Blog Post

עוגת לימון ריקוטה ופירות יער ללא גלוטן

Homsky Meitar • April 7, 2020
כחובבת קינוחי לימון מושבעת, השארתי את העוגה הזו לסוף, במשך שבועיים אני חושבת על הטעמים ומדמיינת אותם בראשי, אז רגע לפני שהחג נכנס הכנתי עוגה בחושה, לימון ריקוטה ופירות יער נימוחה ורכה בטירוף. 
אז איך הגעתי לשילוב הטעמים?
כמו כולם גם אני הפסקתי לעבוד ועצרתי את הסדנאות שלי והסתגרתי בביתי עם המשפחה, מיותר לציין שכבר נערכתי לסדנאות מבעוד מועד וכל חומרי הגלם נקנו, בניהם גם גבינת ריקוטה. כשהחלטתי להכין עוד עוגה פתחתי את המקרר והריקוטה קרצה לי, אז לא יכולתי לאכזב אותה, ומייד שילבתי לה לימון ואז הגיעו דובדבנים ואוכמניות והשילוב הזה יצא פשוט מושלם.

העוגה כל כך רכה ועסיסית, קלה להכנה והכי חשוב היא ללא גלוטן ומתאימה לפסח!



עוגה בחושה לימון ריקוטה ופירות יער

העוגה מתאימה לרינג בקוטר 20
מצרכים לעוגה:

180 גרם ביצים (3 ביצים גודל L)
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
חצי כפית מחית וניל
150 גרם שמן זית
200 גרם גבינת ריקוטה פרסקה 9%
80 גרם מיץ לימון 
זסט משני לימונים קטנים
רבע כפית מלח
200 גרם אבקת שקדים (2 כוסות)
100 גרם פולנטה
8 גרם אבקת אפיה
------------
150 גרם אוכמניות ודובדבנים קפואים או טריים
15 גרם קורנפלור
30 גרם שקדים פרוסים

אופן ההכנה:
  1. משמנים רינג או תבנית בקוטר 20 ס"מ.
  2. מחממים תנור טורבו ל 165-170 מעלות.
  3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים ביצים, סוכר, ומחית וניל למסה תפוחה ובהירה (כ- 5 דקות).
  4. מוסיפים את השמן בזרם דק תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה- בינונית עד שכל השמן נטמע במסה.
  5.  בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים (אבקת שקדים,פולנטה, אבקת אפיה ומלח) ומנפים אותם.
  6. מערבבים את הגבינה עד שמתקבלת מסה חלקה ללא גושים.
  7. מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים לקערת המיקסר אבקות ומיץ לימון + זסט לימון + גבינת ריקוטה (3 פעמים יבשים ופעמיים מיץ לימון וריקוטה), מתחילים ומסיימים ביבשים. שימו לב, לא לערבב יותר מידי כדי לא לפגוע בנפח המסה.
  8. מערבבים פירות יער קפואים או טריים עם קורנפלור.
  9.  מעבירים את התערובת לרינג/תבנית משומנת, מפזרים מעל שקדים פרוסים.
  10. אופים את העוגה במשך 55-65דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
  11. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר.
  12. לאחר שהעוגה התקררה בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

הערות:
  • זמני האפייה משתנים מתנור לתנור. התנור שלי חזק לכן אני אופה ב 165 מעלות ולקראת סוף האפייה כשהעוגה כבר שחומה אני מורידה את טמפרטורת התנור ל 155 מעלות להמשך האפייה עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
  • לא אוהבים את הטעם של שמן זית בעוגה , ניתן להמיר שמן זית בשמן נייטרלי אחר שאתם אוהבים כמו שמן זרעי ענבים/ קנולה/ חמניות.
  • לאור המחסור בביצים, השתמשתי בנוזל ביצים מפוסטרות של חברת צ'אם, שהיום ניתן לרכוש בסופרים השונים. ההקצפה עם הנוזל ביצים אורכת מספר דקות נוספות כיוון שכושר ההקצפה מעט נפגע בעת הפיסטור.
  • העוגה נשמרת 3-4 ימים בטמפרטורת החדר בכלי אטום, כל זה בהנחה שהצלחתם להתאפק :)


By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: