Blog Post

קיש בטטה וערמונים

Homsky Meitar • May 4, 2021

כחובבת ארוחות חלביות, אחד הדברים שאני לא אוותר עליו בארוחה חלבית זה קיש, לרוב הקיש יהיה במילוי בטטה או כרישה, אלה הם הפייבוריטים שלי.
למרות אהבתי לקישים, אני לא מרבה להכין ביום יום, כיוון שהקיש הוא מסוג המנות שלא ניתן להסתפק בפרוסה אחת, מישרים ומיישרים עד שהקיש נגמר.

מידי שנה בחג השבועות אני מכינה קיש לארוחות החג, כולם אוהבים וההכנה ממש פשוטה, את הבצק אני מכינה מראש, מרפדת את הרינג ומקפיאה. 
בערב שבועות אני מרכיבה את הקיש ואופה! פשוט פשוט וקל להכנה.

לקראת החג הקרב ובא, החלטתי לשתף אתכם במתכון שהולך איתי שנים ואני לא מחליפה אותו, בצק פריך מלוח קל להכנה וטעים בטירוף שמשתלב עם כל מילוי שתבחרו.
אני מאוד אוהבת שילוב של בטטה, ערמונים וטימין- לטעמי זה שילוב מנצח! 

אני מזמינה אתכם להכין ולשתף אותי בתוצאה שלכם באינסטגרם  שלי ♥

מתכונים נוספים לשבועות:

קיש בטטה וערמונים

המתכון מספיק ל 2 רינגים קוטר 20 ס"מ או רינג אחד בקוטר 24 ס"מ

מצרכים:
בצק פריך מלוח:
300 גרם קמח
4 גרם מלח
5 גרם סוכר (כפית)
180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
50 גרם ביצה (ביצה 1 גודל M)

מילוי בטטה וערמונים: 
2 בטטות בינוניות 
2 בצלים סגולים קטנים
3 שיני שום קונפי (אופן ההכנה בהערות)
3-4 ענפי טימין
שקית ערמונים בוואקום

רויאל:
250 גרם שמנת מתוקה (מיכל אחד)
100 גרם ביצים (2 ביצים גודל M)
חצי כפית טימין
3 גרם מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט
10 גרם קמח (כף אחת)
25 גרם גבינת קשקבל מגורדת

אופן ההכנה:
  1. הכנת בצק פריך מלוח: במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים קמח, חמאה, מלח וסוכר לפירורים דקים.
  2. מוסיפים מוסיפים ביצה ומעבדים עד לקבלת בצק חלק והומוגני, משטחים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים.
  3. לאחר קירור הבצק, מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק לעיגול בעובי 3 מ"מ (גודל הבצק צריך להיות גדול מהרינג כ- 22-23 ס"מ).
  4. מרפדים רינג/תבנית פאי ומהדקים את השוליים (חשוב להקפיד על שוליים בזווית 90 מעלות), מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג  ומעבירים להקפאה למשך שעה עד שעתיים או עד שהבצק קפוא לחלוטין.
  5. הכנת מילוי: קולפים את הבטטה ופורסים לעיגולים בעובי 2 מ"מ (חשוב שהפרוסות יהיו דקות), במחבת שמים 2 כפות שמן זית ומטגנים את פרוסות הבטטה במשך כדקה מכל צד (הבטטה משנה צבע ומתרככת מעט) ומניחים בצד לקירור.
  6.  חוצים את הבצל ופורסים לרצועות דקות ומטגנים עד לריכוך. לאחר שהבצל התרכך מרסקים את שיני השום קונפי ומערבבים עם הבצל. מניחים בצד לקירור.
  7. חותכים ערמונים לפרוסות ושומרים להרכבת הקיש.
  8. הכנת רויאל: במד ליטר שמים שמנת מתוקה, ביצים, מלח, פלפל, קמח, טימין ואגוז מוסקט וטוחנים בעזרת בלנדר מוט (ניתן גם לטרוף בקערה).
  9. מוסיפים גבינת קשקבל מגורדת ומערבבים (אין צורך לטחון).
  10. הרכבה: מחממים תנור טורבו לחום 175-180 מעלות (תלוי בעוצמת התנור שלכם).
  11. מוציאים את הקלתית מההקפאה, מניחים על גבי הבצק פרוסות של בטטה, בצל וערמונים, מוזגים מעט מהרויאל וחוזרים על הפעולה פעם נוספת.
  12. מניחים שכבה שלישית של פרוסות בטטה ומקפידים שהרויאל לא מגיע לגובה הבצק.
  13. מפזרים עליי טימין טרי.
  14. אופים את הטארט במשך 25-30 דקות עד שהבצק משחים, הרויאל מתייצב והבטטות משחימות יפה.
  15. מקררים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.

הערות:
  • זמני האפייה משתנים מתנור לתנור ולכן חשוב לשים לב לצבע הבצק.
  • הקיש נשמר במקרר במשל יומיים- שלושה. לפני ההגשה חממו מעט את הקיש בתנור.
  • ניתן להכין את את הקלתית מראש ולשמור במקפיא עטוף בניילון נצמד עד לשימוש.
  • להכנת שום קונפי, מסדרים שיני שום בסיר, מכסים בשמן זית כ 1 ס"מ מעל השום, מוסיפים מלח גס/ים אטלנטי, פלפל גרוס וכמה ענפי טימין, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש למינימום ומבשלים עוד כשעה בערך (צריך שיהיה בעבוע עדין מאוד). מעבירים לצנצנת מעוקרת ושומרים במקרר. שום קונפי משמש אותי לכל מתכון , כמו: פסטות, דגים, רטבים וכו'

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: