בימים קרים וחורפיים אני תמיד בוחרת להכין מאפה שמרים, לא באמת משנה לי באיזו צורה או באיזה מלית אשתמש, הכי חשוב שהמאפה יהיה רך אוורירי וטעים, ולכן הבצק מבחינתי צריך להיות עשיר, טעים ונוח לעבודה וזה בדיוק הבצק שאני אוהבת כי הוא עונה על כל הדרישות, אז תשמרו לכם אותו ותוכלו למלא בו כל מלית שתבחרו.
הילדים שלי תמיד מעדיפים עוגת שמרים במלית שוקולד, אך למרות זאת, אני אוהבת מידי פעם לגוון במילויים טובים בהכנה ביתית וכך הם נחשפים לטעמים שונים.
בשבועות האחרונים התחשק לי עוגת שמרים טובה עם בצק רך ומפנק במילוי קרם שקדים, וזה בדיוק מה שהכנתי השבוע.
הכנתי בצק מדהים ונוח לעבודה, שיוצא אוורירי וטעים בטירוף, מרחתי קרם שקדים, פיזרתי פטל ושוקולד קרמל מלוח.
את הפטל קצצתי לפני שפיזרתי מעל הקרם שקדים כדי שהגליל יהיה יהיה נוח לגלגול ואחיד בגובהו, כך התקבל מאפה שבכל ביס מרגישים את החמיצות של הפטל בשילוב קרם שקדים ושוקולד קרמל מלוח. וואו המאפים התחסלו ולא נשאר פירור!
הכנת מאפי שמרים ביתיים לא משתווים לשום מאפה שתרכשו במאפיה, אני יודעת שיש לא מעט שחוששים מבצקי שמרים, אך אני מבטיחה לכם שאם תעקבו אחר ההוראות תקבלו מאפים מושלמים ולא תוכלו לחזור ולקנות מאפים מוכנים.
הכנת בצקי שמרים בכלל, מצריכים זמן ותכנון להכנת הבצק, זמני תפיחה ואפיה, אבל אופן ההכנה הכולל אינו ארוך או מסובך ואני תמיד ממליצה לנסות ולהתאהב.
מה שכיף בבצק הזה שמכינים אותו בערב, מכניסים למקרר להתפחה ארוכה ואיטית ובבוקר מכינים את המאפים, כך הבצק נוח יותר לעבודה וצובר טעמים!
הכנתם? שתפו אותי בתוצרים שלכם ♥