עוגה בחושה מייפל ופקאן ללא גלוטן

Homsky Meitar • April 5, 2020

שילוב של מייפל, קינמון  ואגוזי פקאן מבחינתי הוא סופר מוצלח, ולכן לא היתה לי בכלל התלבטות איזו עוגה אני רוצה לשתף אתכם לקראת חג הפסח.
מה שאני אוהבת בעוגה הזו, שלא משנה איזה אגוזים יש לכם בבית הם ישתלבו נפלא בעוגה, אז בהחלט שניתן לשחק עם הטעמים.

את העוגה הזו הכנתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה הטובה ביותר.
באחד הניסיונות ניסיתי להשתמש בקמח ייעודי ללא גלוטן והתוצאה לא היתה מוצלחת, ולכן חזרתי לשלב קמחים כמו שאני אוהבת.
האתגר בעוגות בחושות ללא גלוטן הוא לשמור על מבנה העוגה שלא יקרוס לאחר האפיה, אתגר לא פשוט כשבוחרים לא להשתמש בקמח יעודי, אבל לאחר כמה ניסיונות יצאה תוצאה סופר מוצלחת וטעימה בטירוף.

העוגה כל כך רכה ועסיסית, קלה להכנה והכי חשוב היא ללא גלוטן ומתאימה לפסח!
אז למה אתם מחכים?


עוגה בחושה מייפל ופקאן ללא גלוטן

העוגה מתאימה למסגרת/תבנית אינגליש קייק 26X9 

מצרכים לעוגה:
120 גרם ביצים (2 ביצים גודל L)
75 גרם סוכר
30 גרם מייפל (2 כפות)
חצי כפית מחית וניל
100  גרם שמן קנולה/זרעי ענבים
100 גרם שמנת חמוצה 15% (חצי מיכל)
קורט מלח
40 גרם קורנפלור
120 אבקת שקדים
5 גרם אבקת אפיה
חצי כפית קינמון 
רבע כפית הל
80 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס
------------
50 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס לפיזור מעל העוגה לפניה האפייה
3 -4 כפות מייפל לזילוף מעל העוגה לאחר האפיה.

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו
  2. עוטפים מסגרת 26X9 או תבנית אינגליש קייק.
  3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים ביצים, סוכר, מייפל ומחית וניל למסה תפוחה ובהירה (כ- 5 דקות).
  4. מוסיפים את השמן בזרם דק תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה- בינונית עד שכל השמן נטמע במסה.
  5.  בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים (קורנפלור, אבקת שקדים, אבקת אפיה ומלח) ומנפים אותם.
  6. מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים לקערת המיקסר אבקות ושמנת חמוצה לסירוגין (3 פעמים יבשים ופעמיים שמנת חמוצה), מתחילים ומסיימים ביבשים. שימו לב, לא לערבב יותר מידי כדי לא לפגוע בנפח המסה.
  7. מוסיפים אגוזי פקאן קצוצים גס ומערבבים עד לפיזור אחיד.
  8.  מעבירים את התערובת למסגרת/תבנית משומנת בחלק התחתון בלבד (את החלק התחתון משמנים או מרפדים בנייר אפייה).
  9.  מפזרים מעל התערובת אגוזי פקאן שנותרו (לפיזור מעל העוגה)
  10. אופים את העוגה במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
  11. מוציאים את העוגה מהתנור ומזלפים מעל מייפל כשהעוגה עוד חמה.
  12. מצננים, מעבירים סכין לשחרור העוגה מהתבנית ומגישים.

הערות:
  • במקום אגוזי פקאן ניתן להשתמש בכל אגוז אחר שאוהבים.
  • אני משתמשת במייפל אמיתי טבעי ולא "בטעם" כך מתקבלת תוצאה הטובה ביותר.
  • לאור המחסור בביצים, השתמשתי בנוזל ביצים מפוסטרות של חברת צ'אם, שהיום ניתן לרכוש בסופרים השונים. ההקצפה עם הנוזל ביצים אורכת מספר דקות נוספות כיוון שכושר ההקצפה מעט נפגע בעת הפיסטור.
  • העוגה נשמרת 3-4 ימים בטמפרטורת החדר בכלי אטום, כל זה בהנחה שהצלחתם להתאפק :)
  • המרה לפרווה, ניתן להמיר את השמנת החמוצה בקרם קוקוס, חלב צמחי ואפילו מיץ תפוזים באותו היחס.
  • להכנת המתכון בתבנית עגולה קוטר 22 הכפילו את המתכון ב 1.5 וזמני האפייה יתארכו מעט, כ- 40-45 דקות.


By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More