פסטה ברוטב עגבניות שרי חריף וריקוטה
meitar homskym • May 4, 2023
מהרגע שהילדים שלי גדלו והם כבר לא במסגרת של צהרון, כל יום מחכה להם ארוחת צוהריים חמה וטרייה, וזו השעה הכי רגועה ונעימה בבית.
כל אחד משתף בחוויות מבית הספר, אוכלים ונהנים ואני לא מוותרת בעד שום הון על הרגעים האלה איתם.
לצד החוויות מארוחת הצהריים מגיעות גם ההתלבטויות וכל שבוע מחדש אני שוברת את הראש מה להכין להם?
כל תבשיל שאחשוב להכין, אחד מהילדים לא יאכל (מסיבה זו או אחרת), למעט פסטה!
כשאני מכינה פסטה, אין נפילות כי כולם אוהבים, ולא משנה באיזה רוטב אבחר (עבניות, שמנת או פסטו...)
הפעם בחרתי לשתף אתכם מתכון לפסטה מנצחת שכולם אוהבים, פסטה ברוטב עגבניות שרי חריף וריקוטה, הפסטה בגוון של פסטה רוזה אך עם ערכים שפויים יותר :)
עם החריף אני נזהרת כי מלבד איתן כל השאר "אלרגיים", אבל כשאני מכינה לעצמי ולאיתן אני לא מוותרת.
תנסו ותספרו לי איך היה ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @homsky_meitar
פסטה ברוטב עגבניות שרי חריף וריקוטה
מצרכים:
חבילת פסטה (500 גרם)
800 גרם עגבניות שרי בשלות ואדומות
1/2-1 פלפל צ'ילי חריף (אופציונלי)
4 כפות גבינת ריקוטה 5%
2 כפות רסק עגבניות- עלי בזיליקום (אופציונלי)
4 כפות שמן זית
6 שיני שום קונפי (או שום טרי לפי הטעם)
1/4 כפית פלפל שחור גרוס או לפי הטעם
2 כפיות סוכר חום כהה
3/4 כפית מלח או לפי הטעם
40 גרם חמאה
40 גרם פרמז'ן מגורד
אופן ההכנה:
- מחממים סיר גדול עם מים ו 2 כפות מלח לבישול הפסטה.
- במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים עגבניות שרי, פלפל צ'ילי, גבינת ריקוטה, ורסק עגבניות למחית חלקה.
- מחממים סיר ומוסיפים שמן זית, פלפל שחור ושיני שום ומטגנים קלות. מועכים את השום קונפי עם מזלג. (אם משתמשים בשום טרי, אני ממליצה לטחון עם העגבנות בסעיף הקודם).
- מוסיפים לסיר את העבניות שטחנו ומערבבים, ומבשלים מספר דקות על אש בינונית.
- מוסיפים סוכר חום כהה ומלח ומערבבים.
- מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד מספר דקות.
- לאחר שהמים רתחו מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן.
- מוסיפים לסיר עם הרוטב עגבניות חמאה ופרמז'ן ומערבבים עד שהחמאה והגבינה נמסים ומתקבל רוטב אחיד.
- לאחר שהפסטה מוכנה, מסננים ומעבירים לסיר הרוטב, מערבבים כך שהפסטה תצופה היטב ברוטב.
- מגישים, מפזרים מעט פרמז'ן מגורד וקצת תבלין פלפל צי'ילי חריף.
הערות:
- מומלץ להשתמש בשמן זית איכותי
- ממליצה להשתמש בשום קונפי, המתכון כאן. אם אין ברשותכם, ניתן להשתמש בשום טרי לפי הטעם ולטחון עם העגבניות.
- אם אתם לא אוהבים חריף, ניתן לוותר אך לדעתי מוסיף המון :)
- ניתן להוסיף בשלב הטחינה כמה עלי בזיליקום.
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן

אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן