לפני מספר שנים הכנתי לערב חג הפסח, עוגיות מרנג טעימות מהבלוג של אפרת ליכטנשטט המקסימה, והשבוע נזכרתי בהן והחלטתי להכין משהו דומה המתבסס
על מתכון שלי לפבלובה עם קרם פקאן שפורסם כאן בבלוג לפני מספר שבועות.
שיניתי מעט את המתכון, והתקבלו עוגיות מעולות עם טעמים חזקים של שוקולד מעולה ואגוזי פקאן.
המתכון פשוט וקליל, לא מצריך מצרכים רבים והתוצאה מופלאה וכשרה לפסח!
אתם חייבים לנסות להכין את העוגיות, ואני מבטיחה לכם שאתם תאמצו אותם לאורך כל השנה ולא רק בחג הפסח.
מצרכים:
120 גרם חלבונים (3 חלבונים מביצה גודל L)
175 גרם סוכר (כוס ו ¾)
קורט מלח
10 גרם קורנפלור (כף)
30 גרם קקאו (3 כפות)
כפית חומץ
100 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ (אני השתמשתי בשוקולד מריר של ברי 65% מוצקי קקאו).
100 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס
לפיזור מעל העוגיות:
מעט אגוזי פקאן קצוצים
פולי קקאו גרוסים
אבקת קקאו
אופן ההכנה:
1.מוציאים את החלבונים כחצי שעה לפני הכנת המרנג. שלב זה חשוב, כיוון שהחלבונים הופכים להיות יותר נוזליים ופחות צמיגיים, דבר המאפשר הקצפה טובה
יותר של החלבונים.
2.מחממים תנור ל – 120 מעלות.
3.מניחים על תבנית אפיה ניר אפיה או משטח סיליקון.
4.בקערת מיקסר מערבבים כדקה בעזרת בלון הקצפה את החלבונים, סוכר ומלח עד שהסוכר מעט נמס בתוך החלבון, פעולה זו תאפשר לנו להגיע למרנג יציב,
גמיש ולא שבור.
5.מעבירים את הקערה למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת מרנג יציב וגמיש כ- 5 דקות.
6.עוצרים את המיקסר, ומסננים לקערה קורנפלור ואבקת קקאו, מוסיפים כפית חומץ ומקציפים תחילה במהירות נמוכה ובהדרגה עוברים למהירות גבוהה עד
לקבלת מסה אחידה והומוגנית.
7.מוסיפים לקערה את השוקולד ואגוזי פקאן ומקפלים ידנית בעזרת מרית.
8.בעזרת שתי כפות מסדרים תלוליות עם מרווחים בין העוגיות.
9.מפדרים מעל העוגיות מעט אבקת קקאו, מפזרים אגוזי פקאן גרוסים ופולי קקאו.
10.מכניסים את תבנית האפיה לתנור ואופים כשעה עד שעה ועשרים.
11.מקררים את העוגיות ושומרים בצנצנת אטומה כ 4 ימים עד שבוע.