ריבועי בצק פריך, פרג ווניל

Homsky Meitar • June 27, 2021


הקינוחים הכי טובים נולדים "בטעות" או על בסיס "שאריות". 
מה זאת אומרת "שאריות"? כשאני מכינה קינוחים אני לא תמיד משתמשת בכל הקרמים והבצקים שהכנתי לקינוח ספציפי ואז נשארים לי במקרר "שאריות".
מה"שאריות" האלה תמיד אפשר להכין משהו חדש, שלולא מה שנשאר, לא תמיד הייתי חושבת על השילובים האלה. 

הקינוח הבא נולד ב"בטעות", מ"השאריות" שנשארו לי מסדנת טארטלטים וממתכון שתכננתי להכין.
כשפתחתי את המקרר וראיתי קרם פטיסייר ומלית פרג, מיד קפץ לי לראש רעיון להכין עוגיות בסגנון ריבועים.
למה אני כל כך אוהבת להכין ריבועים כי זה הכי פשוט, מכינים קינוח גדול ולאחר האפייה חותכים ומאחסנים בצנצנת בדיוק כמו עוגיות רק עם פחות עבודה :)

אז אם אתם חובבי פרג זה לגמרי המתכון עבורכם, שכבות של בצק פריך וניחוח, מלית פרג וקרם פטיסייר. 
העוגיות ריבועים שהתקבלו כל כך מענגים וטעימים שמתפוררים עם כל ביס ואי אפשר להפסיק לאכול!

הכנתם?
אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם >> homsky_patisserie  ובפייסבוק  HomskyMeitar
 

ריבועי בצק פריך, פרג ווניל

המתכון מספיק לתבנית בגודל 20x20

מצרכים:
בצק פריך:
135 חמאה קרה
230 גרם קמח עוגיות או רב תכליתי (כוס וחצי+ 2 כפות)
40 גרם אבקת סוכר
3 גרם אבקת אפיה
קורט מלח
חצי כפית מחית וניל
30 גרם שמנת מתוקה

מלית פרג:
100 חלב
30 גרם סוכר
30 גרם דבש
35 גרם חמאה
קורט מלח
140 גרם פרג טחון טרי (2 כוסות)
50 גרם אבקת שקדים

קרם פטיסייר:
200 גרם חלב
30 גרם חלמונים
35 גרם סוכר
20 גרם קורנפלור
4 גרם מחית וניל

אופן ההכנה:
  1. מרפדים תבנית/רינג בנייר אפיה לחילוץ קל.
  2. מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו.
  3. הכנת הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים בפולסים לפירורים דקים כמו חול, חמאה קרה חתוכה לקוביות, קמח, אבקת אפיה, אבקת סוכר ומלח.
  4. מוסיפים שמנת מתוקה ומחית וניל ומעבדים עד לקבלת גושי בצק גדולים. מוציאים 1/3 מהבצק ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה ומעבירים למקרר עד להרכבה.
  5. את יתרת הבצק ממשיכים לעבד במעבד מזון עד שמתקבל בצק אחיד, ללא גושים, חשוב להימנע מעיבוד יתר.
  6. מוציאים את הבצק מהמעבד מזון ומרדדים לריבוע בגודל הרינג (20X20)בין שני ניירות אפייה, מניחים את הרינג על גבי הבצק מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומעבירים למקפיא למשך כחצי שעה.
  7. אופים את הבצק כ- 10 דקות עד שהבצק טיפה מזהיב.
  8. מוציאים את הרינג מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר.
  9.  הכנת מלית פרג: בסיר קטן מבשלים חלב, חמאה, מלח סוכר ודבש לסף רתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים פרג תוך כדי ערבוב.
  10. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים מעט והמסה מסמיכה.
  11. מוסיפים אבקת שקדים, מערבבים לאיחוד, מסירים מהאש ומקרירים.
  12. לאחר שהמלית התקררה מעבירים אותה על גבי הבצק ומשטחים.
  13. הכנת קרם פטיסייר: בקלחת שמים חלב ומחית וניל.
  14. בקערה מערבבים חלמונים, סוכר ומעט מהנוזל שבקלחת (כ 3-4 כפות), מוסיפים קורנפלור ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
  15. מעבירים לקלחת את תערובת החלמונים ומערבבים.
  16. מדליקים את הכיריים לחום בינוני ומבשלים תוך כדי טריפה נמרצת עד לקבלת קרם סמיך וחלק.
  17.  מעבירים את הקרם על גבי מלית הפרג ומשטחים.
  18. מוציאים מהמקרר את גושי הבצק ומפזרים מעל הקרם פטיסייר.
  19. אופים כ- 15-20 דקות עד שהבצק מזהיב.
  20. מוציאים מהתנור ומקררים בטמפרטורת החדר.
  21. מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים.
  22. בוזקים מעל אבקת סוכר ומאחסנים בקופסה אטומה.

הערות:
  • פרג חשוב שיהיה טחון טרי. אם הפרג לא טרי הוא מקבל מרירות. ניתן לבקש בחנויות תבלינים לטחון את הפרג או לטחון לבד במטחנת תבלינים או תירמומיקס.
  • העוגיות נשמרות בקופסה אטומה כ 4-5 ימים. ניתן להקפיר כחודש ולפני ההגשה לחמם כמה דקות בתנור.
  • אפשר להכין את העוגיות ללא פטיסייר וניל אבל לדעתי מאוד מוסיף לטעם ולמרקם.

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More