פונדנט שוקולד חלומי

Homsky Meitar • June 12, 2021

פונדנט שוקולד קלאסי, הוא קינוח עשיר ומרוכז, מעין עוגת שוקולד חמה, שממנה נשפך מפל שוקולד חם.

פונדנט נקרא גם עוגת לבה, במסעדות רבות בארץ נוטים לקרוא לפונדנט, סופלה שוקולד (קינוח צרפתי קלאסי) שזו טעות, כיוון שסופלה זה קינוח אחר לחלוטין, קינוח לח, קליל, תפוח ואוורירי שמכינים רגע לפני ההגשה והוא מבוסס על חלבונים מוקצפים וחלמונים, הוא עולה על פני התבנית ולאחר מספר דקות מתחיל לרדת.


אז אחרי שעשינו סדר בין שני הקינוחים, אני אשאל, האם יש מישהו שלא אוהב פונדנט?

אני לא מכירה מישהו שיסרב לעוגת שוקולד חמה שבעת נעיצת כפית במרכזה נשפך מפל שוקולד חם!


פונדנט שוקולד מבוסס על שוקולד מריר וכיוון ששוקולד הוא המרכיב העיקרי, איכות השוקולד שתבחרו להשתמש בו תשפיע באופן משמעותי על טעמו.

כמובן שאפשר להשתמש בכל שוקולד מריר סטנדרטי, אך אני תמיד אעדיף בפונדנט להשתמש בשוקולד איכותי לפחות 60% מוצקי קקאו, כך תקבלו קינוח שוקולד עשיר וטעים.


במתכון החלטתי לשלב הפתעה בתוך הפונדנט והוספתי במרכז כל עוגה פרלין שוקולד, התוצאה שהתקבלה כל כך טעימה והשוקולד לאחר האפייה נשאר נוזלי ומשתלב נפלא. שלא תטעו ותחשבו שמדובר בקינוח מסובך להכנה, ההפך הוא הנכון! אופן ההכנה מאוד פשוט ומצריך בסך הכל קערה אחת, מטרפה ידנית ולקקן.

חשוב לדעת, שהחלק הכי קריטי בהכנת פונדנט שוקולד הוא משך האפייה המדויק והוא זה שיקבע את הצלחת הקינוח, אם תאפו את הקינוח זמן ארוך הפונדנט יתייבש ותתקבל עוגת שוקולד רגילה ללא מרכז נוזלי.

אז מה כדאי לעשות? אפייה של קינוח אחד ולמצוא את הזמן המדויק, זמני האפייה משתנים מתנור לתנור ומסוג התבנית וגודלה.

הקינוח מוכן כשהוא נראה אפוי מבחוץ אך עדיין רוטט מבפנים.


הקינוח באמת פשוט להכנה ואינו מתחכם, אז אל תהססו להכין ולשתף אותי בתוצאות.

 לסרטון הכנה היכנסו לאינסטגרם >> homsky_patisserie 





פונדנט שוקולד חלומי


כ- 8 יחידות


מצרכים:

220 גרם שוקולד מריר 64% איכותי

200 גרם חמאה

120 גרם סוכר

200 גרם ביצים (4 ביצים גודל M) בטמפרטורת החדר

60 גרם חלמונים (מ - 3 ביצים גודל L)

1/4 כפית מלח

70 גרם קמח (חצי כוס)


מילויים :

מלית לוז

100 גרם שוקולד לבן

10 גרם שמן זרעי ענבים

20 גרם מחית פרלינה לוז- נוגט


מלית קרמל מלוח

100 גרם שוקולד גולד

12 גרם שמן זרעי ענבים

קורט מלח פלור דה סל


או שימוש בממרחים איכותיים קנויים:

120 גרם ממרח שוקולד גולד (קרמל מלוח) או קינדר בוואנו


אופן ההכנה:


  1. משמנים תבניות אישיות לאפייה.
  2. הכנת המילוי: ממיסים שוקולד בפולסים קצרים במיקרוגל, מוסיפים שמן ומחית פרלינה לוז.
  3. מעבירים לשקית זילוף, ממלאים תבנית סיליקון חצי כדור (אני השתמשתי בתבנית עם 24 שקעים) ומקפיאים לחצי שעה- שעה או עד שהשוקולד קפוא לחלוטין.
  4. הכנת הפונדנט: מחממים תנור ל- 190 מעלות טורבו.
  5. בקערה שמים שוקולד מריר וחמאה וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים עד להמסה מלאה וקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  6. מוסיפים סוכר וטורפים עם מטרפה ידנית.
  7. מוסיפים לתערובת השוקולד את הביצים והחלמונים בהדרגה תוך כדי ערבוב.
  8. מנפים את הקמח ומקפלים בעזרת לקקן עד לקבלת תערובת חלקה.
  9. מעבירים את התערובת לשקית זילוף, וממלאים את התבניות חצי גובה, מוסיפים חצי כדור שוקולד קפוא וממשיכים למלא את התבנית בתערובת הפונדנט.
  10. אופים את הפונדנט במשך 8-12 דקות, זה מאוד תלוי בעוצמת התנור שלכם.
  11. בתום האפיה, ממתינים דקה שתיים להתייצבות והופכים את הפונדנט על צלחת הגשה. ניתן לבזוק מעט אבקת קקאו או אבקת סוכר ומגישים חם!
  12. בתיאבון :)


הערות:

  • מומלץ להשתמש בשוקולד איכותי לפחות 60% מוצקי קקאו, אני השתמשתי בשוקולד 64% של חברת cacao barry
  • ניתן להשתמש בתבניות אישיות מחרסינה המתאימות לאפיה (מגישים עם התבנית) או בתבניות סיליקון/חד פעמיות אישיות (בתום האפייה הופכים על צלחת הגשה)
  • זמני אפיה משתנים מתנור לתנור ומסוג התבנית וגודלה, אני אופה בתנור חזק ב 190 מעלות 8 דקות.
  • את הקינוח אוכלים מיד כשהוא יוצא מהתנור, לא ניתן לשמור או לחמם שוב בתנור או במיקרוגל כי המרקם נפגע ויהיה פחות נוזלי במרכז הקינוח.
  • ניתן לשמור את הפונדנט במקרר לפני האפייה למשך יומיים, כשהוא כבר בתוך תבניות האפייה, ולאפות ישירות מהמקרר. שימו לב, זמני האפייה יכולים להתארך מעט.




By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More