עוגת גבינה אפויה- ניו יורק צ'יז קייק
Homsky Meitar • June 24, 2021
קיימים כל כך הרבה גרסאות ומתכונים לעוגות גבינה, ואני בטוחה שלכל אחד מכן יש את הסגנון המועדף עליו... עוגת גבינה קרה, עוגת גבינה פירורים, עוגת גבינה אפויה במרקם אוורירי או עוגת גבינה עשירה במרקם קרמי, עוגת גבינה עם שוקולד או עם פירות... בקיצור הבנתם, יש עולם שלם של עוגות גבינה.
אני באופן אישי אוהבת לא מעט סוגים של עוגות גבינה, אבל אם תבקשו ממני לבחור אחת, אני אבחר בלי למצמץ בעוגת גבינה ניו יורק צ'יז קייק.
השבוע נפגשתי עם בתיה שורק המהממת בעלת בלוג אפיה just batia, בפטלינה, בית קפה שכונתי שצמוד לביתי ושבתיה מאוד אוהבת.
את בתיה אני מכירה שנים, בעלה רועי ואני עבדנו יחד בלאומי קארד, אך מלבד שיחות טלפון, אנחנו לא מצליחות להיפגש באופן שוטף.
בשיחה האחרונה שלנו, החלטנו לפתוח יומנים, לנעוץ דייט ולהיפגש לא משנה מה.
לפני מספר ימים סופסוף נפגשנו בפטלינה ובתיה הציעה שנזמין עוגת גבינה שהיא מאוד אוהבת והיא תשמח שננסה לשחזר את העוגה יחד.
אני מיד נעניתי לאתגר, סיימנו את הקפה והעוגה ונכנסנו לסטודיו שלי (חלל סדנאות חדש שאני מאוד אוהבת) והתחלנו להכין את העוגה.
העוגה מתבססת על מתכון שאני מכינה שנים ומעולם לא עלה לבלוג (המתכון המקורי יעלה לבלוג בהמשך), ערכנו בו קצת שינויים והינו הוא לפניכם/
המתכון קל להכנה, וכשאני אומרת קל אני מתכוונת לאיחוד החומרים בקערה ומטרפה ידנית או במיקסר עם וו גיטרה - מה שיותר נוח לכם.
במתכון אתם לא נדרשים להקציף חלבונים או ביצים, בסה"כ ערבוב החומרים לבלילה חלקה, לאחר האפייה העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה המקורי שלה, היא לא עולה ולא יורדת, נשארת ישרה וצחורה.
העוגה כל כך טעימה, עשירה , קרמית ומרשימה! היא נראית מסובכת, אבל היא מטעה כי ממש פשוטה להכנה- תציצו בהוראות ההכנה.
אני מבטיחה לכם שאם תכינו אותה היא תהיה העוגה הקבועה שלכם כל סופ"ש!
הכנתם?
אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם >> homsky_patisserie ובפייסבוק HomskyMeitar
עוגת גבינה אפויה- ניו יורק צ'יז קייק
תבנית קוטר 20 ס"מ
מצרכים לתחתית:
200 גרם פירורי עוגיות (בצק פריך/עוגיות חמאה/בצק פריך/פתיבר)
75 גרם חמאה
מתכון לבצק פריך כאן
מצרכים לעוגת גבינה:
675 גרם גבינת שמנת 30% (3 גביעים )
200 גרם שמנת חמוצה 15% (גביע אחד)
כפית מחית וניל
200 גרם ביצים (4 ביצים גודל M)
200 גרם סוכר (כוס)
35 גרם קמח (1/4 כוס)
מצרכים לרוטב פירות יער
200 גרם פירות יער קפואים (פטל אדום/פטל שחור/אוכמניות/דובדבנים)
40 גרם סוכר
גרידה מלימון אחד
30 גרם מיץ לימון
מצרכים לקצפת:
מיכל שמנת מתוקה 38%
כף אבקת סוכר מסוננת
אופן ההכנה:
- עוטפים רינג בנייר אפיה ונייר אלומיניום, מוודאים כי הרינג אטום היטב.
- הכנת התחתית: במעבד מזון טוחנים לפירורים בצק פריך /עוגיות חמאה/פתי-בר, מוסיפים חמאה מומסת וטוחנים עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לרינג ומשטחים לעובי אחיד.
- מכניסים את הרינג למקפיא למשך כחצי שעה.
- מחממים תנור טורבו ל 120 מעלות, בתחתית התנור שמים תבנית אפייה ומוזגים לתוכה מים רותחים.
- הכנת תערובת גבינה: שמים גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר ומחית וניל בקערת מיקסר עם וו גיטרה או בקערה עם מטרפה ידנית ומרככים את הגבינות לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצים בהדרגה (אחת אחרי השניה), עד שהן נטמעות בתערובת.
- מוסיפים קמח ומערבלים עד שנטמע בתערובת.
- מוציאים את הרינג מהמקפיא ויוצקים את תערובת הגבינה לרינג.
- אופים את העוגה במשך כשעה, עד שהעוגה יציבה בשוליה ורוטטת במרכז.
- בסיום האפייה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להצטנן עד שהתנור מתקרר.
- מוציאים את העוגה להמשך צינון בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מעבירים למקרר ללילה.
- הכנת רוטב פירות יער: מכניסים את כל המרכיבים לקלחת ומבשלים עד לקבלת רוטב סמיך. מניחים בצק לקירור.
- מחלצים את העוגה מהרינג.
- הכנת קצפת: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, שמים שמנת מתוקה ואבקת סוכר ומקציפים לקצפת יציבה.
- מעבירים את הקצפת על גבי העוגה ובעזרת פלטה/לקקן/כף מסדרים את הקצפת בצורה חופשית, לא חייבים ליישר, העוגה מקבלת מראה יפיפה עם גבעות לא אחידות.
- מגישים לצד רוטב פירות יער.
הערות:
- העוגה נשמרת בכלי סגור כ 3-4 ימים במקרר.
- ניתן לטחון עוגיות מוכנות או להכין בצק פריך , המתכון כאן, לאחר האפייה לטחון ולהמשיך ע"פ הוראות המתכון.
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן

אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן