אצבעות שוקולד קינדר בוואנו
אני כל כך אוהבת להכין עוגיות באפס מאמץ, נו טוב... זה לא ממש ללא מאמץ, אך במקום לגלגל עוגיות הרבה עוגיות, הכנתי עוגייה גדולה ולאחר האפייה חתכתי לאצבעות, זה ממש מקצר את אופן ההכנה וכך חסכתי את שלב הכנת פרלין בוואנו, הקפאה וגלגול לעוגיות.
נכון פשוט יותר?
בכל אופן אם אתם מעדיפים עוגיות ולא אחת גדולה מוזמנים להציץ במגוון רחב של עוגיות הקיימות בבלוג ולהתאים את אופן ההכנהץ
העוגייה הגדולה מורכבת משתי שכבות של עוגיית שוקולד צ'ואית, משהו בין מרקם של עוגיית שוקולד צ'יפס רכה לבין בראוניז,
בניהן מרחתי שכבה נדיבה של ממרח בוואנו ומעל הכל פזרתי מלח פלור דה סל.
התקבלו אצבעות שוקולד קינדר מושחתות וכל כך טעימות שלא ניתן להפסיק לאכול....
המתכון לא מסובך, אך חשוב להקפיד על שקילה מדוייקת ואפיה נכונה, ממליצה לעקוב אחר הוראות ההכנה.
תיהנו ועדכנו אותי באינסטגרם איך יצא לכם ♥
לסרטון ההכנה לחצו כאן
אצבעות שוקולד קינדר בוואנו
המתכון מספיק למסגרת/תבנית בגודל 30X10 ס"מ
מצרכים לבצק העוגיות:
150 גרם שוקולד מריר 64%
100 גרם חמאה
50 גרם סוכר לבן
100 גרם סוכר מולסה (חום כהה)
60 גרם ביצים (ביצה 1 גודל L)
40 חלמונים (2 חלמונים גודל L)
3 גרם מלח פלור דה סל
175 גרם קמח ( כוס +1/4)
50 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס)
30 גרם אבקת קקאו כהה (3 כפות)
5 גרם אבקת אפיה
300 גרם ממרח בוואנו
לפיזור לפני האפיה:
מעט מלח פלור דה סל/ מלח ים אטלנטי
אופן ההכנה:
- עוטפים מסגרת/תבנית בנייר אפייה ונייר אלומניום.
- ממיסים שוקולד מריר בפולסים קצרים במיקרוגל.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה רכה וסוכרים עד לקבלת מסה הומוגנית ובהירה.
- מוסיפים את השוקולד המומס ומערבלים לקבלת תערובת הומוגנית.
- מוסיפים את הביצים והחלמונים בהדרגה תוך כדי ניקוי הקערה בעזרת לקקן ומערבלים עד שהמסה תפוחה.
- בקערה מערבבים את היבשים (קמח, אבקת קקאו, אבקת אפיה ומלח) ומסננים.
- מוסיפים את היבשים לקערת המיקסר ומערבלים עד שכל האבקות נטמעות בתערובת.
- מעבירים חצי מהתערובת אל המסגרת ומשטחים בעזרת פלטה מדורגת קטנה.
- מעל הבצק שופכים ממרח בוואנו, משטחים ומעבירים להקפאה.
- את יתרת הבצק מרדדים לגודל התבנית בעזרת נייר אפייה ומכניסים להקפאה של כ 15 דקות. לסרטון ההכנה לחצו
כאן
- מחממים תנור טורבו ל 170 מעלות.
- מוציאים את התבנית והבצק המרודד ומרכיבים : מניחים את הבצק המרודד על גבי הממרח, מהדקים ומפזרים מעט מלח פלור דה סל.
- מכניסים את התבנית לאפיה במשך כ 15-17 דקות או עד שהבצק מתייצב אך עדיים רך וקפיצי למגע.
- מקררים בטמפרטורת החדר.
- חותכים לעוגיות ברוחב כ- 1/2 ס"מ
הערות:
- ניתן להקפיא את התבנית עטופה היטב לפני האפייה עד 3 חודשים. כשרוצים לאפות, מכניסים ישירות מהמקפיא לתנור שחומם מראש.
שימו לב, כי משך האפייה מעט יתארך. אפשר גם להפשיר במקרר ולאחר מכן לאפות.
- שומרים את העוגיות בכלי אטום כ 5 ימים.
- זמני האפייה משתנים בהתאם לעוצמת התנור שלכם. אני אוהבת את העוגיות רכות מבפנים וצ'ואיות, אך אם אתם מעדיפים את העוגיות יותר קריספיות תאפו אותן עוד דקה- שתיים (אל תגזימו שלא יתייבשו יותר מידי).
