קוביות פרנץ' טוסט ופירות יער
מה אתם עושים עם חלה שנשארת לכם מיום שישי?
אני תמיד מכינה מחלה שנשארה פרנץ' טוסט או יותר נכון הילדים מבקשים שאשמור חלה על מנת שאוכל להכין להם פרנץ' טוסט ביום שבת בבוקר.
פרנץ' טוסט בצרפתית זה טוסט צרפתי, הצרפתים מכנים אותו פאן פרדו (לחם שנשכח).
הצרפתים משדרגים לחם "ישן" (במקום לזרוק אותו") בכך שהם טובלים אותו בבלילה של ביצים, חלב ושמנת מתוקה ומחזירים לו "חיים",
את הלחם הטבול בבלילה מטגנים במעט חמאה וזו בעצם ארוחת בוקר הפופולארית בעולם.
אצלנו הילדים אוהבים לזלף סירופ מייפל, לבזוק אבקת סוכר ולאכול לצד שמנת חמוצה וזו ארוחת הבוקר האהובה עליהם בכל שבת ואפילו בימי ראשון בבית הספר.
הכנתם?
אל תשכחו לספר לי איך יצא
באינסטגרם @homsky_meitar
בפייסבוק homsky meitar
לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
קוביות פרנץ' טוסט ופירות יער
מצרכים:
8 פרוסות חלה
3 ביצים (גודל M)
120 גרם שמנת מתוקה 38% (1/2 כוס)
120 גרם חלב (1/2 כוס)
30 גרם סוכר (3 כפות)
1/2 כפית מחית וניל איכותית
1/4 כפית קינמון
קורט מלח
להגשה:
תותים/פטל/אוכמניות
סירופ מייפל איכותי
שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
- פורסים חלה לעובי 1.5-2 ס"מ.
- חותכים את החלק החיצוני ופורסים לקוביות שמנמנות.
- בקערה טורפים היטב בעזרת מטרפה את כל המצרכים (ביצים, חלב, שמנת מתוקה, סוכר, וניל, קינמון ומלח).
- מחממים מחבת, מרססים ספריי שמן ומוסיפים מעט חמאה.
- טובלים היטב את קוביות פרוסות החלה מכל הצדדים, מעבירים למחבת ומטגנים בחום בינוני גבוה מכל הצדדים.
- מעבירים לצלחת הגשה ועורמים קוביות פרנץ' טוסט.
- מזלפים סירופ מייפל, בוזקים אבקת סוכר, מסדרים פירות טריים ומגישים לצד שמנת חמוצה.
הערות:
- ניתן להכין פרנץ׳ טוסט מחלה, לחם לבן, בריוש או עוגת שמרים במילוי שוקולד, קינמון או כל ממרח שאתם אוהבים.
- להכנת פרנץ׳ טוסט מעוגת שמרים שנשארה לכם מיום/יומיים קודם: פרסו את העוגה לפרוסות עבות וחתכו לקוביות שמנמנות, הפחיתו את כמות הסוכר בבלילה לכף אחת במקום 3 כפות. אופן ההכנה זהה לאופן ההכנה של פרנץ׳ טוסט מחלה.
- ניתן לטגן פרוסות כולל החלק החיצוני, אני מעדיפה ללא.
- אפשר לזלף דבש במקום סירופ מייפל.
- מומלץ להשתמש בחלה ישנה (מיום קודם) ולא טרייה.
- להכנת פרנץ׳ טוסט סינבון: במקום סוכר לבן 3 כפות סוכר חום כהה + כפית קינמון במקום 1/4 כפית (כל שאר המצרכים לבלילה נשארים אותו הדבר).
להכנת ציפוי גבינה: 40 גרם גבינת שמנת, 20 גרם שמנת חמוצה, 25 גרם חמאה רכה, 50 גרם אבקת סוכר, קורט מלח ורבע כפית מחית וניל. טוחנים את כל המצרכים יחד בבלנדר מוט או מעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק. לאחר הטיגון מניחים בצלחת הגשה ומזלפים ציפוי גבינה ובוזקים מעט קינמון.
