עוגה בחושה וניל, פקאן וקראמבל
יש מתכונים שתמיד חוזרים אליהם, אחד המתכונים הקבועים והוותיקים שלי הוא עוגת וניל שכל פעם אני מגוונת עם תוספות שונות.
לאחרונה אני מוצאת את עצמי מכינה שוב ושוב את העוגה בשילוב של וניל פקאן וקינמון- שילוב הורס! ואני לא מבינה איך עדיין המתכון לא זכה לעלות לבלוג....
הינה זה קרה והמתכון הנפלא לעוגה בחושה וניל, פקאן וקינמון עלה לבלוג ומקבל מקום של כבוד, כיוון שאין כמו עוגה בחושה קלה להכנה, עסיסית ונימוחה לאירוח, לסופ"ש ובכלל. השילוב הנפלא של וניל, פקאן וקינמון משדרג כל עוגה לטעמי, אבל בנוסף לשילוב הנפלא הוספתי קראמבל בחלק העליון של העוגה שמוסיף עוד מרקם ומשדרג אותה פלאים, אז המלצה שלי אל תוותרו על הקראמבל:)
אני אוהבת להכין מתכונים מסובכים וקלים, אבל כשיש לי אורחים בהתראה קצרה אני שולפת מתכון לעוגה בחושה ותוך שעה יש לי ריח נפלא בבית ועוגה מושלמת שכולם זוללים! המתכון מאוד פשוט להכנה, אך חשוב שתקראו את המתכון ואופן ההכנה לפחות פעמיים, תכינו את העוגה על פי השלבים ותשקלו את כל חומרי הגלם מראש, כך תיהנו מהתהליך ותראו כי המתכון אינו מסובך כלל.
homsky_patisserie <<הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא
עוגה בחושה וניל, פקאן וקראמבל
תבנית בגודל 30X11
מצרכים:
200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
200 גרם אבקת סוכר
8 גרם מחית וניל איכותית (כפית וחצי)
1/4 כפית מלח
115 גרם ביצים (2 ביצים גודל L) בטמפרטורת החדר
200 גרם שמנת חמוצה (מיכל אחד)
140 גרם קמח עוגיות או קמח רב תכליתי (כוס)
75 גרם אבקת שקדים (3/4 כוס)
7 גרם אבקת אפייה
תערובת פקאן קינמון:
60 גרם אגוסי פקאן קצוצים
25 גרם סוכר חום כהה
5 גרם קינמון
קראמבל:
40 גרם סוכר דמררה (חום בהיר)
45 גרם קמח
20 אגוזי פקאן
40 גרם חמאה קרה
קורט מלח
כפית קינמון
אופן ההכנה:
- מחממים תנור טורבו ל 155-160 מעלות.
- קראמבל: במעבד מזון, טוחנים את כל היבשים לקבלת פירורים דקים, מוסיפים את החמאה וטוחנים עד לקבלת פירורי בצק. להכנה במיקסר - בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות, קמח, סוכר, פיסטוקים טחונים ומלח עד לקבלת גושי בצק. מניחים בתבנית ומעבירים למקפיא עד להרכבת העוגה.
- תערובת פקאן קינמון: קוצצים אגוזי פקאן ומערבבים עם סוכר וקינמון. מניחים בצד.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד חמאה רכה, אבקת סוכר, מחית וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת הומוגנית במרקם של משחה.
- מנקים את דפנות הקערה בעזרת מרית ומוסיפים ביצים טרופות בהדרגה, כל פעם קצת עד שהביצים נבלעות בתערובת ורק לאחר מכן מוסיפים עוד (חשוב לנקות את דפנות ותחתית קערת המיקסר עם מרית, בין הוספה להוספה).
- בקערה נוספת מערבבים קמח, אבקת שקדים ואבקת אפייה.
- מוסיפים את היבשים לסירוגין עם השמנת חמוצה כך שמתחילים ומסיימים עם היבשים (1/3 יבשים ו- 1/2 מכמות השמנת > 1/3 יבשים ויתרת השמנת > בסוף את יתרת היבשים), מערבלים רק עד שהתערובת אחידה - זהירות מערבוב יתר!
- מעבירים 1/2 מהבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה או משומנת היטב (בחמאה/ ספריי שמן), מפזרים 1/2 מתערובת פקאן קינמון, מעבירים את שאר הבלילה לתבנית ומעליה מפזרים את יתרת תערובת פקאן קינמון.
- בעזרת שיפוד מערבבים קלות את התערובת לקבלת צורת שיש.
- מפזרים מעל העוגה את הקראמבל.
- אופים את העוגה במשך כשעה, עד שקיסם במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים בטמפרטורת החדר ומפדרים אבקת סוכר.
הערות:
- במקום קמח עוגיות ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי באותה הכמות.
- זמני אפיה משתנים מתנור ותנור.
- ניתן להמיר את אגוזי הפקאן בכל אגוז אחר שאתם אוהבים.
- העוגה נשמרת כ 3-4 ימים בטמפרטורת החדר, ניתן להקפיא לאחר האפייה בכלי אטום למשך חודש, לפני ההגשה להפשיר ולהגיש בטמפרטורת החדר.
- השתמשתי בתבנית רב פעמית בגודל 30X11, ניתן להמיר לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
