מאפינס פיסטוק, פטל וקרם וניל
פיסטוק הוא אחד מחומרי הגלם האהובים עלי, עוד מהילדות אני זוכרת שהיינו נפגשים בשבתות עם המשפחה המורחבת לארוחת צהריים שבסיומה נהגנו לקנח במשהו מתוק, פירות ופיצוחים. כל בני המשפחה פיצחו גרעינים ורק אני ישבתי ליד קערה מלאה בפיסטוקים, קילפתי אחד אחד ואכלתי אותם בהנאה.
ולמרות אהבתי לפיסטוק, אני מרגישה שבבלוג אין לי מספיק מתכונים המשלבים פיסטוק, אז החלטתי שהגיע הזמן לשנות קצת את המאזן ולהכין מתכון פשוט, טעים ושתמיד כיף לאכול .
המתכון למאפינס פיסטוק, פטל שחור וקרם וניל, אולי יראה לכם מעט מורכב, אבל אני מבטיחה לכם שאם תקראו את המתכון לפחות פעמיים ותכינו את כל חומרי הגלם מראש, תגלו כי המתכון פשוט ובכלל לא מסובך. כמובן שאפשר לותר על הקרם פטיסייר, אך לטעמי הקרם מאוד מוסיף ומשתלב נפלא בקינוח.
המתכון פשוט להכנה ומהנה להכנה עם הילדים ובכלל, אז תנסו ומקסימום תצליחו!
homsky_patisserie <<הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא
מאפינס פיסטוק, פטל שחור וקרם וניל
כ- 16 מאפינס
מצרכים:
מאפינס:
120 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
175 גרם סוכר
כפית מחית וניל איכותית
חצי כפית מלח
40 גרם מחית פיסטוק
115 גרם ביצים (2 ביצים גודל L) בטמפרטורת החדר
210 גרם חלב בטמפרטורת החדר (2/3 כוס + 1/4 כוס)
245 גרם קמח עוגיות או קמח רב תכליתי (כוס + 3/4 כוס)
50 גרם פיסטוקים טחונים לאבקה
5 גרם אבקת אפייה
200 גרם פטל שחור טרי או קפוא (בערך כוס וחצי) + כפית קמח
קראמבל:
50 גרם סוכר דמררה (חום בהיר)
50 גרם קמח
30 פיסטוקים טחונים לאבקה
50 גרם חמאה קרה
קורט מלח
קרם פטיסייר וניל:
150 גרם חלב
50 גרם שמנת מתוקה
30 גרם חלמונים (כ- 2 חלמונים מביצה גודל M)
35 גרם סוכר
20 גרם קורנפלור
חצי כפית מחית וניל
35 גרם חמאה
אופן ההכנה:
- קרם פטיסייר וניל: בקלחת שוקלים חלב, שמנת מתוקה, ומחית וניל.
- בקערה מערבבים חלמונים, סוכר ומעט מהנוזל שבקלחת (כ 3-4 כפות), מוסיפים קורנפלור ומערבבים עד לקבלת מסה חלקה ללא גושים.
- מעבירים לקלחת את תערובת החלמונים ומערבבים.
- מדליקים את הכיריים לחום בינוני ומבשלים תוך כדי טריפה נמרצת עד לקבלת קרם סמיך וחלק.
- מעבירים את הקרם לקופסה שטוחה ורחבה (על מנת שהקרם יתקרר מהר) ומניחים ניילון צמוד לקרם כדי שלא יווצר קרום.
- מקררים את הקרם לפחות שעתיים במקרר - עד שהקרם קר לחלוטין (ניתן להכין את הקרם מראש).
- מחממים תנור ל- 170 מעלות.
- משמנים תבניות שקעים מסיליקון עם מעט ספריי שמן או עם חמאה רכה.
- קראמבל: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות, קמח, סוכר, פיסטוקים טחונים ומלח עד לקבלת גושי בצק גדולים. מניחים בצד עד להרכבה.
- מאפינס: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד חמאה רכה, סוכר, מחית וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת הומוגנית במרקם של משחה.
- מנקים את דפנות הקערה בעזרת מרית ומוסיפים מחית פיסטוק, מערבלים עד שהמחית נטמעת היטב בתערובת.
- מוסיפים ביצים טרופות בהדרגה, כל פעם קצת עד שהביצים נבלעות בתערובת ורק לאחר מכן מוסיפים עוד (חשוב לנקות את דפנות ותחתית קערת המיקסר עם מרית, בין הוספה להוספה).
- בקערה נוספת מערבבים קמח, פיסטוקים טחונים ואבקת אפייה.
- מוסיפים את היבשים לסירוגין עם החלב כך שמתחילים ומסיימים עם היבשים (1/3 יבשים ו- 1/2 מכמות החלב > 1/3 יבשים ויתרת החלב ובסוף את יתרת היבשים), מערבלים רק עד שהתערובת אחידה - זהירות מערבוב יתר!
- קוצצים פטל שחור טרי או קפוא (לא להפשיר), מוסיפים כפית קמח ומערבבים, מוסיפים את הפטל לתערובת ומקפלים עד לפיזור אחיד.
- מעבירים את התערובת לשקעים כ- 2/3 גובה (ניתן להיעזר בשקית זילוף) ומפזרים מעל קראמבל.
- אופים את המאפינס במשך כ- 18 דקות, עד שקיסם במרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים בטמפרטורת החדר ומפדרים אבקת סוכר.
- מעבירים את הקרם פטיסייר לקערת מיקסר עם בלון הקצפה או באמצעות מטרפה ידנית, ומערבלים במהירות נמוכה- בינונית עד לקבלת קרם חלק.
- מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר עגול וחלק.
- במרכז כל מאפינס יוצרים חור באמצעות צנטר או קורצן עוגיות עגול וקטן, מזלפים קרם פטיסייר ומגישים.
הערות:
- השתמשתי בשתי תבניות סיליקון של סיליקומארט שרכשתי בחנות קוק אנד בייק. בכל תבנית 8 שקעים, קוטר 6 ס"מ גובה 3.5 ס"מ.
- במקום קמח עוגיות ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי באותה הכמות.
- זמני אפיה משתנים מתנור ותנור.
- קרם פטיסייר נשמר 3 ימים במקרר, לכן מומלץ להכין בסמוך להגשה.
- המאפינס נשמרים כ3-4 ימים בטמפרטורת החדר או במקרר, ניתן להקפיא לאחר האפייה בכלי אטום למשך חודש, לפני ההגשה להפשיר ולאחר מכן ניתן לחמם דקה שתיים בתנור.
- ניתן להחליף את הפטל בכל פרי יער שאתם אוהבים.
