מופלטה בחמאת פיסטוק ודבש

meitar homskym • March 23, 2023
בילדותי, כל שנה בחג הפסח היינו נוסעים לאשדוד לסבתי האהובה ז"ל לחגוג את המימונה.
בבית קטנטן עם מטבח פצפון כל הקסם היה קורה, אבי היה מסדר את את השולחן עם מגוון מטעמים ומיני מתיקה. מגשים רבים של עוגיות במגוון צבעים וטעמים, ריבות ועוד. סבתי הייתה מכינה כמויות אדירות של בצק למופלטה וכשכל המשפחה (נכדים ונינים), שכנים וחברים היו מגיעים, היא עמדה שעות במטבח וטיגנה מופלטות כדי שכולם יוכלו לאכול מופלטה חמה ישירות מהמחבת.
אני זוכרת את האירוע כאילו היה אתמול, הטעם, השמחה והחיוך הגדול של סבתי לאורך כל הערב.

לימים, אימי התחילה להכין מופלטה במוצאי חג הפסח למשפחה וחברים ובכל שנה הבית התמלא עד אפס מקום.
עם השנים המימונה הפכה יותר אינטימית ומשפחתית והמופלטה היא העיקר שלשמה אנחנו מתכנסים.

הכנתם?
אל תשכחו לשלוח/לתייג תמונה באינסטגרם >> homsky_workshop_patisserie
לסרטון ההכנה לחצו כאן


מופלטה בחמאת פיסטוק ודבש
כ- 30 יחידות 

מצרכים :
1 ק"ג קמח חיטה לבן
כפית שטוחה שמרים יבשים
2 כפות סוכר
650 מ"ל מים
כף מלח

כוס - כוס וחצי שמן לשימון התבנית 

חמאת פיסטוק:
150 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
50 גרם מחית פיסטוק

להגשה:
דבש 

אופן ההכנה:
  1.  מוציאים חמאה לטמפרטורת החדר.
  2. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר, שמרים ומערבבים. 
  3. מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק ללא שאריות קמח. ממשיכים ללוש עוד כ 3-4 דקות.
  4. מוסיפים מלח ולשים במהירות נמוכה- בינונית עוד כ- 3-4 דקות, עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק.
  5. מעבירים את הבצק למשטח משומן קלות ומכדררים לכדור.
  6. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד רופף או מגבת ונותנים לבצק מנוחה למשך כחצי שעה עד 45 דקות.
  7. שופכים למגש שמן בגובה כחצי ס"מ.
  8. מוציאים את הבצק למשטח משומן ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג (משקל כל כדור כ 55 גרם).
  9. מסדרים את הכדורים על גבי המגש כשהצד החלק והיפה של הכדור כלפי מעלה. חשוב להקפיד שהכדורים יהיו משומנים היטב גם בחלק העליון.
  10. מכסים את התבנית ונותנים מנוחה נוספת של כ- 15-20 דקות.
  11. מכינים חמאת פיסטוק: מערבבים חמאה רכה בטמפרטורת החדר ומחית פיסטוק למרקם חלק ומניחים בצד עד להגשה.
  12. מחממים מחבת רחבה ושטוחה.
  13.  מוציאים כדור בצק למשטח עבודה משומן היטב ומתחילים לפתוח לעלה דק מאוד מהמרכז החוצה (אני ממליצה לפתוח במקביל שניים שלושה כדורים, כך הבצק נח ויותר נוח לעבודה. לסרטון הכנה לחצו כאן
  14. מעבירים את העלה למחבת חמה, כאשר החלק התחתון של העלה מוכן, הופכים ומעליו מניחים עוד עלה. באותו האופן ממשיכים להכין את כל הכדורים.
  15. בסיום ההכנה, מעבירים את המופלטות לצלחת, מניחים במרכז כל מופלטה כפית חמאת פיסטוק ומורחים, מזלפים דבש לפי הטעם, סוגרים לחצי ומגלגלים לצורת קונוס.
  16.  מסדרים את כל המופלטות בצלחת הגשה ומזלפים עוד קצת דבש
הערות:
  • את טיגון המופלטות אני מחלקת לשניים, לאחר כחצי כמות אני מוציאה את המופלטות מהמחבת ומתחילה לטגן את החצי הנותר.
  • מומלץ לאכול את המופלטה חמה.
  • ניתן לפתוח את המופלטה בין שני ניירות אפייה, אני מוצאת את השיטה יותר מסובכת ולכן אני פותחת אותה בדיוק כפי שסבתי הייתה פותחת כל עלה על גבי השיש.
 

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More