Blog Post

גביניות, מאפה שמרים במילוי גבינות

Homsky Meitar • May 15, 2021

חג שבועות הוא החג האהוב עלי ומדי שנה אני מתכננת להכין מגוון קינוחים ומאפים המתאימים לרוח החג, השנה עם כל המצב הבטחוני וירי טילים לעבר הדרום, לא היה לי חשק להכין כלום וכל הרעיונות שלי למתכונים חדשים אוכסנו במגירה.

אתמול החלטתי להתנתק מעט מהספה והחדשות ולהכין גביניות, הרי החג עוד מספר ימים, כולנו בבית ואין כמו מאפה שמרים טוב לשיפור מצב הרוח.
הכנת מאפי שמרים ביתיים לא משתווים לשום מאפה שתרכשו במאפיה, אני יודעת שיש לא מעט שחוששים מבצקי שמרים, אך אני מבטיחה לכם שאם תעקבו אחר ההוראות תקבלו מאפים מושלמים ולא תוכלו לחזור ולקנות מאפים מוכנים. 
הכנת בצקי שמרים בכלל, מצריכים זמן ותכנון להכנת הבצק, זמני תפיחה ואפיה, אבל אופן ההכנה הכולל אינו ארוך או מסובך ואני תמיד ממליצה לנסות ולהתאהב.
מה שכיף בבצק הזה שמכינים אותו בערב, מכניסים למקרר להתפחה ארוכה ואיטית ובבוקר מכינים את המאפים, כך הבצק נוח יותר לעבודה וצובר טעמים!

הגביניות כל כך טעימות שאתם חייבים להכין לחג ובכלל!

הכנתם? שתפו אותי בתוצרים שלכם ♥
אינסטגרם >> homsky_meitar
לסרטון ההכנה לחצו כאן


גביניות, מאפה שמרים במילוי גבינות

המתכון מספיק ל 35 מאפים אישיים

מצרכים לעוגת שמרים:
200 גרם שמנת חמוצה (מיכל אחד)
20 גרם חלב קר (2 כפות)
50 גרם ביצים (ביצה גודל M)
50 גרם שמן זרעי ענבים (1/4 כוס)
כפית מחית וניל איכותית
80 גרם סוכר
500 גרם קמח חיטה לבן (רב תכליתי)
8 גרם שמרים יבשים או 24 גרם שמרים טריים
4 גרם מלח
110 גרם חמאה קרה 

מצרכים למלית גבינה
300 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
120 גרם גבינת שמנת
כפית מחית וניל איכותית
זסט מלימון אחד
60 גרם אבקת סוכר
20 גרם קמח (2 כפות קמח)

להברשה לפני האפיה:
ביצה טרופה
כף מים
קורט מלח

סירופ סוכר:
100 גרם מים
100 גרם סוכר
חצי כפית מחיצת וניל


אופן ההכנה:
  1. הכנת בצק שמרים: חותכים חמאה קרה מהמקרר לקוביות קטנות כ 1 ס"מ ומנחים בצד עד לשימוש.
  2. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים חלב, שמנת חמוצה, ביצה, שמן, מחית וניל ושמרים (אם אתם משתמשים בשמרים יבשים מערבבים אותם עם הקמח והסוכר).
  3. מוסיפים קמח וסוכר ומערבלים במהירות איטית עד להתגבשות בצק כדקה- שתיים.
  4. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-5 דקות במהירות נמוכה- בינונית עד שמתקבל בצק שנפרד מהדפנות ונאסף סביב וו הלישה.
  5. מוסיפים חמאה בהדרגה, ולשים עוד כ 5-7 דקות עד שמתקבל בצק חלק, רך, גמיש, מבריק שנפרד מהדפנות ונאסף סביב וו הלישה.
  6. מוציאים את הבצק למשטח עבודה, אין צורך לקמח בכלל! מכדררים את הבצק לכדור, מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד רופף ומעבירים להתפחה של לילה במקרר (מינימום 8 שעות).
  7. הכנת מלית גבינה: בקערה מאחדים בעזרת לקקן גבינת ריקוטה, גבינת שמנת, וניל וגרידת לימון (חשוב רק לאחד את המסה ולא להגיע למרקם מאוד רך).
  8. מסננים לקערה קמח ואבקת סוכר ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
  9. מעבירים את המלית לשקית זילוף ושומרים במקרר עד לשימוש (מומלץ להכין את המלית כשעה לפני מילוי הבצק).
  10. הכנת סירופ סוכר: בקלחת מרתיחים סוכר, מים ומחית וניל עד שכל הסוכר נמס והתערובת מבעבעת. ומצננים בטמפ החדר.
  11.  הרכבת המאפה: מעבירים חצי מכמות המלית לשקית זילות ואת היתרה משאירים בקערה למריחה על גבי הבצק.
  12. מוציאים מהמקרר את הבצק ומחלקים אותו לשתי יחידות במשקל 500 גרם כל אחת.
  13. מרדדים את הבצק למלבן ברוחב 20 ס"מ ובעובי 3-4 מ"מ. מורחים חצי מכמות המלית שבקערה (ביתרת המלית נשתמש לחצי השני של הבצק) על גבי 2/3 מהבצק  כשהרוחב (20 ס״מ) צמוד אליכם.
  14. מקפלים קיפול 3 - 1/3 עליון למרכז ושליש תחתול מרכז.
  15. מרדדים בעדינות כדי שהמלית לא תברח מהצדדים למלבן 20x40.
  16. בעזרת גלגלת פיצה חותכים למשולשים שבסיסם 5-6 ס"מ, ומזלפים בבסיס כל משולש מלית גבינה וסוגרים את הבצק לצורת קרואסון (מהבסיס לכיוון השפיץ).
  17. מניחים את המאפים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה כשהשפיץ (סגירת הקרואסון) כלפי מטה ובמרווחים של 2.5 ס"מ.
  18. באותו האופן מכינים קרואסונים מיתרת הבצק.
  19.  מתפיחים את המאפים בתנור כבוי וסגור כשעה - שעה וחצי (תלוי בטמפ החדר) או עד שהמאפה כמעט הכפיל את נפחו.
  20. מוציאים את התבניות מהתנור ומחממים  אותו ל- 165 מעלות טורבו  (תלוי בעוצמת התנור שלכם- עם התנור חלש אפשר להוסיף 5-10 מעלות).
  21.  מורחים את המאפים בביצה טרופה.
  22. מכניסים את המאפים לתנור ואופים במשך 15-20 דקות או עד שהמאפים משחימים וריח עז מתפשט בבית :)
  23. מיד בתום האפייה מברישים את המאפים בסירופ סוכר קר ומצננים בטמפרטורת החדר.
  24. לאחר קירור המאפים בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

הערות:
  • שמן זרעי ענבים ניתן להמיר בכל שמן צמחי אחר (חמניות, קנולה, תירס...)
  • המאפים במיטבם ביום ההכנה אך הן רכות וטעימות גם יומיים לאחר האפייה וניתן לשמור אותן בטמפרטורת החדר עטופות בניילון נצמד. 
  • ניתן לאחר התקררות המאפים לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא.
  • ניתן להכין את המאפה בתבנית עגולה ולאחר האפייה לתלוש, או לפרוס למשולשים.

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: