Blog Post

לחמניות מתוקות ריקוטה תפוז

Homsky Meitar • May 28, 2020

כבר תקופה שאני חולמת על הלחמניות האלה, הרעיון עלה לי לראש כאשר תכננתי להכין את עוגת המונה של סבתי, מאז הלחמניות לא יוצאות לי מהראש.
סבתי מכינה את המונה כעוגה במילוי שוקולד כל יום כיפור, ואני החלטתי להכין מהן לחמניות משודרגות כיוון שהבצק בפני עצמו כל כך טעים שהייתי חייבת לתת לו את הבמה!
הלחמניות כל כך רכות וטעימות, בטעם תפוז ובמתיקות מעודנת, וכשהן יוצאות מהתנור הריח שמתפשט בבית נפלא ומייד מתחשק לאכול אותן בעודן חמימות עם חמאה וריבה לצד כוס תה!

אז גם אתם חייבים להכין, כי המתכון קליל והתוצאה נפלאה!
אז קדימה היכנסו למטבח הכינו ושתפו אותי בתוצרים שלכם ♥
באינסטגרם >> homsky_patisserie


המתכון מספיק לתבנית או רינג בקוטר 26 

מצרכים:
90 גרם מיץ תפוזים סחוט (1/3 כוס + כף)
100 גרם גבינת ריקוטה 
50 גרם ביצים (ביצה גודל M)
20 גרם חלמון (מביצה אחת)
40 גרם שמן זרעי ענבים (1/4 כוס)
כפית מחית וניל איכותית
גרידת תפוז
75 גרם סוכר
420 גרם קמח חיטה לבן (רב תכליתי)
9 גרם שמרים יבשים או 27 גרם שמרים טריים
3 גרם מלח
50 גרם חמאה קרה 

להברשה לפני האפיה:
חלמון
2 כפות חלב

פיזור לפני האפיה:
סוכר גבישי

אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים מיץ תפוזים, גבינת ריקוטה, ביצה, חלמון, שמן, מחית וניל וגרידת תפוז.
  2. בקערה מערבבים את הקמח, שמרים וסוכר, מוסיפים לקערת המיקסר ומערבלים במהירות איטית עד להתגבשות בצק כדקה- שתיים.
  3. מוסיפים את המלח ולשים עוד מספר דקות במהירות נמוכה- בינונית עד שמתקבל בצק שנפרד מהדפנות ונאסף סביב וו הלישה.
  4. מוסיפים את חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות בהדרגה, ולשים עוד כ- 7 דקות עד שמתקבל בצק רך, גמיש, מבריק שנפרד מהדפנות ונאסף סביב וו הלישה.
  5. מוציאים את הבצק למשטח עבודה, אין צורך לקמח בכלל! מכדררים את הבצק לכדור, מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד רופף.
  6. מכניסים את הקערה לתנור כבוי וסגור להתפחה כשעה (תלוי בטמפרטורת החדר) ולאחר מכן מעבירים את הקערה להמשך תפיחה והתייצבות במקרר מינימום 3 שעות עד 12 שעות.
  7. משמשנים תבנית בחמאה.
  8. לאחר תפיחת הבצק, מוציאים את הבצק מהמקרר למשטח העבודה ומחלקים אותו ל 21 יחידות במשקל כ 40 גרם.
  9. מגלגלים כל יחידת בצק לכדור חלק ומהודק, ומניחים על גבי התבנית/רינג במרווחים שווים.
  10. מכניסים את התבנית להתפחה אחרונה בתנור כבוי וסגור שעה תלוי בטמפרטורת החדר.
  11. מוציאים את התבנית מהתנור.
  12. מחממים תנור טורבו ל 160 מעלות (תלוי בעוצמת התנור שלכם, אם התנור שלכם חלש אפשר להוסיף לכל שלב 5-10 מעלות).
  13. מורחים את הלחמניות בחלמון וחלב ומפזרים מעל כל לחמנייה סוכר גבישי.
  14. מכניסים את הלחמניות לתנור ואופים כ 15-20דקות ב 160 מעלות  ועוד כ- 5-7 דקות ב 150 מעלות או עד שהעוגות שחומות וריח עז מתפשט בבית :)
  15. מצננים את הלחמניות בטמפרטורת החדר.

הערות:
  • השתמשתי בגבינת ריקוטה למריחה 5%
  • סוכר גבישי ניתן לרכוש בחנויות המתמחות באפיה.
  • ניתן לוותר על סוכר גבישי ולאחר האפייה למרוח סירופ סוכר קר ולבזוק אבקת סוכר. (סירופ סוכר: 50 גרם סוכר, 30 גרם תפוז סחוט, 30 גרם מים ורבע כפית מחית וניל- מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ 2-3 דקות ומצננים.
  • הלחמניות נשמרות יומיים שלושה עטופות בניילון נצמד בטמפרטורת החדר.
  • ניתן לאחר שהלחמניות מתקררות לאחסן בקופסה במקפיא וכל פעם שרוצים לחמניה מוציאים ומפשירים בטמפרטורת החדר.


By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: