סינבון חורפי במילוי קינמון, תפוז ופקאן
Homsky Meitar • November 22, 2021
כאחת שלא מחבבת את החורף, אני מוצאת נחמה בפירות הדר שאני מאוד אוהבת לאכול ולהכין איתם קינוחים.
בסופ"ש האחרון היה גשום ואווירה חורפית השתלטה על הבית ולי התחשק מאוד להכין מאפה שמרים חדש בשילוב תפוזים וקינמון.
שני חומרי גלם אלה מאוד מתחברים לי לחורף והם משתלבים מעולה יחדיו, אז הכנתי בצק שמרים תפוז עם ריח וטעם נפלא ואותו מלאתי במלית קינמון, תפוז ופקאן.
השילוב של הבצק והמלית כל כך מוצלח וטעים, אבל אני לא הסתפקתי בכך והרגיש לי שחסר משהו, אז הכנתי זיגוג גבינה ושמנת חמוצה.... והביס וואו!
הכנת מאפה שמרים מצריך תכנון וובלתי אפשרי להכין אותו באופן ספונטני, כי הבצק צריך זמני התפחה ארוכים, אבל התוצאה שווה את ההשקעה.
אני באופן אישי אוהבת להכין את הבצק בערב ולמחרת לאפות, כך זה פשוט יותר והתהליך לא מרגיש ארוך ומסורבל.
המתכון לסינבון קינמון, תפוז ופקאן פשוט וקל להכנה, רק חשוב לקרוא את אופן ההכנה לפחות פעמיים, אז אל תתעצלו, תכינו ואח"כ תודו לי :)
הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם: homsky_patisserie
לצפייה בסרטו ההכנה לחצו כאן
סינבון חורפי במילוי קינמון, תפוז ופקאן
המתכון מספיק לתבנית בקוטר 30 ס"מ
מצרכים:
500 גרם קמח חיטה לבן - רב תכליתי
9 גרם שמרים יבשים / 25 גרם שמרים טריים
80 גרם סוכר
120 גרם מיץ תפוזים סחוט (חצי כוס מדידה)
זסט מתפוז אחד (כף)
110 גרם שמנת מתוקה
60 גרם ביצה (גודל L)
כפית מחית וניל איכותית
4 גרם מלח
110 גרם חמאה
למלית:
150 גרם חמאה רכה
75 גרם אבקת סוכר מסוננת
זסט מתפוז אחד (כף)
כף קינמון
חצי כפית מחית וניל איכותית
קורט מלח
150 גרם אבקת שקדים
_____________________
100 גרם אגוזי פקאן קצוצים
לציפוי גבינה:
80 גרם גבינת שמנת
20 גרם שמנת חמוצה
50 גרם חמאה
140 גרם אבקת סוכר מסוננת
כפית מחית וניל איכותחת
קורט מלח
אופן ההכנה:
- הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח , סוכר ושמרים יבשים.
- מוסיפים לקערת המיקסר, מיץ תפוזים, זסט מתפוז אחד, שמנת מתוקה, ביצה, מחית וניל ומערבלים במהירות נמוכה כ 2-3 עד לקבלת בצק ללא שאריות קמח בתחתית הקערה.
- מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-2 דקות במהירות במהירות נמוכה- בינונית.
- מוסיפים חמאה קרה וגמישה (כחצי שעה בטמפרטורת החדר) בהדרגה וממשיכים ללוש כ- 5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק גמיש, חלק, שנפרד מהדפנות ונאסף סביב וו הלישה.
- מכדררים את הבצק לכדור חלק, מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד רופף.
- מעבירים את הבצק להתפחה ראשונה במקרר לכ- 12 שעות.
- הכנת המלית: בקערה שמים חמאה רכה מחית וניל, זסט מתפוז אחד (כף), קינמון ומלח ומערבבים.
- מוסיפים לקערה אבקת סוכר מסוננת ומערבבים עד לקבלת משחה חלקה.
- מוסיפים לקערה אבקת שקדים ומערבבים לאיחוד.
- הרכבת העוגה: משמנים בחמאה רכה בטמפרטורת החדר תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ .
- לאחר ההתפחה מעבירים את את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים למלבן בגודל 60X40
- מורחים על גבי הבצק מלית בשכבה אחידה ומפזרים אגוזי פקאן קצוצים.
- בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה, חוצים את הבצק לאורכו (יתקבלו שני חלקים בגודל 60X20).
- יוצרים רצועות ברוחב 3 ס"מ, מגלגלים ומניחים בתבנית במרווחים של כ 0.5-1 ס"מ.
- מתפיחים את המאפה כשעה בתנור כבוי וסגור.
- לאחר ההתפחה מורחים את המאפה בביצה טרופה או בוזקים אבקת שיינינג.
- מחממים תנור ל- 170 מעלות טורבו
- מכניסים את המאפה לאפיה של כ- 25-30 דקות או עד שהמאפה משחים.
- הכנת הציפוי: בקערה מניחים חמאה רכה בטמפרטורת החדר, אבקת סוכר מסוננת, וניל, ומלח ומערבבים.
- מוסיפים גבינת שמנת ושמנת חמוצה ומערבבים לקבלת תערובת חלקה. (ניתן לטחון בבלנדר מוט).
- בתום האפייה מורחים את המאפה בציפוי גבינה ומגישים לאחר התקררות.
הערות:
- את הבצק ניתן להתפיח התפחה ראשונה בטמפרטורת החדר כשעה - שעה וחצי או עד שהבצק תופח כ 80%. אני ממליצה להתפיח התפחה ארוכה במקרר, כך הבצק מפתח טעמים, החמאה מתייצבת והבצק קל יותר ונוח לרידוד.
- זמני ההתפחה הן בגדר המלצה בלבד ועשויים להשתנות בהתאם לטמפרטורת החדר והבצק בסיום הלישה.
- אם אתם מעדיפים לוותר על ציפוי הגבינה, בתום האפייה נדרש לזגג את המאפה בסירופ סוכר קר (100 גרם סוכר + 100 גרם מים - מביאים לרתיחה עד שכל הסוכר נמס ומצננים).
- מאפי שמרים במיטבו ביום ההכנה אך גם יום או יומיים אחרי האפייה המאפה יהיה טעים. אם אתם לא אוכלים את כל המאפה ביום ההכנה אני ממליצה להקפיא בקופסה אטומה וכשרוצים מפשירים בטמפרטורת החדר.
- במקום תבנית אחת בקוטר 30 ס"מ ניתן להשתמש בשתי בתניות קוטר 20-22 ס"מ
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן

אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן