Blog Post

פבלובה, קרם מסקרפונה ותותים

Homsky Meitar • April 4, 2020

עוד מספר ימים יחול חג הפסח ואני הכנתי לכם קינוח פשוט להכנה, חגיגי, יפייפה ובעיקר טעים!
מי לא אוהב פבלובה עם קרם רך, רוטב מתקתק והרבה פירות טריים? 
זהו באמת אחד הקינוחים שיש לגביו תמימות דעים, בכל אופן אצלנו במשפחה, כולם אוהבים ושמחים שהוא מככב אצלנו כל שנה בטעמים אחרים.

הפבלובה  מעט פציחה מבחוץ ובעלת מרקם רך ונעים מבפנים שמזכיר מרשמלו, הקרם על בסיס שמנת מתוקה וקרם מסקרפונה במתיקות מעודנת כיוון ששאר המרכיבים בקינוח מתוקים. את הקינוח נגיש בתוספת רוטב פירות יער ופירות טריים שמוסיפים רעננות ומעט חמיצות.

הקינוח הזה הוא מאוד פשוט להכנה וניתן להכין את המרנג מספר ימים מראש לעטוף טוב בניילון נצמד ולשמור בטמפרטורת החדר עד לערב החג.
שאר המרכיבים בקינוח מהירים להכנה ואין צורך בהיערכות מיוחדת, כך שיש לכם קינוח סופר טעים שיגרוף מחמאות רבות ללא השקעה רבה.

אני ללא ספק מתכוונת להכין לנו פבפובה לערב חג, ואתם?
מחכה לראות תמונות שלכם באינסטגרם :)


פבלובה קרם מסקרפונה ותותים

המתכון מספיק לעוגה בקוטר 20 ס"מ

מצרכים לפבלובה:
160 גרם חלבונים בטמפרטורת החדר (כ- 4 חלבונים בגודל L)
250 גרם (כוס) סוכר
קורט מלח
35 גרם קורנפלור
חצי כפית מחית וניל
5 גרם חומץ

מצרכים לקרם מסקרפונה:
מיכל  שמנת מתוקה 38%
100 גרם גבינת מסקרפונה 
15 גרם אבקת סוכר
חצי כפית מחית וניל

רוטב תות- קסיס:
100 גרם תותים טריים חתוכים לקוביות קטנות
50 גרם מחית קסיס
50 גרם סוכר
גרידת תפוז
15 גרם מיץ לימון

לקישוט: 
תותים טריים חתוכים לחצאים ורבעים.
אוכמניות
עלי נענע או לימונית


אופן ההכנה:

  1. להכנת הפבלובה: מוציאים את החלבונים כחצי שעה לפני הכנת המרנג. שלב זה חשוב, כיוון שהחלבונים הופכים להיות יותר נוזליים ופחות צמיגיים, דבר המאפשר הקצפה טובה יותר של החלבונים.
  2. מציירים עיגול בקוטר 20 על גבי נייר אפיה ומניחים הפוך על גבי תבניות האפיה.
  3. מחממים תנור ל – 120 מעלות.
  4. בקערת מיקסר מערבבים כדקה בעזרת בלון הקצפה את החלבונים, סוכר ומלח עד שהסוכר מעט נמס בתוך החלבון, פעולה זו תאפשר לנו להגיע למרנג יציב, גמיש ולא שבור.
  5. מעבירים את הקערה למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת מרנג יציב וגמיש כ- 5 דקות.
  6. עוצרים את המיקסר, ומסננים לקערה קורנפלור, מוסיפים מחית וניל וחומץ ומקציפים תחילה במהירות נמוכה ובהדרגה עוברים למהירות גבוהה עד לקבלת מסה אחידה והומוגנית.
  7. מעבירים את המרנג למרכז העיגול שציירנו ובעזרת מרית או פלטה מדורגת יוצרים במרכז התלולית גומה, מסדרים את המרנג בהתאם לעיגול שציירנו ומקפידים על גובה דפנות אחידות.
  8. מכניסים לתנור את האפייה ואופים כשעתיים. בתום האפייה משאירים את הפבלובה להתקרר מעט בתוך התנור.
  9. מוציאים מהתנור להתקררות מוחלטת.
  10. להכנת רוטב תות- קסיס: בקלחת שמים תותים חתוכים לקוביות קטנות, מחית קסיס, סוכר, גירידת תפוז ומיץ לימון ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה ממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות תוך כדי ערבוב.
  11. מעבירים את הרוטב להתקררות של כשעתיים, עד להרכבת הקינוח.
  12. להכנת קרם מסקרפונה: הכנת הקרם תתבצע בסמוך להרכבה. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות בינונית שמנת מתוקה קרה, גבינת מסקרפונה, אבקת סוכר ומחית וניל קרם רך אך יציב.
  13. הרכבת הקינוח: מעבירים את הפבלובה לצלחת הגשה, וממלאים את השקע בקרם מסקרפונה, מפזרים תותים ופירות יער, מזלפים מהרוטב ומסדרים עלי נענע ומגישים.
הערות:
  • את המרנג ניתן להכין מספר ימים מראש לאחסן בקופסה אטומה, לעטוף טוב בניילון נצמד ולשמור בטמפרטורת החדר עד ליום ההגשה.
  • מחית קסיס ניתן לרכוש בחניות מתמחות למוצרי אפיה. המחית מגיעה קפואה במקל 1 ק"ג.
  • ניתן להמיר את המחית קסיס במחית תות, פטל ודובדבן. כמו כן ניתן לגוון ובמקום תותים להכין את הרוטב עם אוכמניות או פטל קפוא/טרי או שילוב של כמה פירות.
  • את הפבלובה מומלץ להרכיב בסמוך להגשה והיא במיטבה ביום ההכנה.

בואו לבקר באינסטגרם >> homsky_patisserie
בפייסבוק >>  חומסקי - HOMSKY
By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: