מאפינס פיסטוק, פטל וקרם וניל

Homsky Meitar • May 30, 2021

פיסטוק הוא אחד מחומרי הגלם האהובים עלי, עוד מהילדות אני זוכרת שהיינו נפגשים בשבתות עם המשפחה המורחבת לארוחת צהריים שבסיומה נהגנו לקנח במשהו מתוק, פירות ופיצוחים.  כל בני המשפחה פיצחו גרעינים ורק אני ישבתי ליד קערה מלאה בפיסטוקים, קילפתי אחד אחד ואכלתי אותם בהנאה.

ולמרות אהבתי לפיסטוק, אני מרגישה שבבלוג אין לי מספיק מתכונים המשלבים פיסטוק, אז החלטתי שהגיע הזמן לשנות קצת את המאזן ולהכין מתכון פשוט, טעים ושתמיד כיף לאכול .


המתכון למאפינס פיסטוק, פטל שחור וקרם וניל,  אולי יראה לכם מעט מורכב, אבל אני מבטיחה לכם שאם תקראו את המתכון לפחות פעמיים ותכינו את כל חומרי הגלם מראש, תגלו כי המתכון פשוט ובכלל לא מסובך. כמובן שאפשר לותר על הקרם פטיסייר, אך לטעמי הקרם מאוד מוסיף ומשתלב נפלא בקינוח.

המתכון פשוט להכנה ומהנה להכנה עם הילדים ובכלל, אז תנסו ומקסימום תצליחו!

 homsky_patisserie   <<הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא




מאפינס פיסטוק, פטל שחור וקרם וניל


כ- 16 מאפינס


מצרכים:

מאפינס:

120 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

175 גרם סוכר

כפית מחית וניל איכותית

חצי כפית מלח

40 גרם מחית פיסטוק

115 גרם ביצים (2 ביצים גודל L) בטמפרטורת החדר

210 גרם חלב בטמפרטורת החדר (2/3 כוס + 1/4 כוס)

245 גרם קמח עוגיות או קמח רב תכליתי (כוס + 3/4 כוס)

50 גרם פיסטוקים טחונים לאבקה

5 גרם אבקת אפייה

200 גרם פטל שחור טרי או קפוא (בערך כוס וחצי) + כפית קמח


קראמבל:

50 גרם סוכר דמררה (חום בהיר)

50 גרם קמח

30 פיסטוקים טחונים לאבקה

50 גרם חמאה קרה

קורט מלח


קרם פטיסייר וניל:

150 גרם חלב

50 גרם שמנת מתוקה

30 גרם חלמונים (כ- 2  חלמונים מביצה גודל M)

35 גרם סוכר

20 גרם קורנפלור

חצי כפית מחית וניל

35 גרם חמאה


אופן ההכנה:


  1. קרם פטיסייר וניל: בקלחת שוקלים חלב, שמנת מתוקה, ומחית וניל.
  2. בקערה מערבבים חלמונים, סוכר ומעט מהנוזל שבקלחת (כ 3-4 כפות), מוסיפים קורנפלור ומערבבים עד לקבלת מסה חלקה ללא גושים.
  3. מעבירים לקלחת את תערובת החלמונים ומערבבים.
  4. מדליקים את הכיריים לחום בינוני ומבשלים תוך כדי טריפה נמרצת עד לקבלת קרם סמיך וחלק.
  5. מעבירים את הקרם לקופסה שטוחה ורחבה (על מנת שהקרם יתקרר מהר) ומניחים ניילון צמוד לקרם כדי שלא יווצר קרום.
  6. מקררים את הקרם לפחות שעתיים במקרר - עד שהקרם קר לחלוטין (ניתן להכין את הקרם מראש).
  7. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
  8. משמנים תבניות שקעים מסיליקון עם מעט ספריי שמן או עם חמאה רכה.
  9. קראמבל: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות, קמח, סוכר, פיסטוקים טחונים ומלח עד לקבלת גושי בצק גדולים. מניחים בצד עד להרכבה.
  10. מאפינס: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד חמאה רכה, סוכר, מחית וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת הומוגנית במרקם של משחה.
  11. מנקים את דפנות הקערה בעזרת מרית ומוסיפים מחית פיסטוק, מערבלים עד שהמחית נטמעת היטב בתערובת.
  12. מוסיפים ביצים טרופות בהדרגה, כל פעם קצת עד שהביצים נבלעות בתערובת ורק לאחר מכן מוסיפים עוד (חשוב לנקות את דפנות ותחתית קערת המיקסר עם מרית, בין הוספה להוספה).
  13. בקערה נוספת מערבבים קמח, פיסטוקים טחונים  ואבקת אפייה.
  14. מוסיפים את היבשים לסירוגין עם החלב כך שמתחילים ומסיימים עם היבשים (1/3 יבשים ו- 1/2 מכמות החלב > 1/3 יבשים ויתרת החלב ובסוף את יתרת היבשים), מערבלים רק עד שהתערובת אחידה - זהירות מערבוב יתר!
  15. קוצצים פטל שחור טרי או קפוא (לא להפשיר), מוסיפים כפית קמח ומערבבים, מוסיפים את הפטל לתערובת ומקפלים עד לפיזור אחיד.
  16. מעבירים את התערובת לשקעים כ- 2/3 גובה (ניתן להיעזר בשקית זילוף) ומפזרים מעל קראמבל.
  17. אופים את המאפינס במשך כ- 18 דקות, עד שקיסם במרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים.
  18. מצננים בטמפרטורת החדר ומפדרים אבקת סוכר.
  19. מעבירים את הקרם פטיסייר לקערת מיקסר עם בלון הקצפה או באמצעות מטרפה ידנית, ומערבלים במהירות נמוכה- בינונית עד לקבלת קרם חלק.
  20. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר עגול וחלק.
  21. במרכז כל מאפינס יוצרים חור באמצעות צנטר או קורצן עוגיות עגול וקטן, מזלפים קרם פטיסייר ומגישים.


הערות:

  • השתמשתי בשתי תבניות סיליקון של סיליקומארט שרכשתי בחנות קוק אנד בייק. בכל תבנית 8 שקעים, קוטר 6 ס"מ גובה 3.5 ס"מ.
  • במקום קמח עוגיות ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי באותה הכמות.
  • זמני אפיה משתנים מתנור ותנור.
  • קרם פטיסייר נשמר 3 ימים במקרר, לכן מומלץ להכין בסמוך להגשה.
  • המאפינס נשמרים כ3-4 ימים בטמפרטורת החדר או במקרר, ניתן להקפיא לאחר האפייה בכלי אטום למשך חודש, לפני ההגשה להפשיר ולאחר מכן ניתן לחמם דקה שתיים בתנור.
  • ניתן להחליף את הפטל בכל פרי יער שאתם אוהבים.



By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More