלבון, פעולה זו תאפשר לנו להגיע למרנג יציב, גמיש ולא שבור.
  5. מעבירים את הקערה למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת מרנג יציב וגמיש כ- 5 דקות.
  6. עוצרים את המיקסר, ומסננים לקערה קורנפלור ואבקת קקאו, מוסיפים מחית וניל וכפית חומץ ומקציפים תחילה במהירות נמוכה ובהדרגה עוברים למהירות גבוהה עד לקבלת מסה אחידה והומוגנית.
  7. מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנטר חלק בקוטר 1 ס"מ ומזלפים על גבי שני ניירות האפיה ספירלה צפופה ללא רווחים.
  8. מפדרים מעל המרנג מעט אבקת קקאו ומפזרים פקאנים גרוסים.
  9. מכניסים את תבניות האפייה לתנור ואופים כשעה עד שעה ועשרים. בתום האפיה משאירים את הפבלובה להתקרר מעט בתוך התנור.
  10. בקערה קטנה שוקלים 2.5 גרם ג'לטין + 12.5 גרם מים קרים ומניחים בצד כ- 15 דקות. מסת הגלטין מוכנה לשימוש כאשר הג'לטין ספח אליו את כל המים.
  11. בסיר קטן מביאים לסף רתיחה 100 גרם שמנת מתוקה.
  12. שופכים את השמנת החמה למד ליטר ובו פרלינה וג'לטין ומבלנדרים בעזרת בלנדר מוט.
  13. מוסיפים 250 גרם שמנת מתוקה קרה למד הליטר ומבלנדרים שוב.
  14. מקררים את הקרם לילה במקרר לפני השימוש.
  15. מקציפים את הקרם עד לקבלת קרם יציב.
  16. מעבירים את הקרם לשקית זילוף צנטר חלק בקוטר 1 ס"מ.
  17. מתחילים לזלף תלוליות של קרם על גבי כל הבסיס, מפזרים מעט פקאנים גרוסים ומניחים מעל את המרנג השני. ממשיכים לזלף קרם גם על החלק העליון של המרנג, מפזרים מעט פקאנים ומקשטים בתותים טריים.

הערות:
  • את הפבלובה מומלץ להרכיב בסמוך להגשה והיא במיטבה ביום ההכנה.
  • את המרנג ניתן להכין מספר ימים מראש לאחסן בקופסה אטומה, לעטוף טוב בניילון נצמד ולשמור בטמפרטורת החדר עד ליום ההגשה.

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: