עוגה בחושה וניל, פקאן וקראמבל

Homsky Meitar • September 14, 2021

יש מתכונים שתמיד חוזרים אליהם, אחד המתכונים הקבועים והוותיקים שלי הוא עוגת וניל שכל פעם אני מגוונת עם תוספות שונות.

לאחרונה אני מוצאת את עצמי מכינה שוב ושוב את העוגה בשילוב של וניל פקאן וקינמון- שילוב הורס! ואני לא מבינה איך עדיין המתכון לא זכה לעלות לבלוג....


הינה זה קרה והמתכון הנפלא לעוגה בחושה וניל, פקאן וקינמון עלה לבלוג ומקבל מקום של כבוד, כיוון שאין כמו עוגה בחושה קלה להכנה, עסיסית ונימוחה לאירוח, לסופ"ש ובכלל. השילוב הנפלא של וניל, פקאן וקינמון משדרג כל עוגה לטעמי, אבל בנוסף לשילוב הנפלא הוספתי קראמבל בחלק העליון של העוגה שמוסיף עוד מרקם ומשדרג אותה פלאים, אז המלצה שלי אל תוותרו על הקראמבל:)


אני אוהבת להכין מתכונים מסובכים וקלים, אבל כשיש לי אורחים בהתראה קצרה אני שולפת מתכון לעוגה בחושה ותוך שעה יש לי ריח נפלא בבית ועוגה מושלמת שכולם זוללים! המתכון מאוד פשוט להכנה, אך חשוב שתקראו את המתכון ואופן ההכנה לפחות פעמיים, תכינו את העוגה על פי השלבים ותשקלו את כל חומרי הגלם מראש, כך תיהנו מהתהליך ותראו כי המתכון אינו מסובך כלל.

 homsky_patisserie   <<הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא




עוגה בחושה וניל, פקאן וקראמבל

תבנית בגודל 30X11


מצרכים:

200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

200 גרם אבקת סוכר

8 גרם מחית וניל איכותית (כפית וחצי)

1/4 כפית מלח

115 גרם ביצים (2 ביצים גודל L) בטמפרטורת החדר

200 גרם שמנת חמוצה (מיכל אחד)

140 גרם קמח עוגיות או קמח רב תכליתי (כוס)

75 גרם אבקת שקדים (3/4 כוס)

7 גרם אבקת אפייה


תערובת פקאן קינמון:

60 גרם אגוסי פקאן קצוצים

25 גרם סוכר חום כהה

5 גרם קינמון


קראמבל:

40 גרם סוכר דמררה (חום בהיר)

45 גרם קמח

20 אגוזי פקאן

40 גרם חמאה קרה

קורט מלח

כפית קינמון



אופן ההכנה:


  1. מחממים תנור טורבו ל 155-160 מעלות.
  2. קראמבל: במעבד מזון, טוחנים את כל היבשים לקבלת פירורים דקים, מוסיפים את החמאה וטוחנים עד לקבלת פירורי בצק. להכנה במיקסר - בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות, קמח, סוכר, פיסטוקים טחונים ומלח עד לקבלת גושי בצק. מניחים בתבנית ומעבירים למקפיא עד להרכבת העוגה.
  3. תערובת פקאן קינמון: קוצצים אגוזי פקאן ומערבבים עם סוכר וקינמון. מניחים בצד.
  4. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד חמאה רכה, אבקת סוכר, מחית וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת הומוגנית במרקם של משחה.
  5. מנקים את דפנות הקערה בעזרת מרית ומוסיפים ביצים טרופות בהדרגה, כל פעם קצת עד שהביצים נבלעות בתערובת ורק לאחר מכן מוסיפים עוד (חשוב לנקות את דפנות ותחתית קערת המיקסר עם מרית, בין הוספה להוספה).
  6. בקערה נוספת מערבבים קמח, אבקת שקדים ואבקת אפייה.
  7. מוסיפים את היבשים לסירוגין עם השמנת חמוצה כך שמתחילים ומסיימים עם היבשים (1/3 יבשים ו- 1/2 מכמות השמנת  > 1/3 יבשים ויתרת השמנת > בסוף את יתרת היבשים), מערבלים רק עד שהתערובת אחידה - זהירות מערבוב יתר!
  8. מעבירים 1/2 מהבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה או משומנת היטב (בחמאה/ ספריי שמן), מפזרים 1/2 מתערובת פקאן קינמון, מעבירים את שאר הבלילה לתבנית ומעליה מפזרים את יתרת תערובת פקאן קינמון.
  9. בעזרת שיפוד מערבבים קלות את התערובת לקבלת צורת שיש.
  10. מפזרים מעל העוגה את הקראמבל.
  11. אופים  את העוגה במשך כשעה, עד שקיסם במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  12. מצננים בטמפרטורת החדר ומפדרים אבקת סוכר.



הערות:

  • במקום קמח עוגיות ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי באותה הכמות.
  • זמני אפיה משתנים מתנור ותנור.
  • ניתן להמיר את אגוזי הפקאן בכל אגוז אחר שאתם אוהבים.
  • העוגה נשמרת כ 3-4 ימים בטמפרטורת החדר, ניתן להקפיא לאחר האפייה בכלי אטום למשך חודש, לפני ההגשה להפשיר ולהגיש בטמפרטורת החדר.
  • השתמשתי בתבנית רב פעמית בגודל 30X11, ניתן להמיר לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.




By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More