חיתוכיות גבינה אוכמניות ובצק עוגיות

Homsky Meitar • May 24, 2020
אני לא מכירה כאלה שלא אוהבים עוגות גבינה, אפילו אני עם השנים התאהבתי בעוגות גבינה שונות.
בילדותי לא אהבתי עוגות גבינה מלבד עוגת גבינה פירורים, היום אני חובבת עוגות גבינה מכל הסוגים ועוגת גבינה אפויה היא ללא ספק הפייבוריטית שלי!
חג שבועות הוא החג האהוב עלי, חג שכולו מאכלים ממוצרי חלב זו חגיגה אמיתית, מידי שנה לצד הקינוחים אנחנו מכינים מאפים, סלטים, פסטה, פיצה לילדים וגם למבוגרים, דגים ברטבים חלביים שווים ועוד...
השנה כבר פרסמתי בבלוג מתכונים טעימים לקינוחי גבינה מיוחדים שהתווספו למתכונים הקיימים שמתאימים לרוח החג, אבל אני מתכננת לשתף אתכם בקינוחים נוספים בתקווה שאספיק לכתוב את כולם. 
את הקינוח הבא, אני חייבת לשתף אתכם כי הוא מושלם וכל כך קל להכנה, חיתוכיות מבסיס בצק עוגיות, מלית גבינה עשירה, אוכמניות וחתיכות עוגיות שמעטרות את העוגה, והביס... וואו אז אתם חייבים להכין ולשתף אותי :)

הכנתם?
אל תשכחו לספר לי איך יצא
באינסטגרם @homsky_meitar
בפייסבוק homsky meitar



הקינוח מספיק למסגרת/תבנית 20X30

מצרכים:
בסיס עוגיות:
100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
70 סוכר מולסה (חום כהה)
50 סוכר דמררה 
1 גרם מלח
3 גרם מחית וניל (כחצי כפית)
60 גרם ביצים (ביצה אחת גודל L)בטמפרטורת החדר.
190 גרם קמח רב תכליתי
40 גרם אבקת שקדים

מלית גבינה:
300 גרם גבינת שמנת 30% (מיכל וחצי)
300 גרם שמנת חמוצה 15% (מיכל וחצי)
5 גרם מחית וניל (כפית)
120 גרם סוכר
150 ביצים (3 ביצים גודל M) בטמפרטורת החדר.
35 גרם קורנפלור
70 גרם אוכמניות (טריות או קפואות)


אופן ההכנה:
  1. הכנת בצק עוגיות: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה, מחית וניל, מלח, סוכר דמררה וסוכר מולסה .
  2. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי ניקוי דפנות הקערה עד שמתקבלת תערובת אחידה והומוגנית.
  3. מוסיפים לקערת המיקסר את היבשים בפעמיים.
  4. מרפדים רינג/תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הדפנות בחמאה רכה.
  5. שוקלים מבצק העוגיות 400 גרם ומשטחים באופן אחיד בתחתית התבנית, ומעבירים להקפאה. את היתרה מניילים ושומרים במקרר.
  6. הכנת מלית גבינה: מניחים את הגבינות במסננת עם כמה יחידות נייר סופג עבה או חיתול בד, עוטפים בניילון נצמד וממתינים כחצי שעה בטמפרטורת החדר לסינון כל הנוזלים.
  7. מחממים תנור טורבו לחום 150 מעלות.
  8. מערבבים את הגבינות ומחית וניל למסה חלקה וללא גושים. 
  9. מוסיפים את הביצים, כל פעם ביצה אחת, לאחר שהביצה נטמעת בתערובת מוסיפים עוד ביצה.
  10. מערבבים את הסוכר והקורנפלור ומוסיפים לתערובת, מערבבים רק עד שהמסה חלקה. השתדלו שלא לטרוף את הבלילה יתר על המידה כיוון שערבול יתר של התערובת יחדיר אוויר ויגרום לעוגה להיסדק במהלך האפייה. 
  11. מוציאים את הרינג מהמקפיא, מוזגים את תערובת הגבינות על גבי שכבת העוגיות.
  12. מפזרים אוכמניות וחתיכות מהבצק עוגיות שנותר.
  13. מכניסים את התבנית לאפיה של כ- 25-30 דקות, עד שהמלית גבינה מתייצבת, צבעה בהיר והיא קפיצית למגע.
  14. מצננים בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מכניסים למקרר להתייצבות.
  15. לאחר קירור של כ- 4 שעות לפחות (עדיפות ללילה במקרר) חותכים  ליחידות בגודל 5X5 ובוזקים מעט אבקת סוכר.
  16. מוציאים מהמקרר כ 15 דקות לפני ההגשה.
הערות:
  • ניתן לגוון עם פירות היער: פטל, דובדבנים' אוכמניות או שילוב.
  • אבקת סוכר בוזקים לפני ההגשה.
  • חשוב לא לוותר על סינון הגבינות (בעיקר שמנת חמוצה), שלב זה יקצר את זמני האפיה ויבטיח עוגה יציבה.
  • מומלץ לאכול את העוגה לאחר 15 דקות בטמפרטורת החדר כך מרקמה הוא אופטימלי.
  • העוגה נשמרת במקרר כ 4 ימים, כמובן אם תצליחו להתאפק ולא לחסל אותה ביום הראשון :)
  • ניתן להכין את העוגה ברינג או תבנית נמוכה בקוטר 26 ס״מ גובה 2.5 ס״מ
By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More