Blog Post

מאפה שמרים במילוי קרם שקדים, פטל ושוקולד קרמל מלוח

Homsky Meitar • January 28, 2021

בימים קרים וחורפיים אני תמיד בוחרת להכין מאפה שמרים, לא באמת משנה לי באיזו צורה או באיזה מלית אשתמש, הכי חשוב שהמאפה יהיה רך אוורירי וטעים, ולכן הבצק מבחינתי צריך להיות עשיר, טעים ונוח לעבודה וזה בדיוק הבצק שאני אוהבת כי הוא עונה על כל הדרישות, אז תשמרו לכם אותו ותוכלו למלא בו כל מלית שתבחרו.

 הילדים שלי תמיד מעדיפים עוגת שמרים במלית שוקולד, אך למרות זאת, אני אוהבת מידי פעם לגוון במילויים טובים בהכנה ביתית וכך הם נחשפים לטעמים שונים.
בשבועות האחרונים התחשק לי עוגת שמרים טובה עם בצק רך ומפנק במילוי קרם שקדים, וזה בדיוק מה שהכנתי השבוע.
הכנתי בצק מדהים ונוח לעבודה, שיוצא אוורירי וטעים בטירוף, מרחתי קרם שקדים, פיזרתי פטל ושוקולד קרמל מלוח.
את הפטל קצצתי לפני שפיזרתי מעל הקרם שקדים כדי שהגליל יהיה יהיה נוח לגלגול ואחיד בגובהו, כך התקבל מאפה שבכל ביס מרגישים את החמיצות של הפטל בשילוב קרם שקדים ושוקולד קרמל מלוח. וואו המאפים התחסלו ולא נשאר פירור!

הכנת מאפי שמרים ביתיים לא משתווים לשום מאפה שתרכשו במאפיה, אני יודעת שיש לא מעט שחוששים מבצקי שמרים, אך אני מבטיחה לכם שאם תעקבו אחר ההוראות תקבלו מאפים מושלמים ולא תוכלו לחזור ולקנות מאפים מוכנים. 
הכנת בצקי שמרים בכלל, מצריכים זמן ותכנון להכנת הבצק, זמני תפיחה ואפיה, אבל אופן ההכנה הכולל אינו ארוך או מסובך ואני תמיד ממליצה לנסות ולהתאהב.
מה שכיף בבצק הזה שמכינים אותו בערב, מכניסים למקרר להתפחה ארוכה ואיטית ובבוקר מכינים את המאפים, כך הבצק נוח יותר לעבודה וצובר טעמים!

הכנתם? שתפו אותי בתוצרים שלכם ♥
אינסטגרם >> homsky_patisserie


מאפה שמרים במילוי קרם שקדים, פטל ושוקולד קרמל מלוח

המתכון מספיק ל 40 מאפים אישיים
 ל 3 תבניות אינגליש קייק 25X8.5 

מצרכים לעוגת שמרים:
200 גרם שמנת חמוצה (מיכל אחד)
20 גרם חלב קר (2 כפות)
50 גרם ביצים (ביצה גודל M)
50 גרם שמן זרעי ענבים (1/4 כוס)
כפית מחית וניל איכותית
80 גרם סוכר
500 גרם קמח חיטה לבן (רב תכליתי)
8 גרם שמרים יבשים או 24 גרם שמרים טריים
4 גרם מלח
110 גרם חמאה קרה 

מצרכים לקרם שקדים:
150 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
100 גרם סוכר דמררה (חצי כוס)
כפית מחית וניל איכותית
קורט מלח
175 גרם אבקת שקדים (כוס אחת + 3/4 כוס)
25 גרם קורנפלור (2.5 כפות)
60 גרם ביצים (ביצה אחת גודל L)

תוספות לפיזור מעל הבצק:
160 גרם שוקולד גולד קצוץ
200 גרם פטל טרי או קפוא
כפית קמח (במידה ומשתמשים בפטל קפוא)

להברשה לפני האפיה:
ביצה טרופה
כף מים

סירופ סוכר:
100 גרם מים
100 גרם סוכר
חצי כפית מחיצת וניל



אופן ההכנה:
  1. הכנת בצק שמרים: חותכים חמאה קרה מהמקרר לקוביות קטנות כ 1 ס"מ ומנחים בצד עד לשימוש.
  2. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים חלב, ביצה, שמן, מחית וניל ושמרים (אם אתם משתמשים בשמרים יבשים מערבבים אותם עם הקמח והסוכר).
  3. מוסיפים קמח וסוכר ומערבלים במהירות איטית עד להתגבשות בצק כדקה- שתיים.
  4. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-5 דקות במהירות נמוכה- בינונית עד שמתקבל בצק שנפרד מהדפנות ונאסף סביב וו הלישה.
  5. מוסיפים חמאה בהדרגה, ולשים עוד כ 5-7 דקות עד שמתקבל בצק חלק, רך, גמיש, מבריק שנפרד מהדפנות ונאסף סביב וו הלישה.
  6. מוציאים את הבצק למשטח עבודה, אין צורך לקמח בכלל! מכדררים את הבצק לכדור, מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד רופף ומעבירים להתפחה של לילה במקרר (מינימום 8 שעות).
  7. הכנת קרם שקדים: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה רכה, סוכר, וניל ומלח לתערובת הומוגנית, בהירה וקרמית.
  8. בקערה נפרדת מערבבים את היבשים (אבקת שקדים וקורנפלור) ומוסיפים לקערת המיקסר.
  9. טורפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר, לאחר שהביצים נטמעו, מנקים את הדפנות וממשיכם להוסיף את שאר הביצים.
  10. מעבירים את הקרם לקופסה ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
  11.  מוציאים מהמקרר את הבצק ומחלקים אותו לשתי יחידות במשקל 500 גרם כל אחת.
  12. מרדדים את הבצק למלבן 25X45, מורחים בעזרת פלטה מדורגת א לקקן על גבי הבצק שכבה אחידה של קרם שקדים (1/2 מהכמות של הקרם) , מפזרים פטל קצוץ ושוקולד גולד 
  13. מגלגלים לרול מלמטה כלפי מעלה ומעבירים להקפאה של כ- 10 דקות, עד שהבצק קר ויציב לחיתוך.
  14. לאחר ההקפאה חותכים את הגליל ליחידות בעובי של כ 1.5-2 ס"מ ומניחים במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.
  15.  מתפיחים את המאפים כשעה תלוי בטמפ החדר.
  16. מחממים תנור טורבו ל 165 מעלות (תלוי בעוצמת התנור שלכם).
  17. בינתיים מכינים סירופ סוכר: בקלחת מרתיחים סוכר, מים ומחית וניל עד שכל הסוכר נמס והתערובת מבעבעת. ומצננים בטמפ החדר.
  18. מכניסים את המאפים לתנור ואופים כ 15-20 דקות או עד שהמאפים משחימים וריח עז מתפשט בבית :)
  19. מיד בתום האפייה מברישים את העוגות בסירופ סוכר קר ומצננים בטמפרטורת החדר.

הערות:
  • שמן זרעי ענבים ניתן להמיר בכל שמן צמחי אחר.
  • המאפים במיטבם ביום ההכנה אך הן רכות וטעימות גם יומיים שלושה לאחר האפיה וניתן לשמור אותן בטמפרטורת החדר עטופות בניילון נצמד. ניתן לאחר התקררות לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא.
  • שוקולד גולד (שוקולד קרמל) של חברת קליבו , ניתן לרכוש במרקייק.
  • במקום שוקולד גולד ניתן להשתמש באותה כמות בשוקולד לבן.
  • במקום פטל ניתן להשתמש בדובדבנים או אוכמניות. מומלץ לקצוץ את הפירות כך הם לא בולטים בעת גלגול הבצק לרול.
  • ניתן למלא בכל ממרח או מלית שמתאימה לאפיה ושאתם אוהבים כי הבצק הזה הוא רך ואוורירי ומתאים לכל מלית!
  • מהבצק ניתן להכין 2 עוגות עגולות בקוטר 22 ס"מ ולסדר את המאפים במרווחים, כמו כן ניתן להכין 3 עוגות בתבנית אינגליש קייק חד"פ קצרה (מחלקים את הבצק ל 3 יחידות במשקל כ 350 גרם)


 במקום לאפות כמאפים אישיים, ניתן לסדר את המאפים בתבנית עגולה או מלבנית במרווחים ולקבל עוגה יפייפיה.

By Homsky Meitar May 30, 2024
אני לא צריכה סיבה מיוחדת לאפות חלות או לחמניות, אני נהנית מההכנה ועוד יותר אני אוהבת לראות את הילדים שלי אוכלים. מידי שבוע אני מכינה כמות גדולה של בצק וממנו אני מכינה חלות ולחמניות שתספיק לכריכים לכל השבוע. את החלות והלחמניות אני מקפיאה ומוציאה במידת הצורך להפשרה בטמפרטות החדר ואף אחד לא מרגיש שהן לא נאפו בזה הרגע, הן רכות, אווריריות ונשארות טריות כאילו יצאו זה עתה מהתנור. הפעם הכנתי לחמניות אצבע משגעות שאפיתי בתבנית כך שהתקבלה חלה שמנמנה ואוורירית וכל אחד בוצע לו לחמנייה. הכי כיף לגוון ולשחק עם הבצק וכל פעם ליצור צורה חדשה ומעניינת, אז תנסו! הכנתם? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם >> homsky_m eitar לצפיה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar April 17, 2024
כל שנה בחג הפסח אני מכינה קינוחים רבים, אבל יש קינוח אחד שאני מכינה כל שנה כי המשפחה שלי לא מוותרת עליו, ובצדק! אפשר להכין אותו פרווה או חלבי, עם תוספות או בלי, לא משנה מה תבחרו הוא תמיד מנצח ומתחסל ראשון. אני מדברת על בראוניז שוקולד ללא גלוטן וכשר לפסח שאני מכינה אותו כל שנה בפסח, אבל לא רק, אני מכינה אותו קבוע כל השנה. הפעם החלטתי לשדרג אותו ולהוסיף לו מילוי פיסטוק וציפוי שוקולד מריר שתמיד מוסיף עוד מרקם ומעצים את הקינוח. המתכון קל להכנה, ולא משנה אם תחליטו להכין אותו כמו שהוא או עם השדרוגים, הקינוח יגרוף מחמאות.. תסמכו עלי. במתכון השתמשתי בתבניות סיליקון שיצרו לי אצבעות, אבל אתם יכולים להכין את הבראוניז בתבניות שקעים אחרות, בצורת עיגולים או מלבנים רק חשוב לוודא שהשקעים למילוי פיסטוק קטנים מהשקעים של הבראוניז. כמובן שניתן להשתמש במסגרת מלבנית או עגולה ולפזר בפנים שקעים קטנים בכל צורה שיש ברשותכם (אפילו ניתן להיעזר בתבנית לקוביות קרח). בקיצור תזרמו עם הדמיון ותתנו ליצירתיות שבכם לפרוץ החוצה ותגישו למשפחה והאורחים קינוח מדהים ויפה שיגנוב את ההצגה. תכינו ותשתפו אותי בקינוח שהכנתם לחג אינסטגרם: @homsky_meitar פייסבוק: Homsky Meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar February 10, 2024
כל שנה אני מחכה לעונת תפוזי דם, היא עונה קצרה ולכן אני מנצלת אותה היטב, לקינוחים ובישולים. אני שמה לב, שלא מעט מתבלבלים בין תפוז אדום לתפוז דם. הם שונים לחלוטיןבמראה ובטעם. תפוזי דם קטנים יותר, עגולים וקליפתם דקה בצבע כתום - אדום ארגמן (לחי אדומה), בשר התפוז כתום עם נגיעות של אדום עדלגוון ארגמן עז. טעמו חזק ועז יותר מתפוז רגיל, הוא מתוק יותר ולעיתים יזכיר טעמי פטל. אז אחרי שהבנו איך נראי תפוז דם, אל תתנו לירקנים לבלבל אתכם :) הפעם הכנתי עוגת תפוזי דם עם תחתית יפיפייה של פרוסות תפוזים שבישלתי מספר פעמים במים כדי להוציא את מרירות הקליפה. העוגה כל כך טעימה ונימוחה, עם טעמים חזקים ועוצמתיים. תנסו ותעדכנו אותי אם אהבתם באינסטגרם @homsky_meitar בפייסבוק homsky meitar לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 31, 2024
לאחרונה אני מרגישה צורך לחזור אחורה בזמן ולשחזר מתכונים שגדלתי עליהם, זה קורה לי מידי פעם שיש לי חשק לשחזר מתכון ילדות, אבל לאחרונה זה חזק ממני ואני עורכת בירורים ומתעניינת יותר במאכלים וקינוחים שגדלנו עליהם. עוגיות שושנים הן עוגיות נוסטלגיות והן האהובות עלי בילדותי, מידי שבת אצל סבתי, חכיתי לסוף הארוחה וניגש לשולחן הקינוחים. סבתי היתה מכינה עוגיות שושנים באופן קבוע וטעמן זכור לי היטב. אני לקחתי את העוגיות למקום שלי ושילבתי תפוז ופיסטוק והן יצאו מדהימות. הבצק כל כך פריך ונימוך כך שהוא מתפורר בפה. המתכון קל להכנה, ועם השדרוג שלי לגלגול העוגיות, אין ליכלוך ואין תסכול שהן לא יוצאות יפות. הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא באינסטגרם @homsky_meitar  לצפייה בסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 25, 2024
כאמא לשלושה ילדים שכל אחד אוהב לאכול משהו אחר, לצד הנמנות האהובות עליהם אני מידי פעם מנסה מנות חדשות. הפעם החלטתי לקחת את הילדים למסע בזמן, למטבח של סבתא (אמא שלי), לתבשיל שהיא היתה מכינה לנו המון. אומנם כבר שנים שהיא לא הכינה סופריטו, אבל עד היום אני זוכרת את הטעמים שכל כך אהבתי. מנה פשוטה ולא מתובלת כמעט בכלל אבל הטעמים מגיעים מטיפול כל חומר גלם בנפרד. אני הייתי חייבת לשדרג את מנת הילדות שלי ולהכניס טעמים שאני אוהבת בכלל ובחורף בפרט. השתמשתי בתפוזים ודבש לרוטב והוספתי מעט עלי טימין, ומה אני אגיד לכם, הילדים הגיעו מבית הספר ולא עמדו בריחות וטרפו את הסיר.  תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
By Homsky Meitar January 20, 2024
אחד הרגעים שהכי משמחים אותי במהלך היום הוא הרגע שאיתן נכנס הביתה ורק לפי הריח הוא מזהה שהכנתי מוקפץ. איתן כל כך אוהב אוכל אסייתי ותמיד מוכן לטעום משהו חדש,לכן, אני זורמת ומשנה בהתאם למה שיש לי במזווה. הפעם החלטתי לא להכין את המצכון הקבוע שלי ולנסות משהו חדש. הכנתי רוטב מ ד ה י ם! שילבתי חמאת בוטנים וקרם קוקוס , סויה, ג׳ינג׳ר ועוד כמה מרכיבים שתראו בהמשך המתכון. המנה הזו היתה הצלחה מסחררת וחוסלה כלא היתה... אני בטוח אכין אותה שובה כי איתן לא יאפשר לי אחרת. תנסו ותספרו לי איך יצא ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם @ homsky_meitar לסרטון ההכנה לחצו כאן
Show More
Share by: