פיתות ביתיות קלות להכנה

Homsky Meitar • April 26, 2020
בחודש האחרון הכנתי לא פעם פיתות ביתיות במטרה להגיע לתוצאה הטובה ביותר, היום עשיתי מרתון פיתות שמאוד השתלם כי בסוף התקבלו פיתות מדהימות המשלבות קמח חיטה מלא 80%. ההתרגשות כשהפיתה מתנפחת, הכיס נוצר והקסם קורה, לא ניתן לתאר אותו במילים עד שתכינו בעצמכם... אתם חייבים.
התהליך להכנת פיתה ממש פשוט והתוצאה שווה את ההשקעה כי אין יותר מספק מלהכין מאפים בבית מאפס.
אני כבר שנים לא קונה לחם ולחמניות ובחודש האחרון גם הפסקתי לקנות פיתות, והילדים מאושרים לאכול פיתה חמה שזה עתה נאפתה.

במהלך הניסיונות אפיתי פיתות בתנור ובמחבת, התהליך להכנת פיתה במחבת מאוד מהנה כי יש התעסקות, אך התוצאה לא תמיד טובה ולא בכל הפיתות מתקבל כיס. 
אני אישית מעדיפה לאפות בתנור, התהליך קצר יותר והתוצאה מושלמת!

אז אל תהססו ורוצו להכין לכם פיתות ביתיות ותהיו מוכנים לקראת יום העצמאות!!!
אם אתם מתכננים להכין המבורגר אל תחמיצו את המתכון ללחמניות כוסמין רכות!

הכנתם?
אני מזמינה אתכם לשתף אותי באינסטגרם ובפייסבוק.


המתכון מספיק לכ - 10 פיתות 

מצרכים לבצק:
300 גרם קמח חיטה מלא 80% 
300 גרם קמח חיטה לבן בהיר (רב תכליתי)
10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
33 גרם דבש (כף וחצי)
370 גרם מים קרים
20 גרם שמן זית (2 כפות)
12 גרם מלח


אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר שוקלים קמח ושמרים, מערבבים עם כף לפיזור אחיד, מוסיפים דבש ומערבלים עם וו לישה במהירות נמוכה ותוך כדי מוסיפים ומים בהדרגה. לשים 2-3 עד שמתגבש גוש בצק ללא שאריות קמח.
  2. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ- 5 דקות במהירות נמוכה בינונית עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
  3. מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את השמן בזרזיף דק .
  4. לאחר שהוספנו את השמן לשים את הבצק כ-7-8 דקות עד שמתקבל בצק גמיש ללא שאריות שמן בקערת המיקסר .
  5. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, מכדררים לכדור ומעבירים לקערה מכוסה במגבת או ניילון.
  6. מכניסים את הקערה לתנור כבוי וסגור להתפחה ראשונה כשעה עד שהבצק מגיע לתוספת של כ 80% מהנפח.
  7. מחממים תנור סטטי (חום עליון תחתון) ל 220 מעלות. אם ברשותכם אבן שמוט מומלץ לחמם את התנור בתחילת הכנת הבצק ולהניח את האבן במרכז התנור על גבי רשת.
  8. מוציאים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים ליחידות במשקל כ- 100 גרם (במדויק 104 גרם), ניתן לייצר מהבצק גליל מוארך ולחלק בעזרת סכין או שפכטל ל-10 יחידות שוות.
  9. מכדררים כל יחידת בצק לכדור מהודק (חשוב להקפיד לא להוציא את כל האוויר מהבצק), מניחים על השיש מקומח קלות, מפדרים מעל הכדורים מעט קמח ומכסים במגבת לתפיחה של 10 דקות.
  10. פותחים את הכדורים בעזרת מערוך לפיתות בעובי חצי ס"מ ומניחים על מגבת (אם אתם אופים על אבן) או על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה (מסדרים 4 פיתות) ומתפיחים כחצי שעה. 
  11. מכניסים תבנית ראשונה לתנור ואופים את הפיתות 3 דקות מכל צד עד שהפיתות תופחות ומזהיבות. אפיה על גבי אמן שמוט,  בעזרת שפכטל להרים את הפיתה ולהכניס ישירות על גבי האבן, לסדר 3-4 פיתות ולאפות 3 דקות מכל צד. חוזרים על הפעולה עם שאר הפיתות.
  12. כשמוציאים את הפיתות מהתנור מניחים אותן על גבי  מגבת ומכסים.
הערות: 
  • חשוב להקפיד להכניס את הפיתות רק כשהתנור חם ליצירת כיס.
  • אופים כל פעם תבנית אחת, לאפיה אחידה. התהליך מאוד קצת אז אל תתפתו להכניס שתי תבניות יחד.
  • הפיתות טובות ביום ההכנה, אך ניתן להקפיא לאחר שהן מתקררות.
By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More